FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB primește de la UEFA o sumă uriașă dacă ajunge în grupa de Liga Campionilor » Câți bani încasează Becali în celelalte 3 scenarii

Foto: Ionuț Iordache (GSP.ro) +50   FOTO
Foto: Ionuț Iordache (GSP.ro)

Articol de , - Publicat joi, 01 august 2024 10:46 / Actualizat joi, 01 august 2024 12:46

Gigi Becali are de ce să fie bucuros din punct de vedere financiar, după ce FCSB a eliminat-o pe Maccabi Tel Aviv în turul doi preliminar al Ligii Campionilor (2-1 la general).

Roș-albaștrii se vor duela, în turul al treilea, cu Sparta Praga, campioana Cehiei. Indiferent de rezultat, Becali va primi o căruță de bani.

Cele patru scenarii care îi aduc lui Gigi Becali o avere de la FCSB

FCSB poate să încaseze din partea UEFA 18,62 de milioane de euro! Pentru acest veritabil tun financiar, campioana României trebuie să treacă de Sparta Praga și ulterior să se califice în grupele Ligii Campionilor. În cazul în care își va îndeplini obiectivul din startul noului sezon, FCSB nu va mai beneficia de niciun bonus din tururile preliminare, adică până acum o sumă de 700.000 de euro rezultată din cel patru manșe.

A doua variantă pentru FCSB este reprezentată de o sumă totală de 8,66 milioane de euro! Scenariul este valabil dacă FCSB o va elimina pe Sparta Praga, însă va părăsi Liga Campionilor din play-off-ul competiției și, indirect, se va califica în grupa Europa League. Atunci, Gigi Becali va primi 4,29 de milioane de euro din play-off-ul UCL și 4,31 din calificarea în grupa UEL.

A treia posibilitate pentru FCSB de a primi bani de la UEFA se referă la o sumă cuprinsă între 4,31 de milioane de euro și 4,66. Campioana României s-ar încadra în acestă categorie de premiere dacă este eliminată de Sparta Praga și se impune ulterior în play-off-ul Europa League.

+45 FOTO

Chiar și cel mai sumbru scenariu din punct de vedere sportiv aduce în conturile celor de la FCSB 3,87 de milioane de euro. Suma respectivă este alcătuită din bonusul de calificare în grupa de Conference League, la care să se adauge o sumă de 4 X 175.000 euro pentru participarea în patru tururi preliminare. FCSB ar primi, așadar, „doar” 3,87 de milioane de euro, dacă este eliminată și de Sparta Praga, și în play-off-ul pentru grupa Europa League.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
contrabas3
contrabas3  •  01 August 2024, 17:31
Postat de corectorul pe 01 August 2024, 12:55

Ce sume calculati aici pt o echipa aflata pe loc de retrogradare? FCSB e pe locul 13 in camp national, cum sa ajunga in CL.

Sunt șanse să mai stăm două-trei săptămâni pe ,,loc retrogradabil”, dar cui îi pasă?! Jucăm în cupele europene, băi nene! Lol!

ticbis
ticbis  •  01 August 2024, 13:53

Crapa pipota in Talpan si in toate cele 22+ de catalynne cand aud de sumele astea; bah, voi chiar n-aveti mila de sanatatea astora?!? Ca si ei sunt oameni...

VanBasten2000
VanBasten2000  •  01 August 2024, 13:15

FCSB ar primi, așadar, „doar” 3,87 de milioane de euro, dacă este eliminată și de Sparta Praga, și în play-off-ul pentru grupa Europa League. Doamne ajuta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează