Articol de Theodor Jumătate - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 12:11 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 12:27
Și UEFA, și federația germană vor „Campionatul European cel mai prietenos cu mediul înconjurător", luptând în același timp pentru combaterea discriminării.
Naționala lui Edi Iordănescu încearcă să se califice la Euro cu fotbalul său suferind. Iată ce ar putea găsi fanii „tricolorilor" la turneul final de anul viitor, organizat timp de o lună de zile în Germania, între 14 iunie și 14 iulie!
83 de indicatori de performanță la Euro 2024
Împreună cu federația de la Frankfurt, UEFA plănuiește o competiție specială, anunță cotidianul elvețian Blick. Energie regenerabilă, grijă pentru mediul înconjurător, o competiție antidiscriminare.
Thomas Fischer, specialist la organizația DUH (Acțiunea Germană pentru Mediu), susține că acesta va fi „Campionatul European cel mai prietenos cu mediul înconjurător". A fost stabilit un complex de 83 de indicatori de performanță, inclusiv pentru reducerea poluării și combaterea discriminării.
Euro 2024: surse de energie regenerabilă
Blick a dezvăluit că deținerea unui bilet la CE 2024 îi permite unei persoane, printre alte facilități, să folosească gratis transportul în comun local în ziua meciului, primind și reduceri pentru călătorii în Germania cu transportul public.
Spațiile de parcare de la stadioane vor fi reduse, iar electricitatea pe arenele Euro va fi obținută din surse de energie regenerabilă.
În catering, vor fi disponibile și opțiunile de mâncare vegetariană și vegană. „Iar toaletele unisex vor fi un semn al luptei contra discriminării".
Australia și Qatar, exemple negative
Același expert german susține că un eveniment major nu afectează mediul înconjurător dacă are distanțe mici între orașe și dacă infrastructura există deja, cum este cazul Germaniei acum.
Dă exemplu negativ pentru distanțe mari ultimul Mondial feminin, din Australia și Noua Zeelandă: „Când vorbim de schimbările climatice, nimic nu e mai rău decât să ai mulți oameni care călătoresc mii de kilometri cu avionul".
La infrastructură oferă ca exemplu Qatarul la CM 2022. Statul arab a trebuit să ridice infrastructura de la zero ca stadioane.
Citește și alte articole:
Un nou transfer la FCSB! Gigi Becali, pentru GSP: „Luni dăm banii. Merge în cantonament”
Dinamo a ajuns în Antalya » Din Turcia, „câinii” anunță categoric: „Locul nostru e în play-off!”