INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ANALIZĂ

Veste excelentă primită de FCSB înainte de dubla cu Maccabi Tel Aviv » Anunțul a fost făcut de FIFA

Bucuria celor de la FCSB din partida cu Universitatea Cluj (1-1). Foto: Raed Krishan (GSP) +49   FOTO
Bucuria celor de la FCSB din partida cu Universitatea Cluj (1-1). Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat joi, 18 iulie 2024 08:54 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 10:13

Înaintea dublei manșe cu Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului, din al doilea tur preliminar de Champions League, FCSB a primit o veste excelentă: 5 jucători ai „galbenilor” au fost convocați la selecționata Israelului pentru Jocurile Olimpice, absentând astfel din cele două partide disputate în compania campioanei en-titre din Superligă.

Informația a apărut pe site-ul oficial al celor de la FIFA. Cei cinci jucători care nu vor fi prezenți la firul ierbii nici la București, dar nici la Budapesta sunt următorii: Dor Turgeman (atacant, 20 ani), Roy Revivo (fundaș stânga, 21 ani), Ido Shahar (mijlocaș central, 22 ani), Osher Davida (extremă dreapta, 23 ani) și Elad Madmon (20 ani, atacant tranferat de la Hapoel Hadera pentru 1,6 milioane de euro).

  • Turul dintre FCSB și Maccabi Tel Aviv va avea loc pe 23 iulie, ora 20:30 (Stadionul Steaua), în timp ce returul va fi pe 31 iulie (Bozsik Arena, Budapesta). În primul tur preliminar, roș-albaștrii s-au impus cu 11-1 la general în fața celor de la Virtus, campioana din San Marino

FCSB beneficiază în urma Jocurilor Olimpice de la Paris. Maccabi, fără patru jucători de bază

„Sportul rege” va fi o componentă importantă a Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august). Turneul de fotbal va avea loc între 24 iulie și 10 august. Pe lângă Paris, se vor disputa partide și la Bordeaux, Lyon, Marseille, Nantes, Nice și Saint-Etienne. 16 echipe vor lua parte la competiție, fiind distribuite în câte patru grupe de patru:

  • Grupa A: Franța, SUA, Guinea, Noua Zeelandă
  • Grupa B: Argentina, Maroc, Irak, Ucraina
  • Grupa C: Uzbekistan, Spania, Egipt, Republica Dominicană
  • Grupa D: Japonia, Paraguay, Mali, Israel

Echipele sunt exclusiv alcătuite din jucători născuți după data de 1 ianuarie 2001, fiind totuși permise trei derogări de la această regulă.

Printre numele sonore prezente la Olimpiadă se numără: Geronimo Rulli (Argentina / Villarreal), Julian Alvarez (Argentina / Manchester City), Nicolas Otamendi (Argentina / Benfica), Mohamed Elneny (Egipt / Arsenal), Eliesse Ben Seghir (Maroc / Monaco), Fermin Lopez (Spania / Barcelona), Pau Cubarsi (Spania / Barcelona), Sergio Gomez (Spania / Manchester City), Michael Olise (Franța / Bayern Munchen), Jean-Philippe Mateta (Franța / Crystal Palace) sau Alexandre Lacazette (Franța / Lyon).

Toți cei patru israelieni convocați din angrenajul campioanei en-titre au fost piese de bază în sezonul de titlu, astfel FCSB are un atu important înaintea dublei manșe din cea mai tare competiție intercluburi din lume. Maccabi avea opțiunea de a refuza convocarea acestora, însă aceștia au ales să îi lase pe jucători să ia parte la Jocurile Olimpice.

1. Dor Turgeman

Turgeman nu este un nume necunoscut fotbalului românesc. În Grupa I de calificări pentru Campionatul European, acesta a fost titular în ambele partide dintre Israel și România. În tur, pe Arena Națională, a fost înlocuit în minutul 62 de Shon Weissman, în timp ce la retur a fost integralist.

Denis Drăguș în Israel - România, preliminarii EURO 2024 (foto: Raed Krishan/GSP)
Bucurie George Pușcaș și Ianis Hagi în Israel - România, preliminarii EURO 2024 (foto: Raed Krishan/GSP)
Bucurie George Pușcaș și Ianis Hagi în Israel - România, preliminarii EURO 2024 (foto: Raed Krishan/GSP)
Bucurie George Pușcaș și Ianis Hagi în Israel - România, preliminarii EURO 2024 (foto: Raed Krishan/GSP)
Ianis Hagi în Israel - România, preliminarii EURO 2024 (foto: Raed Krishan/GSP)
+45 FOTO

Este un atacant bătăios, capabil de a crea probleme defensivelor adverse. Conform site-ului de specialitate transfermarkt, este cotat la 2.5 milioane de euro. Este la Maccabi Tel Aviv din 2018, fiind crescut de Ashdod, cu excepția unui împrumut de un sezon la Beitar Tel Aviv Bat Yam, evoluând exclusiv pentru „galbeni” de-a lungul carierei. În campionatul trecut, a evoluat în 35 partide, reușind nouă goluri și o pasă decisivă. A fost mai degrabă rezerva golgheterului Eran Zahavi (36 ani).

2. Roy Revivo

În sezonul trecut, fundașul stânga în vârstă de 21 ani a fost piesă de bază, împărțind poziția cu Ofir Davidzada, un veteran al celor de la Maccabi și unul dintre cei mai vechi jucători din angrenajul lui Zarko Lazetic. În partida de Supercupă, Idan Nachmias a fost folosit pe postul de fundaș stânga, în timp ce Davidzada a jucat în flancul drept al apărării.

A fost de neclintit în primul 11 tip al celor de la Maccabi în campania de Conference League, unde israelienii au fost eliminați chiar de Olympiacos, câștigătoarea competiției. La fel ca și Turgeman, și Revivo a fost titular în ambele partide ale Israelului cu „tricolorii”. Pe Arena Națională, a fost unul dintre cei mai buni oameni. La returul disputat în Ungaria, Ianis a marcat golul calificării chiar de lângă acesta.

Conform transfermarkt, este cotat la 1.5 milioane de euro. A fost crescut de Maccabi Tel Aviv, fiind împrumutat la Hapoel Ierusalim în 2023.

3. Ido Shahar

De-a lungul carierei la Maccabi, a fost împrumutat la mai multe formații: Beitar Tel Aviv Bat Yam, Hapoel Haifa, Maccabi Petakh Tikva, chiar echipa pe care adversara campioanei României a învins-o în Supercupă la începutul săptămânii (scor 2-0, Eran Zahavi și Matan Hozez) și Apollon Limassol.

A jucat în 19 partide sezonul trecut, reușind trei goluri și două assist-uri. Este cotat la 400.000 euro conform transfermarkt. Pentru poziția de mijlocaș central, Maccabi are alte variante foarte bune: Dor Peretz, batavul Joris van Overeem sau Gabi Kanichowsky.

4. Osher Davida

Este din vara lui 2023 la Maccabi Tel Aviv, întorcându-se în campionatul Israelului după o aventură de un sezon în Belgia, la Standard Liege. A oscilat în apariții, atât din prisma schimbării dese a sistemului de joc (de la 5-3-2 la 4-2-3-1, 4-5-1 sau 4-3-3), dar și a titularizărilor altor jucători: Yonatan Cohen (28 ani) sau Dan Biton (28 ani).

Este cotat la 1.2 milioane de euro, reușind trei goluri și șase pase decisive în 29 partide din stagiunea precedentă.

5. Elad Madmon

Campioana Israelului și-a întărit echipa în această vară cu un jucător capabil să facă diferența: tânărul atacant Elad Madmon, în vârstă de 20 de ani, care a atras atenția unor cluburi puternice din Vest. Clubul din Tel Aviv a plătit 1,6 milioane de euro pentru a-l achiziționa, asigurându-l pe jucător că va fi titular și că va avea ocazia să se dezvolte și mai mult.

Suma poate părea mare pentru un tânăr de 20 de ani, dar trebuie menționat că Madmon vine după un sezon excelent la Hapoel Hadera, unde a marcat 12 goluri.

700 de mii de euroeste cota de piață a lui Madmon, conform transfermarkt

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu: noul selecționer șochează!
Nationala
Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu: noul selecționer șochează!
Gigi Becali anunță DOUĂ transferuri din Superliga pentru United, PAOK și Olympiacos: „Da, îl vreau!”
Superliga
Gigi Becali anunță DOUĂ transferuri din Superliga pentru United, PAOK și Olympiacos: „Da, îl vreau!”
Prima reacție de la FCSB, după tragerea la sorți: „Am țipat în casă!”
Europa League
Prima reacție de la FCSB, după tragerea la sorți: „Am țipat în casă!”

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (19)
RosuAlbastruMereu
RosuAlbastruMereu  •  18 Iulie 2024, 15:56

Ce caută ăștia în Cupele Europene, dacă țara lor e în Asia? În plus armata lor ucide mai mulți civili decat rușii, ca să nu mai vorbim ca ocupă West Bank și Gaza de zeci de ani.

valentindragobete
valentindragobete  •  18 Iulie 2024, 15:12
Postat de viola_sempre pe 18 Iulie 2024, 12:25

Veste buna, da. Scapa 10 10sb de o noua umilinta totala - marca inregistrata. Nu vor lua 10 de la israelieni, vor lua doar 3-4

Voi sunteți umiliți mereu sau ai uitat acel 1 la 8 de acum exact 20 de ani!? Hai, fă pași, nu mai aveți nici măcar echipă!

rav410wrc
rav410wrc  •  18 Iulie 2024, 14:39

Crapa ficateii-n dedeBeistii de teapa lu' Floco si Tibi !! :)))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează