INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

EXCLUSIV Costel Pantilimon, despre trecerea lui Horațiu Moldovan în Serie B: „Neașteptat. E clar, a avut o frustrare”

Horațiu Moldovan a semnat cu Sassuolo // sursă foto: sassuolocalcio.it
Horațiu Moldovan a semnat cu Sassuolo // sursă foto: sassuolocalcio.it

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 16:28 / Actualizat luni, 26 august 2024 16:46

Fostul portar Costel Pantilimon, 37 de ani, a comentat în direct la Premier GSP trecerea lui Horațiu Moldovan (26) la Sassuolo, în Serie B. Românul a fost împrumutat de formația italiană de la Atletico Madrid.

În ianuarie, Horațiu Moldovan a prins una dintre cele mai spectaculoase mutări ale ultimilor ani în fotbalul românesc. Atletico Madrid, echipă cu pretenții de titlu în Spania în fiecare an, i-a plătit clauza de reziliere a contractului cu Rapid, 800.000 de euro, și l-a adus pe Civitas Metropolitano.

În cele 7 luni scurse de atunci, Horațiu nu a jucat la Atletico în niciun meci oficial, fiind veșnica rezervă a lui Jan Oblak. Statutul de număr 2 l-a provocat să-și caute echipă în această vară, alegerea fiind Sassuolo, formație din liga a doua a Italiei.

Costel Pantilimon, fost portar important, care a trăit momente similare câtă vreme a fost legitimat la Manchester City, a comentat decizia lui Horațiu.

Costel Pantilimon, la Premier GSP, despre Horațiu Moldovan: „E clar că a avut o anumită frustrare”

Neașteptată mutare, să fiu sincer. Mă așteptam să găsească o variantă în Spania, ar fi fost un traseu obișnuit. Dar până la urmă dacă acolo s-a ivit posibilitatea de a fi numărul 1, important este să aibă continuitate.

A ales să plece, foarte bine, important este să-și câștige locul, să fie numărul 1, să devină iarăși un jucător de bază al echipei naționale.

E clar că a avut o anumită frustrare nefiind angrenat în primul 11 al României la Campionatul European, mai ales că a fost unul dintre jucătorii importanți, care au contribuit la calificarea la Euro 2024”, a opinat Pantilimon.

Piesă de bază în preliminarii, esențial în calificarea României la Euro 2024, Horațiu nu a apărat deloc în Germania, locul fiindu-i luat de Florin Niță, goalkeeper cu meciuri în picioare. La momentul primului meci de la Euro, Horațiu avea 5 luni fără meci jucat la echipa de club.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (2)
valeriu186
valeriu186  •  27 August 2024, 19:38

Jucator terminat de cand a plecat de la Rapid,sa laudat pe tik tok ca e la atletico madrid si rupe banca,a facut doar antrenamente,apoi pierde locu de titular la euro unde isi putea creste cota,acum vine in italia liga 2 unde va rupe din nou banca ,urmatorul lui mare pas este un imprumut la Rapid,de asta fotbalul romanesc este in cadere libera pentru mentalitatea asta ca a lu Horatiu,foarte prost sfatuit si de impresari

laur_gr
laur_gr  •  26 August 2024, 21:03

A bifat in CV Atletico, nu avea de ce sa mai stea. A plecat la un club unde sa joace meci de meci. Daca joaca titular, a facut bine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează