INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CALIFICARE

„Joker-ul” lui Mircea Lucescu » Dinamo Kiev, salvată de un puști la Graz: „Știam că va transforma meciul”

Konstantin Vivcearenko // Foto: Imago
Konstantin Vivcearenko // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 10:30 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 11:14

Konstantin Vivcharenko, fundașul stânga în vârstă de 20 de ani care are doar trei meciuri la Dinamo Kiev, a marcat golul de 1-1 în prelungirile cu Sturm (2-1 la final pentru ucraineni). Formația lui Lucescu este în play-off-ul Ligii Campionilor. Următoarea adversară: Benfica Lisabona. 

Chiar înaintea meciului de la Graz, Mircea Lucescu protesta împotriva UEFA, care a stabilit ca Dinamo Kiev să joace în deplasare meciul decisiv în toată campania de calificare pentru grupele Champions League. Și cu Fenerbahçe (2-1 după prelungiri), în turul 2 preliminar, și cu Sturm (tot 2-1, tot în extra time), și așa va fi și cu Benfica, în play-off. 

Cele două momente decisive ale lui Konstantin Vivcharenko 

Mereu în fața unor arene pline, cu mare presiune. Dar, la fel ca în Turcia, un tânăr de 20 de ani l-a salvat pe antrenorul de 77 de ani și în Austria. 

  • Pe 27 iulie, Il Luce l-a promovat pe Konstantin Vivcharenko. Primii pași la prima echipă. Era minutul 106, la 1-1, Şükrü Saracoğlu fierbea. În acel cazan fierbinte a debutat fundașul stânga și tocmai el i-a centrat lui Karavaev la golul victoriei. Start cu assist. 
  • Pe 9 august, Vivcharenko a jucat al treilea meci la alb-albaștri. După 15 minute cu Fener, 19 în turul cu Sturm, 49 la revanșa de la Graz, de marți seară. Și tot el a fost omul decisiv. A apărut excelent în careu, dejucând inteligent pasul la ofsaid al adversarilor la centrarea lui Tsyhankov, stop și șut printre picioarele portarului. Minutul 97, golul de 1-1, al calificării. Tsyhankov doar a încheiat meciul la 2-1. 

Lucescu a simțit că intrarea lui Vivcharenko (alături de cea a lui Karavaev) va avea efect. „Tânărul Konstantin are un joc ofensiv foarte bun și a reușit să înscrie”, a spus antrenorul la conferință. „Am prevăzut că aparițiile lui Vivcharenko și Karavaev pe teren vor transforma meciul, pentru că sunt fotbaliști dedicați mai mult atacului” 

Seară FANTASTICĂ pentru Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Champions League
DINAMO KIEV
Seară FANTASTICĂ pentru Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Champions League

Mircea Lucescu: „Ne putea provoca mari probleme”

În schimb, un veteran, Denis Harmash, l-a nemulțumit pe tehnician, înlocuindu-l după numai 22 de minute, în prelungiri. Ziariștii ucraineni au susținut că s-a accidentat, dar Luce a explicat schimbarea: „Era nervos și protesta, ceea ce e inacceptabil pentru un jucător cu experiența lui. De aceea l-am readus pe bancă. Ne putea provoca mari probleme.”

Cred că Lucescu este un antrenor foarte norocos. Se vorbea înainte de norocul special al lui Lobanovski, dar Mircea Lucescu a câștigat atâtea meciuri decisive, în circumstanțe dificile

- Iojef Sabo, fost antrenor ucrainean

Viktor Tsyhankov a înscris după 15 meciuri în Europa 

Cel mai valoros jucător al lui Dinamo Kiev, vicecăpitanul alb-albaștrilor, avea o mare problemă. Viktor Tsyhankov nu mai marca în cupele europene. Pe 4 noiembrie 2020, talentatul mijlocaș ucrainean înscrisese ultimul lui gol pe continent, împotriva Barcelonei, în grupele Ligii. De atunci, a mai jucat 15 meciuri (dintre care 11 în Champions) într-un an și nouă luni, fără să mai puncteze. A reușit marți seară, când a și pasat decisiv. 

Două absențe importante cu Benfica 

Lucescu se va duela cu cel mai greu adversar din play-off-ul CL. Benfica, pe care o înfruntase și sezonul trecut, în faza grupelor (0-0 la Kiev, 0-2 la Lisabona). Doar că echipa portugheză are acum alt antrenor: nu mai e Jorge Jesus, ci germanul Roger Schmidt. Tocmai contra "vulturilor", kievenii nu vor avea doi jucători: căpitanul Sydorchuk și Harmash, ambii suspendați.

Citește și alte știri din preliminariile pentru Liga Campionilor:

Pyunik, demolată în preliminariile Champions League » Câte goluri a putut să ia coșmarul lui CFR Cluj în dublă manșă

Rangers și Ianis Hagi, pas urias spre grupele Ligii Campionilor! Revenire magnifică a scoțienilor + cu cine joacă în play-off

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează