INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PREZENTARE

Atacantul român transferat în Spania i-a uimit pe jurnaliștii iberici: „Nu cred!”

Ce a declarat Daniel Paraschiv, atacantul român transferat în Spania. Foto: Real Oviedo
Ce a declarat Daniel Paraschiv, atacantul român transferat în Spania. Foto: Real Oviedo

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2024 19:32 / Actualizat miercuri, 17 iulie 2024 23:24

Daniel Paraschiv (25 de ani) a fost prezentat de către Real Oviedo, club care l-a transferat de la FC Hermannstadt în schimbul a 750.000 de euro. Formația din liga a doua din Spania a organizat o conferință de presă, iar jurnaliștii au avut ocazia să afle informații despre atacantul român și alegerea sa.

Paraschiv a fost provocat de către reprezentanții mass-media să facă o paralelă între fotbalul iberic și cel românesc și i-a uimit că a vorbit integral în limba spaniolă, motiv pentru care a fost felicitat. Ziariștii au fost uimiți că Paraschiv nu a avut translator la conferință: „Vorbești atât de bine spaniolă și ești de foarte puțin timp aici!”.

În cadrul aceluiași eveniment, directorul sportiv Roberto Suarez a dezvăluit că fotbalistul a fost urmărit îndeaproape încă din sezonul trecut. Oficialul a fost și în România și a rămas surprins de nivelul din Superliga.

Daniel Paraschiv i-a uimit pe jurnaliștii din Spania: „Am învațat limba din seriale”

Fostul atacant al sibienilor a mărturisit că avea informații despre Real Oviedo și s-a documentat foarte bine înainte de a-și da acceptul să se transfere.

Daniel Paraschiv s-a caracterizat ca fiind un atacant rapid, care poate lovi mingea foarte bine cu ambele picioare.

„Real Oviedo este un club grozav și este un pas mare în cariera mea. Sunt foarte mândru că sunt aici. Cunoșteam clubul pentru că Marius Lăcătuș a jucat aici și știam asta. Este din același oraș cu mine, Brașov, așa că sunt mândru să merg pe urmele lui Lăcătuș. Îmi place orașul, este asemănător cu al meu din România și cred că mă pot adapta bine”, a declarat Daniel Paraschiv.

Întrebat cum a învățat limba spaniolă, jucătorul român a răspuns: „Nu cred că o vorbesc chiar foarte bine. Mă uit la seriale spaniole, iar playlist-ul meu este plină de muzică latino. În schimb, soția mea vorbește spaniolă foarte bine”.

Atacantul român transferat în Spania i-a uimit pe jurnaliștii iberici: „Nu cred!”
Daniel Paraschiv a fost prezentat. Foto: Real Oviedo

Antrenamentele, pe placul atacantului român

Daniel Paraschiv s-a arătat încântat de condițiile clubului și așteaptă cu nerăbdare să înceapă competiția internă.

„Colegii sunt foarte buni cu mine, mă ajută să mă adaptez, iar antrenamentele sunt foarte intense și îmi place asta, acesta e fotbal de calitate. Încă de la primul antrenament am văzut diferențele dintre acest fotbal și fotbalul românesc. Totul merge foarte repede, foarte intens. Îmi place”, a mai punctat fotbalistul cu 25 de goluri în Superliga.

1 milion de euroeste cota de transfer a lui Daniel Paraschiv potrivit Transfermarkt

Directorul sportiv al lui Real Oviedo își propune să urmărească în continuare campionatul României în eventualitatea unor noi transferuri.

Am fost personal în România și am fost foarte surprinși de nivel. Am verificat calitatea ligii și potențialul țării. Îl avem pe Daniel pe radar încă din sezonul trecut și l-am putut vedea live. România este o țară cu jucători emergenți și există multă concurență când vine vorba de transferuri. Am fost prin țară și au facilități foarte bune, cluburi pregătite și jucători buni care vin din străinătate. Înțelegem că poate fi o nișă importantă pentru că nivelul este ridicat. Nu ne vom opri să urmărim fotbalul românesc.

- Roberto Suarez, director sportiv Real Oviedo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mare surpriză! » România TV a ales perechea de comentatori și echipa de analiști pentru FCSB - LASK
Europa League
Mare surpriză! » România TV a ales perechea de comentatori și echipa de analiști pentru FCSB - LASK
Mutare de ultima oră în Superliga » Jucătorul-„rachetă” de la FCSB, împrumutat la altă echipă
Superliga
Mutare de ultima oră în Superliga » Jucătorul-„rachetă” de la FCSB, împrumutat la altă echipă
Ion Țiriac a sunat-o pe Ionela Cozmiuc și i-a cerut mașina înapoi! Ce l-a determinat pe miliardar
Jocurile Olimpice
Ion Țiriac a sunat-o pe Ionela Cozmiuc și i-a cerut mașina înapoi! Ce l-a determinat pe miliardar

EXCLUSIV Ion Țiriac a sunat-o pe Ionela Cozmiuc și i-a cerut mașina înapoi! Ce l-a determinat pe miliardar

FOTO Cum s-a urcat îmbrăcată în taxi cea mai sexy vedetă din România: „Am uitat să îmi iau ceva de schimb, dar șoferul a fost fericit”


Comentarii (5)
hofer
hofer  •  18 Iulie 2024, 09:18

Să-i uimească prin calitatea fotbalistică ar fi mult mai bine. Limba o știe și nu va mai avea alibi că nu înțelege. Sper să nu încălzească banca de rezerve. Noi nu putem decât să-i urăm succes, in rest totul depinde de caracterul pe care îl are. Dacă muncește mult și este serios va ajunge bine. Dacă este neserios atunci o sa uite toți de cât de bine știe el limba.

zb59
zb59  •  18 Iulie 2024, 07:04
Postat de 22cea pe 17 Iulie 2024, 23:33

Si ala miku de la Rangers o rupe bine in engleza , cu fotbalul e mai greu pentru el .

Ala miku!? Cum iti poti permite!? Era un “printisor’ pana mai ieri. Dar acum, dupa nunta (eveniment national), s-a transformat in “rege” jr.:))

22cea
22cea  •  17 Iulie 2024, 23:33
Postat de energydrik pe 17 Iulie 2024, 22:40

Asa, da! Bravo lui. Cand iti doresti sa mergi intr-un anume campionat, inveti limba, te interesezi daca e o localitate in care te poti adapta cu familia etc.. Primul pas a fost facut, mai ramane sa arate ca stie cu obiectul muncii.

Si ala miku de la Rangers o rupe bine in engleza , cu fotbalul e mai greu pentru el .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează