Articol de Viorel Tudorache - Publicat joi, 05 ianuarie 2023 15:22 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2023 16:49
Gabi Torje (33 de ani, extremă dreapta) și-a găsit echipă după despărțirea de Farul. Din informațiile GSP, Torje va semna cu Genclerbirligi Ankara, echipa de pe locul 19, ultimul, din liga secundă a Turciei.
Torje a ajuns la un acord cu Genclerbirligi Ankara, va încasa 20.000 de euro pe lună, urmând ca înțelegerea să fie valabilă până la vară, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.
Gabi Torje semnează cu Genclerbirligi Ankara
Gabi a plecat aseară în Turcia și urmează să fie prezentat oficial în orele următoare, dacă nu vor fi probleme la vizita medicală.
Torje, 5 goluri și 3 pase decisive în 17 partide la Farul, este la a 6-a experiență în Turcia, după ce a mai jucat în trecut la Konyaspor, Osmanlispor, Karabukspor, Sivasspor și Bandirmaspor.
Genclerbirligi Ankara este pe ultimul loc în eșalonul secund, cu doar 7 puncte după 18 etape. Față de primul loc de deasupra liniei retrogradării, 15, ocupat de Adanaspor, o despart 11 puncte.
La Genclerbirligi a mai jucat și Bogdan Stancu, în două perioade. Prima aventură a fost între 2014 - 2017 și 2018 - 2021. „Motanul” a strâns 157 de meciuri și a marcat 61 de goluri la această formație.
Ce spunea Gabi Torje în urmă cu 9 luni: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”
„Mi-a plăcut în Spania, mai mult ca sigur mă voi muta acolo peste 2-3 ani. Vreau să-mi iau familia și să mergem acolo, să stea toată lumea liniștită. Ar fi mai bine, să nu ne mai cunoască nimeni, să nu mai dăm explicații toată ziua. Îmi doresc să mă stabilesc în Spania, acolo am prieteni, cunoștințe, este locul în care am fost cel mai des în vacanță, locul în care m-am simțit cel mai bine după România”, a spus Gabi Torje în martie 2022 la Playsport Live.
„Tata a lucrat 40 de ani în România, iar statul îi dă ajutor de înmormântare 50 de milioane. Merită să rămâi în țara asta? Atât întreb. Statul îți face pensie 6 milioane, pe caz de boală, iar la finalul vieții, când moare omul, îți dă 50 de milioane, când coșciugul este 40 de milioane.
Nu mai zic dacă nu ai groapă, că nu mai îngropi pe nimeni! Mai merită să rămâi în România? Nici prosoape nu poți cumpăra, nu-ți ajung banii de prosoape, lumânări și tot ce-ți trebuie. Nu m-am gândit niciodată că o țară în care un om lucrează în 3 schimburi și își rupe picioarele și mâinile pentru stat - că a lucrat la firme de stat, în electricitate - are un «respect» de 50 de milioane.
Nu zice nimeni să-i dai 200.000 de euro, sau milioane de euro, că ar rămâne copiii să se bată pe ei. Dacă sunt prea mulți bani se bat neamurile pentru ei, așa e la noi. Nu este un mesaj manifest, este ceea ce simt”, a concluzionat fotbalistul.
Mai multe știri din fotbalul internațional:
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”