INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BVB - CELTIC

„Zidul galben”, protest spectaculos împotriva „UEFA MAFIA”: „Vă pasă doar de bani!”

Ultrașii Borussiei Dortmund, protest spectaculos împotriva „UEFA MAFIA” // foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Ultrașii Borussiei Dortmund, protest spectaculos împotriva „UEFA MAFIA” // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2024, 00:02 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2024 00:03

Ultrașii Borussiei Dortmund au afișat o pânză uriașă, cu mesajul „UEFA MAFIA”, în timpul meciului de Liga Campionilor cu Celtic, câștigat cu un neverosimil 7-1.

Protest spectaculos al „Zidului galben” față de modificările făcute de UEFA principalei sale competiții, Champions League.

Ultrașii Borussiei Dortmund, protest spectaculos împotriva „UEFA MAFIA”: „Vă pasă doar de bani!”

În timpul meciului cu Celtic din această seară, galeria Borussiei Dortmund a afișat o scenografie ofensivă la adresa forului care conduce fotbalul european. Mesajul „UEFA MAFIA” a fost afișat în întreaga peluză. Sub el, o pânză pe care ultrașii au scris că „Nu vă pasă de sport / Vă pasă doar de bani!”.

+1 FOTO

Al treilea element al scenografiei îl reprezintă adresa site-ului Nein zur CL reform. Asta se traduce prin „nu reformei Champions League” și direcționează utilizatorii către site-ul campaniei.

Campania purtată de fanii Borussiei, acompaniați în acest demers de cei ai lui Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Hertha, FC Copenhaga, Rapid Viena și alte multe echipe, este titrată „Revendicați sportul: fotbalul pentru milioane de fani, nu miliarde de euro”.

Concret, suporterii protestează împotriva noului format al competițiilor europene, unul care presupune mai multe meciuri. „Pe lângă o povară crescută pentru jucători și fani, acest lucru va fi acompaniat în special de o creștere a veniturilor, care va consolida structurile existente în fotbalul european de club și va exacerba dezechilibrul dintre ligile naționale”, susțin autorii campaniei.

Aceștia cer „o distribuire mai corectă a banilor aflați în sistemul fotbalistic, prevenirea abuzării structurilor deja existente, precum Fair Play-ul Financiar, și reducerea numărului de meciuri din competiții”.

Ei avertizează că „vom continua să facem tot ce putem pentru a ne recupera sportul”.

Pe gazon a fost o seară de vis pentru galben-negrii antrenați de Nuri Sahin. BVB a învins-o pe campioana Scoției cu 7-1, cu o triplă Karim Adeyemi, „dublă” Serhou Guirassy, plus goluri Emre Can și Felix Nmecha.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
CFR Cluj, lovitură pe piața transferurilor! Internaționalul român face vizita medicală mâine
Superliga
CFR Cluj, lovitură pe piața transferurilor! Internaționalul român face vizita medicală mâine
Clubul din Superliga, PĂRĂSIT de investitori: „E pe marginea prăpastiei! Datorii de 3 milioane de euro” » Situație EXPLOZIVĂ
Superliga
Clubul din Superliga, PĂRĂSIT de investitori: „E pe marginea prăpastiei! Datorii de 3 milioane de euro” » Situație EXPLOZIVĂ
Mircea Lucescu a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe antrenorul unui internațional român: „Talentat, dar dezorganizat”
Stranieri
Mircea Lucescu a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe antrenorul unui internațional român: „Talentat, dar dezorganizat”

„E un fel de Sorana Cîrstea” » Din părinți români, un talent german a ales să se antreneze în România: „Mi-am dat seama că are mare potențial”

Ioan Varga a răbufnit la adresa jucătorilor lui CFR Cluj într-o discuție cu GSP: „Le dai bani și își bat joc de tine?!” » Anunță o măsură extraordinară: „Vom cumpăra o tehnologie din care să aflăm dacă jucătorii pierd nopțile”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează