INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MERCATO

Florin Niță semnează cu noua echipă! Eroul României de la Euro va înlocui un portar care a evoluat la două Cupe Mondiale!

Florin Niță, înaintea partidei cu Olanda. Sursă foto: Imago +23   FOTO
Florin Niță, înaintea partidei cu Olanda. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 iulie 2024 18:33 / Actualizat joi, 11 iulie 2024 18:42

Presa din Arabia Saudită scrie că Florin Niță (37 ani), „tricolorul” cu cele mai bune prestații la Campionatul European din Germania, este foarte aproape de a semna cu Al-Fayhaa, locul 9 în sezonul trecut în Saudi Pro League, primul eșalon al fotbalului saudit.

În acest moment, portarul originar din Capitală este liber de contract, după despărțirea de turcii de la Gaziantep, unde a evoluat vreme de un sezon.

Florin Niță este aproape să semneze în Arabia Saudită

Al-Fayha este foarte aproape de a semna cu veteranul portar român, Florin Niță. Acesta a fost portarul României la Euro 2024, unde a avut prestații extrem de bune, românii fiind eliminați în optimile de finală cu Olanda. Sezonul trecut, Niță a jucat în Turcia, la Gaziantep, evoluând în 35 meciuri. În nouă dintre acestea, nu a primit gol.

Cu acest transfer, Al-Fayha țintește să își întărească postul de portar în speranța unor rezultate mai bune sezonul viitor, Niță fiind un jucător cu o experiență vastă. Clubul a preferat să nu prelungească înțelegerea cu sârbul Vladimir Stojkovic, portarul titular din stagiunea precedentă”, scriu cei de la aawsat.

Stojkovic, ajuns la 40 de ani, a fost portarul Serbiei la două Cupe Mondiale, în 2010 și 2018. A jucat de 84 de ori pentru naționala Serbiei.

De-a lungul carierei, Florin Niță a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, FCSB, Sparta Praga, Pardubice și Gaziantep, trecându-și în palmares două titluri în Liga 1, două Cupe ale Ligii, o Cupă a României, o Supercupă, un titlu în Cehia și o Cupă a Cehiei. A fost ales cel mai bun jucător român al anului în ancheta Gazetei Sporturilor din 2021.

Niță a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 25 ori.

+19 FOTO

În ultima perioadă, numele lui Niță a fost vehiculat ca fiind pe lista mai multor cluburi, inclusiv a unora din Superligă: Rapid și UTA Arad.

„Eu mi l-aș fi dorit pe Niță în poartă, spre exemplu. Nu mai avea contract și am luat legătura cu el, însă ne-a transmis să mai așteptăm”, a declarat Alexandru Meszar, conducătorul „textiliștilor”, potrivit sportarad.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
10 detalii observate de pe stadion la Maccabi Tel Aviv - FCSB » La un pas de bătaie după fluierul de final: „Ai văzut ce-a făcut?! Ai văzut?!”
Liga Campionilor
10 detalii observate de pe stadion la Maccabi Tel Aviv - FCSB » La un pas de bătaie după fluierul de final: „Ai văzut ce-a făcut?! Ai văzut?!”
Diferență șocantă între timpi! Pan Zhanle a ULUIT în finala de 100 de metri liber! » O nouă realizare pentru „asasinul” de recorduri, omul cu o tehnică specială de a înota
Jocurile Olimpice
Diferență șocantă între timpi! Pan Zhanle a ULUIT în finala de 100 de metri liber! » O nouă realizare pentru „asasinul” de recorduri, omul cu o tehnică specială de a înota
Jurgen Klopp și-a anunțat retragerea DEFINITIVĂ din antrenorat: „Începând de astăzi, gata pentru mine”
Campionate
Jurgen Klopp și-a anunțat retragerea DEFINITIVĂ din antrenorat: „Începând de astăzi, gata pentru mine”

Ce cadou primește David Popovici de la Ion Țiriac » Fiul miliardarului a făcut anunțul

Câți bani câștigă David Popovici după succesul istoric de la Jocurile Olimpice


Comentarii (18)
yo_stefan
yo_stefan  •  12 Iulie 2024, 09:48

succes! bravo lui, sa faca bani pentru ai lui. Respect!

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  12 Iulie 2024, 00:38

Ce s-a ales de "Sucu; primu' contract cu un jucator de la nationala" sau " Nita a semnat cu Sucu"??? Publicatia asta e mai penibila pe zi ce trece...

prado2
prado2  •  11 Iulie 2024, 23:18
Postat de rlr81 pe 11 Iulie 2024, 21:23

Erou? Ati facut erou dintr un portar atat de slab ...parca nu mai aveti discernamant! In primul rand ca Nita a fost foarte lent in reactie la golul slovaciei ...belgiei si olandei iar in al doilea rand nationala a fost execrabila la acest euro. NITA ca om este de incontestabil mai decent decat multi cocalari de la nationala ...dar mai usor ca nu avem eroi la euro, n am facut nimic notabil

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează