INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

Fundașul care nu vrea să mai audă de România, chemat la prima echipă a lui AC Milan de către Paulo Fonseca

Fundașul român a fost chemat de Paulo Fonseca la echipa mare a lui AC Milan. Foto: Imago
Fundașul român a fost chemat de Paulo Fonseca la echipa mare a lui AC Milan. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 16:36 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 16:49

Andrei Coubiș (21 de ani), fundașul român de la AC Milan Futuro, urmează să facă pasul la prima echipă, la cererea antrenorului Paulo Fonseca. Tehnicianul rossonerilor este impresionat de randamentul tânărului jucător și a transmis conducerii că dorește să-l integreze în rolul de al cincilea stoper al formației.

Italo-românul vine după o perioadă dificilă, după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate ale genunchiului, vara trecută. Recuperarea s-a întins pe mai bine de 8 luni, iar din acest sezon evoluează pentru Milan Under 23, din Serie C, acolo unde a avut evoluții foarte bune.

Coubiș a jucat în tricoul României la U19, U20 și U21. Din septembrie 2022, a ales să reprezinte Italia ca urmare a unui episod care i-a dezvoltat ura față de națională.

Andrei Coubiș, chemat la prima echipă a lui AC Milan

Decizia lui Paulo Fonseca vine după mai multe zile în care a căutat soluții pentru a completa compartimentul defensiv, astfel că Andrei Coubiș va fi cel de-al cincilea fundaș central al echipei, după Tomori și Gabbia - principalele opțiuni pentru axul apărării, respectiv Thiaw și Pavlovic.

În actuala stagiune, Coubiș a bifat 8 prezențe pentru Milan Futuro (U23), din care 7 în Serie C - B, iar una în Coppa Serie C.

Proiectul Milan Futuro a luat naștere în iunie 2024, cu scopul de a susține tinerii jucători în progresul spre fotbalul profesionist. A primit un loc în cel de-al treilea eșalon după excluderea Anconei. Nume precum Pescara, Perugia, Ternana și Ascoli activează în Serie C - B.

După 8 runde, se află pe penultima poziție în clasament (19), lipsa de experiență a lotului fiind vizibilă. Camarda și Hodzic sunt vedetele antrenate de Daniele Bonera.

Andrei Coubiș este mai în vârstă decât mulți dintre colegii săi, fiind născut în 2003, și evoluează la Milano de la juniorat, trecând prin toate grupele.

După ce s-a alăturat lui Milan Futuro, ușile primei echipe s-ar putea deschide pentru el imediat după pauza competițională. Fonseca a fost impresionat de calitățile sale și ar fi cerut conducerii să i se alăture primei echipe, anunță Milanlive.it.

Fundașul care nu vrea să mai audă de România, chemat la prima echipă a lui AC Milan de către Paulo Fonseca
Andrei Coubiș a fost căpitan la Milan Primavera până în 2023, când s-a accidentat grav. Ulterior, a făcut pasul la Milan Futuro. Foto: Imago

50.000 de euroeste cota de transfer a lui Andrei Coubiș potrivit Transfermarkt.com

Nu mai vrea să audă de România

Episodul care i-a declanșat lui Andrei Coubiș o ură incredibilă pentru naționala României s-a desfășurat la Campionatul European din 2022, acolo unde se afla împreună cu România U19.

Tatăl lui Andrei a povestit că cei din staff-ul naționalei l-au acuzat pe stoper că a discutat cu cu doi colegi de la Milan să piardă meciul cu Italia. România a fost învinsă de Squadra Azzurra atunci, scor 2-1, iar românul născut la Milano, din părinți români, a fost introdus în teren în minutul 69.

„Andrei nu mai vrea să audă de România. E și un tip cu o personalitate impresionantă. Episodul care l-a dezamăgit cel mai tare și i-a declanșat o ură incredibilă s-a petrecut vara trecută, pe durata Europeanului U19 din Slovacia.

A urcat în cameră la colegii lui de la Milan să mai stea la taclale înainte de somn. Erau doi băieți, au crescut de mici împreună, se cunosc foarte bine, au stat vreo oră la povești și asta a fost tot.

L-a văzut însă cineva din staff și au ajuns să-i reproșeze că s-a dus să discute ca să piardă meciul direct. S-a simțit foarte prost când a văzut că, după episodul cu amicii de la Milan, n-a fost anunțat în echipă pentru meciul cu Italia. Era convins că va fi titular. Dar nu l-au băgat să joace decât către final”, a declarat Gheorghe Coubiș pentru ProSport.

Emil Săndoi: „Nici la mesaje nu mi-a răspuns”

După meciul de debut la U21, Andrei Coubiș a refuzat să mai reprezinte România. Emil Săndoi, selecționer la tineret la acea vreme, a venit cu explicații despre situația căpitanului de la Milan Primavera.

Săndoi a încercat să-l convingă să continue pentru România, însă nu a reușit pentru că s-a lovit de o lipsă de comunicare din partea tânrărului jucător.

„Mi-e greu să comentez alegerea lui Andrei Coubiş care a preferat să meargă la naţionala U20 a Italiei. Mi-aş fi dorit să aleagă naţionala României. L-am convocat în premieră la meciurile cu Spania şi Olanda, e adevărat că mai fusese convocat înainte la U19 sau U20 şi a şi jucat. Este opţiunea lui şi ne pare rău.

Noi am încercat să facem demersurile necesare ca să-l convingem să rămână în continuare la naţionala României. La începutul lunii noiembrie, m-am deplasat la Milano, am urmărit o parte dintre antrenamentele pe care le-a făcut la AC Milan. Am avut posibilitatea să-l urmăresc într-un joc şcoală cu prima echipă, am purtat discuţii cu directorul sportiv al italienilor de la U21”, a declarat Emil Săndoi.

Aveam semnale că este căutat şi de persoane care sunt angrenate în Federaţia Italiană de Fotbal. Chiar directorul sportiv de la Milan mi-a spus că a primit o convocare şi de la Italia U20, trimisesem şi noi convocarea pentru România U21, a ales Italia. Este opţiunea jucătorului. Eu chiar am simţit ce va alege, pentru că l-am văzut mai distant, nu am mai putut să comunic aşa de mult cu el la telefon, nici la mesaje nu mi-a răspuns. Noi am încercat să îl convingem să ne aleagă.

- Emil Săndoi, fost selecționer România U21

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Situația bizară a jucătorului „de 30 de milioane” de la FCSB » Motivul pentru care a DISPĂRUT, deși are toate argumentele de partea lui
Superliga
Situația bizară a jucătorului „de 30 de milioane” de la FCSB » Motivul pentru care a DISPĂRUT, deși are toate argumentele de partea lui
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Superliga
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Superliga
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (4)
china
china  •  07 Octombrie 2024, 18:11
Postat de tmjoan pe 07 Octombrie 2024, 17:29

extraordinar. apropo, ce mai face boloca, cealalta glorie care "a ales Italia"?

Stai bai linistit ca n-are numai 26 de ani Boloca... Mai are timp! Momentan e in B la Sassuolo, credeam ca o sa joace la Azzura.

china
china  •  07 Octombrie 2024, 18:10
Postat de 1945sv0509 pe 07 Octombrie 2024, 17:59

Probabil face mai bine decat oitele ciobanului sau pupilii rejelui.

Cum e vremea la Tiraspol?

1945sv0509
1945sv0509  •  07 Octombrie 2024, 17:59

Probabil face mai bine decat oitele ciobanului sau pupilii rejelui.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează