INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - UCRAINA 3-0

Ce a remarcat Bild după victoria României: „Mândria a fost probabil mai mare decât distanța jurnalistică!”

Bild despre reacția jurnaliștilor români prezenți la Euro la adresa jucătorilor, după 3-0 cu Ucraina
Bild despre reacția jurnaliștilor români prezenți la Euro la adresa jucătorilor, după 3-0 cu Ucraina

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 16:14 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 16:41

Jurnaliștii de la Bild au insistat după România - Ucraina (3-0) asupra faptului că reporterii români i-au aplaudat pe jucători la zona mixtă și pe selecționerul Edi Iordănescu la conferința de presă.

Odată cu spectaculoasa victorie în fața Ucrainei, 3-0, reprezentativa României a captat atenția jurnaliștilor străini. Este a doua zi la rând în care Bild, ziarul cu cel mai mare tiraj din Europa, le acordă spațiu tricolorilor.

Jurnaliștii de la Bild au remarcat aplauzele primite de tricolori și de selecționer de la reporterii români

După ce luni au scris că jucătorii și suporterii tricolorilor le-au făcut pielea ca de găină la meciul cu formația lui Serghei Rebrov, jurnaliștii amintitului tabloid au pus reflectoarele marți și pe jurnaliști.

Ei s-au referit la scenele emoționante petrecute la zona mixtă, acolo unde jucătorii acordă interviurile obligatorii. „De victoria strălucitoare a românilor în fața Ucrainei se pare că nu doar cei 30.000 de fani români au fost impresionați.

Pe măsură ce jucătorii au apărut unul câte unul în zona de interviuri, după meci, ei au fost întâmpinați cu aplauze puternice de numeroșii jurnaliști români. Abia apoi a început maratonul întrebărilor”, scrie Bild, care relatează că de-o primire similară a avut și selecționerul Edi Irodănescu la conferința de presă.

Bild: „O reacție care dă o idee despre cât de importantă și de neașteptată a fost pentru români această victorie”

Concluzia jurnaliștilor germani: „Mândria a fost probabil mai mare decât distanța jurnalistică! O reacție care dă o idee despre cât de importantă și de neașteptată a fost pentru români această victorie”.

Bild amintește că „a fost doar a doua victorie din istoria participărilor României la Campionatului European și prima de la turneul din Olanda și Belgia, desfășurat în 2000.

La acel moment, echipa s-a impus cu 3-2 împotriva Angliei și s-a calificat în sferturile de finală. Cel mai mare succes la Campionatul European de până acum.

Dar niciodată nu a existat o victorie de deschidere ca aceasta asupra Ucrainei. Și asta în ciuda faptului că ultimele două teste dinaintea turneului, împotriva necalificatelor Bulgaria (0-0) și Liechtenstein (0-0), au fost mai mult decât dezamăgitoare”.

Bild mai scrie că românii „deja au uitat victoria cu Ucraina”. Și că acum se focusează asupra partidei cu Belgia, de la Koln, „unde au în fața ochilor calificarea în optimi”.

VIDEO. Gică Mihali a prefațat la GSP Live Belgia - România: „Întâlnim o echipă care își va juca ultima șansă, e obligată să câștige. Va fi un meci precum cel cu Elveția”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează