INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC VASLUI - SPARTA PRAGA, AZI, ORA 19.00, DIGISPORT2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lui Hizo i-a mai rămas doar ironia! » Porumboiu a cerut calificarea în grupe, antrenorul îi răspunde într-un mod original

În urmă cu 3 ani, Vasluiul a dat piept cu cealaltă mare echipă din Praga, Slavia, fiind eliminată fără înfrîngere: 0-0 în Cehia şi 1-1 acasă
În urmă cu 3 ani, Vasluiul a dat piept cu cealaltă mare echipă din Praga, Slavia, fiind eliminată fără înfrîngere: 0-0 în Cehia şi 1-1 acasă

Articol de - Publicat joi, 18 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 00:25

"Dulăul" face haz de necaz şi, chiar dacă are lotul decimat de accidentări, spune că "sîntem toţi sănătoşi, cum să ne lamentăm că n-am putea cîştiga?!"

Ameninţat de Adrian Porumboiu cu demiterea dacă nu califică echipa în grupele Europa League, antrenorul Viorel Hizo îi răspunde ironic şi patronului său, dar şi celor care susţin că a venit timpul ca Vasluiul să reuşească să cîştige un play-off. "Avem tot lotul valid, sîntem bine, sănătoşi cu toţii, aşa că nu trebuie să ne lamentăm pentru că nu văd de ce nu am cîştiga partida!", a spus "Dulăul", care are 7 absenţi pentru confruntarea de azi, dintre care 6 titulari, în frunte cu căpitanul Cînu, dar şi vedetele Wesley, Adailton şi Papp.

După ce a renunţat la ironii, tehnicianul a calculat şansele de calificare: "A venit un tren european şi depinde de jucători dacă vor să urce şi cît de repede vor coborî, la prima staţie sau la următoarele. Cu o atitudine bună vor călători mult cu acest tren! Sînt încrezător că băieţii vor face un meci mare şi că pot obţine rezultatul dorit fiindcă au o voinţă enormă. Nu pot garanta o victorie, aşa cum vrem cu toţii, dar am pregătit foarte bine acest joc".

Tehnicianul de 64 de ani a identificat principalul pericol din tabăra adversarilor: mijlocaşul Libor Sionko. "Cînd ajungi să dai peste jucători de milioane de euro, te aştepţi la orice. Sionko e omul lor numărul unu, dar toţi sînt fotbalişti care ştiu să joace meciurile decisive de calificare. Domină duelurile aeriene prin fizicul lor, doar fundaşii laterali sînt mai micuţi de statură".

Cînu a început recuperarea
La două săptămîni de la intervenţia chirurgicală pentru ruptura de ligamente încrucişate la genunchiul drept, căpitanul Gabriel Cînu (30 de ani) a început recuperarea. Fundaşul va putea relua antrenamentele alături de colegii săi abia în ianuarie, cînd "galben-verzii" vor efectua pregătirea de iarnă.

"Un adversar incomod"
Fotbaliştii de la Sparta Praga se tem de elevii lui Hizo. "Nu va fi o plimbare relaxantă, fiindcă întîlnim o echipă incomodă, luptătoare", a comentat fundaşul Erich Brabec. "E o echipă dificilă, tehnică şi care joacă rapid. Trebuie să obţinem un rezultat bun în România", a spus fundaşul Tomas Repka. "E greu fiindcă vor fi peste 30 de grade şi umiditate mare, dar sper să trecem peste asta", a declarat Manuel Pamici. Mijlocaşul Marek Matejovsky este optimist: "Sîntem superiori Vasluiului!".

Sparta e favorită
Problemele din lotul moldovenilor sînt speculate de pariorii din întreaga lume, care mizează pe un rezultat bun al celor de la Sparta Praga. Dacă săptămîna trecută formaţia lui Hizo era favorită şi cota pentru victorie era 2,25, acum cehii sînt creditaţi cu prima şansă la victorie. Cota de victorie a Vasluiului este 2,75, egalul e cotat la 3,00, iar succesul cehilor la 2,40.

Bello nu renunţa la post
Hizo nu e sigur că se va baza pe atacantul Yero Bello: "El ţine tot Ramadamul. Mănîncă dimineaţa la 4:00 şi seara la 9:00. Am încercat să-l convingem să renunţe măcar pentru meciurile astea importante, dar nici nu a vrut să audă. Poate că era mai bine dacă ştiam de această problemă înainte de a-l achiziţiona".

Stanciu semnează
Internaţionalul Unirii Alba Iulia, Nicolae Stanciu (18 ani), va semna cu galben-verzii pînă la finalul săptămînii. Moldovenii vor plăti 200.000 de euro, dar vor apela la un artificiu deoarece clubul nu poate legitima decît jucători liberi de contract. Stanciu s-a remarcat la Europeanul Under 19 şi a fost convocat recent de Piţurcă la "naţionala" mare. (Dan Henegar)

"Sparta Praga şi Austria Viena sînt cele mai experimentate formaţii, urmează ŢSKA Sofia şi apoi celelalte adversare. Totuşi, cred în calificarea tuturor echipelor româneşti" (Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui)

31 meciuri are Hizo în cupele europene, însă aproape jumătate dintre ele sînt în Cupa UEFA Intertoto (11) şi Cupa Balcanică (4)

Citește și:

Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Altele
Apelul tulburător făcut de Vitali Klitschko, după ce rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev: „Cine suntem noi dacă permitem așa ceva?”
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Superliga
Basarab Panduru e sceptic! A lansat o ipoteză surprinzătoare după lovitura dată de CFR: „Eu nu cred”
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”
Superliga
Gigi Becali a intrat în direct și a anunțat plecarea unui fotbalist: „L-am dat gratis”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”


Comentarii (8)
tucurel
tucurel  •  18 August 2011, 09:36

hai FC VASLUI!

blue8607
blue8607  •  18 August 2011, 09:29

Au inceput lamentarile unui antrenor de o para jumate. La cel mai tine-ti? Omul asta stie doar sa rupa jucatorii

exs09
exs09  •  18 August 2011, 09:16

Scoatem u nrezultat bun , sunt sigur de asta o sa vedeti

Vezi toate comentariile (8)
Comentează