INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRINS DOPAT EPISODUL 3

Precedent şocant » Peruzzi a trăit în '90 exact "cazul Mutu" şi a fost suspendat 1 an!

Adrian Mutu, Mutu, Fiorentina
Adrian Mutu, Mutu, Fiorentina

Articol de , - Publicat vineri, 05 februarie 2010 00:00

Depistat pozitiv cu fentermină, substanţă similară sibutraminei. A inventat un scenariu cu implicarea familiei pentru a obţine doar 3 luni de suspendare. A stat însă un an!

Italia a mai cunoscut în urmă cu două decenii un caz care seamănă pînă la identificare cu "dosarul Mutu". Colegi la AS Roma, portarul Angelo Peruzzi şi atacantul Andrea Carnevale au fost depistaţi pozitiv cu fentermină, o substanţă similară sibutraminei depistate în corpul jucătorului român! Se întîmpla în octombrie '90.

Poveste cu praf de slăbit de la mama
Fostul goal-keeper, faimos în Peninsulă pentru tendinţele permanente de îngrăşare, a explicat la momentul respectiv că mama sa i-a pus praf de slăbit în nişte prăjituri, tocmai pentru a-l ajuta să scape de kilogramele în plus. Iar la acea masă l-a avut invitat pe Carnevale, care a căzut şi el în aceeaşi plasă. Coincidenţă cu "Briliantul", a cărui mamă susţine că i-a adus din România pastilele de slăbit!

Paralele incredibile nu se opresc aici. Peruzzi a mărturisit peste ani că a sperat ca acea poveste, ticluită cu conducerea clubului şi cu impresarii, să-l ajute să scape cu numai trei luni de suspendare. Fix perioada pe care mizează acum şi apărarea lui Mutu!

Numai că ambii italieni au primit în '90 cîte un an de penitenţă sportivă, efectuată pînă la ultima zi, fiindcă apelurile pentru reducere le-au fost respinse. Şi nu erau recidivişti!

"Am spus multe minciuni"
În 2005, Peruzzi devoala însă în media toate subteranele acelei afaceri, motivînd că faptele sînt deja prescrise: "Am spus atunci multe minciuni în faţa judecătorilor şi procurorilor. Am trecut prin momente dure. Adevărul e că familia mea n-a avut nici o implicare în acea poveste. Pastila o primisem de la un coechipier".

Şi încă un detaliu: "Veneam după o perioadă mai lungă de pauză din cauza unei accidentări şi mi-a spus că acel medicament mă va ajuta să slăbesc repede. Am fost un mare nătărău că l-am crezut, dar mi-am meritat sancţiunea pentru prostia pe care am făcut-o".

20 de ani avea Peruzzi cînd a fost depistat pozitiv. Mutu e însă spre finalul carierei: 31 de ani

"Mi s-a spus atunci să susţin o poveste în care apărea şi mama, deşi n-aş fi vrut să implic familia. Mi-au explicat că aşa pot scăpa cu doar trei luni de pauză. Dar am greşit că am minţit!"
Angelo Peruzzi, noiembrie 2005

Tot după un meci cu Bari!
Suprapunerea cazurilor Peruzzi şi Mutu e uluitoare şi dintr-un alt considerent. Ambii jucători au fost testaţi pozitiv după o partidă cu Bari. Portarul Romei a jucat meciul-capcană pe 23 septembrie 1990 (1-0), punct înscris de Carnevale, şi el suspendat împreună cu colegul său dintre buturi. Iar "Briliantul" a călcat pe bec pe 10 ianuarie 2010 (2-1, cu un gol al lui Adrian).

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (2)
 •  06 Februarie 2010, 10:30

is socat...nu mai pot...sper sa-mi revin ca am examen intr-o ora

 •  05 Februarie 2010, 03:11

În 2005, Peruzzi devoala însă în media toate subteranele... Vai de voalarea voastra de "jurnalisti"... Mamma mia, ce de valoare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează