Articol de GSP - Publicat vineri, 20 septembrie 2019 19:35
Ungurii de la Honved Budapesta n-au trecut nici acum peste eliminarea din Europa League în fața Universității Craiova și au făcut apel la UEFA pentru a încasa daune din partea oltenilor, dar și pentru a câștiga meciul cu 3-0 la „masa verde”.
Cei de la Honved au invocat faptul că jucătorii lor au fost afectați moral de scandările și mesajele oltenilor din tribune. Unul dintre mesajele menționate de maghiari a fost considerat extremist și era legat de tratatul de la Trianon.
Mai mult, pe site-ul oficial al lui Honved scrie că avocatul Craiovei nu știa ce înseamnă Trianon, iar în replică acesta le-a transmis că majoritatea jucătorilor de la Honved n-au habar de acest tratat.
În cele din urmă, UEFA a respins apelul lui Honved, care va trebui să plătească cheltuielile de procedură în valoare de 1.000 de euro.
„Nu degeaba am intrat în această luptă”
„Am făcut un videoclip despre cele întâmplate în timpul meciului, dorind să arătăm ce au trebuit să suporte jucătorii şi suporterii echipei noastre în acel meci. Am subliniat pagubele pe care acest scandal le-a provocat, nu numai echipei, ci şi fotbalului maghiar şi chiar european. Avocatul Craiovei nu a înţeles de ce ne plângem de „Trianon” pentru că nici măcar nu ştia ce înseamnă asta.
Dar fanii din tribune şi jucătorii sunt conştienţi de semnificaţia acestui cuvânt. Avocatul UEFA a spus că procesul a devenit lipsit de sens, din moment ce Craiova a fost eliminată din Europa League. Dar nu degeaba am intrat în această luptă. Suntem încrezători că am contribuit la creşterea atenţiei UEFA în cazuri extremiste.
Am subliniat că atmosfera de la Craiova îi intimidează pe arbitri, iar când aceştia vor să întrerupă meciul li se spune că nu se poate din motive de securitate. Nu vrem să mai fie alte echipe într-o astfel de situaţie, dar mai ales o echipă maghiară, am pornit pe un drum pe care nu l-a mai parcurs nicio altă echipă din Ungaria”, a fost poziția clubului maghiar, citat de Prosport.
CS Universitatea Craiova a câștigat la loviturile de departajare meciul cu Honved, scor 0-0 (3-1 după penalty-uri).
Ce este tratatul de la Trianon
Tratatul de la Trianon a fost semnat pe data de 4 iunie 1920, când Transilvania și Banatul reveneau României. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate inclusiv România și Ungaria. Tot atunci s-au stabilit și frontierele noului stat Ungaria.
Citește și:
CRAIOVA // Presat de Victor Pițurcă, primarul Mihail Genoiu cedează: „Urmează o întâlnire în 3”
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul