INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE, JOI, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Zăpada şi frigul, duşmanii Stelei în Europa » TOP 5 meciuri cu probleme pentru "roş-albaştri"

Sorin Ghionea privind neputincios la ninsoarea care i-a împiedicat pe
Sorin Ghionea privind neputincios la ninsoarea care i-a împiedicat pe "roş-albaştri" să joace meciul cu Villarreal

Articol de GSP - Publicat luni, 13 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 13 februarie 2012 16:28

Cu trei zile înaintea jocului dintre Steaua şi Twente vremea continuă să fie adversarul numărul unu pentru gruparea antrenată de Ilie Stan.

Premisele pentru un gazon bun la ora partidei scad cu fiecare zi trecută, astfel că Steaua - Twente va fi, cel mai probabil, un meci de luptă şi nu neapărat un duel tactic între Ilie Stan şi Steve McClaren.

"Roş-albaştrii" au avut de suferit în jocurile europene disputate pe zăpadă, fie cîştigînd greu, fie terminînd la egalitate.

În martie 1986, Steaua mergea în Finlanda pentru a se califica în dauna lui Kuusysi în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. La capătul unui meci disputat pe un teren îngheţat, dar curăţat de zăpadă, elevii lui Emerich Ienei au obţinut biletele pentru penultimul act graţie golului marcat pe final de Victor Piţurcă. Vezi aici video!

În noiembrie 1988, Steaua a învins la Moscova pe Spartak cu 2-1, mergînd în "sferturile" CCE cu scorul general de 5-1. Terenul a semănat cu un patinoar, jucătorii meninîndu-şi echilibrul cu greu pe suprafaţa de joc. Silviu Lung a fost cel mai afectat, portarul de atunci al "militarilor" suportînd cu greu plonjoanele pe terenul îngheţat. Golul victoriei a fost marcat abia în minutul 89, de Balint. Vezi aici video!

În decembrie 1995, Steaua şi Juventus au remizat alb în Ghencea. Alb ca şi zăpada de pe gazon, care le-a pus reale probleme fotbaliştilor celor două echipe. Era ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, iar cele două formaţii nu mai aveau un motiv pentru a lupta pentru victorie. Vezi aici video!

În martie 2005, Steaua evolua în optimile de finală ale Cupei UEFA contra lui Villarreal după calificarea memorabilă în faţa celor de la Valencia. Cu puţin timp înaintea orei de start a jocului, cînd jucătorii celor două echipe se aflau la încălzire, o ninsoare nemiloasă s-a abătut asupra Bucureştiului, iar în cîteva zeci de minute gazonul a fost acoperit de zăpadă. Vezi aici video! Meciul a fost amînat cu o săptămînă, atunci cînd diferenţa de temperatură a fost una de aproape 20 de grade.

În decembrie 2009, Steaua a jucat ultimul său meci european pe zăpadă chiar contra lui Twente. În faţa a doar 400 de spectatori, steliştii au deschis scorul prin Kapetanos, însă olandezii au egalat cu noroc pînă la pauză. Gazonul a fost curăţat de zăpadă, însă fotbaliştii au avut probleme cu echilibrul. Vezi aici video!

Steaua - Twente se va juca joi seară, de la 22:05, în direct pe PRO TV, Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.RO.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
cristi2912
cristi2912  •  13 Februarie 2012, 16:22

Um mic detaliu: meciul cu formatia Kuusysi din primavara 1986 s-a jucat la Helsinki.

decebal1972
decebal1972  •  13 Februarie 2012, 16:03

Corect ce spune "live_liberty" as mai adăuga doar un singur lucru la titlul articolului ca doar Steaua a jucat in primavara europeana in ultimii ani pe când alte echipe din campionat doar visează sa ajunga acolo ,sa nu mai spunem de eterna rivala care se antreneaza de un deceniu sa faca performanta in Europa . Fortza Steaua !

criticul89
criticul89  •  13 Februarie 2012, 15:41

s-au luat si gsp-istii astia dupa mn :))))) ar tb sa-mi dati bani pt articolul asta ca eu am pomenit de ce s-a intamplat in trecut, voi habar nu aveati, ati si uitat meciurile echipei fav :))))) 13 Februarie 2012, 10:46 | CITEAZA 0 ca fapt divers, voi sunteti siguri ca daca ninsoare persista meciul se va juca joi ??? eu n-as prea crede; remember steaua-villareal din 2005 ??? intrebare intrebatoare :))) V.A.R.Z.A. !!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează