INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Man și Mihăilă vor avea un nou antrenor la Parma » D'Aversa le-a spus adio, după retrogradare

Roberto D’Aversa // foto: Guliver/gettyimages
Roberto D’Aversa // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 mai 2021 07:51 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 09:31

Roberto D'Aversa (45 de ani) și-a anunțat plecarea de la Parma printr-o scrisoare, la scurt timp după ce a retrogradat echipa. 

Dennis Man și Valentin Mihăilă vor avea alt antrenor la Parma, în Serie B. Roberto D'Aversa, antrenorul sub comanda căruia trupa „gialloblu” a căzut în al doilea eșalon italian, n-a dorit să mai antreneze echipa în al doilea eșalon. 

Roberto D'Aversa, scrisoare de adio de la Parma

Fiecare dintre noi are propriul Teatru al Viselor. Ani buni, pentru mine acesta a fost Tardini. Știu totul despre el, banca Parmei, în special. Dacă închid ochii și ascult cântecele pentru jucători, mă trec fiorii. Îmi imaginez zâmbetele fericite ale copiilor după golurile noastre, fluierul final, interviurile. Și așteptarea de a merge după meci și a întâlni fanii, de a le strânge mâinile, a-i privi în ochi și a le vorbi sincer despre o victorie sau o înfrângere. Am fost noroc să trăiesc așa pentru mulți ani, iar faptul că această pandemie absurdă ne-a privat de toate acestea mă lasă cu multă durere.

Am iubit să antrenez Parma, pe Tardini și oriunde în Italia. Am avut cea mai frumoasă, interesantă și intimă parte a carierei. Mereu voi iubi aceste culori, mereu voi iubi să mă întorc la Parma. Voi urmări soarta acestui club, compus din oameni superbi și competenți și care, mulțumită președintelui Krause și extraordinarei sale familii, se va întoarce curând în Serie A.

Mulțumirile finale le las pentru jucători, de la cei care au jucat mai puțin la cei care au fost tot timpul prezenți. Fiecare dintre ei a contribuit la a-mi face experiența la Parma profundă, de multe ori captivantă. Am avut onoarea și plăcerea de a-i antrena, de a împărtăși cu ei momente sportive de neuitat, cu suișuri și coborâșuri, cu laude și critici, cu victorii și înfrângeri.
- Roberto D'Aversa

Pe lângă D’Aversa, de la Parma a plecat și directorul sportiv Marcello Carli.

Roberto D'Aversa a antrenat Parma în două rânduri: mai întâi între decembrie 2016 și august 2020, apoi între ianuarie și mai 2021. Al doilea său mandat a fost unul fără succes.

23 de meciuria jucat Parma sub Roberto D'Aversa din ianuarie. A câștigat unul singur, a pierdut 17!

VIDEO. Dezvăluire despre Dennis Man: „Era lovit intenționat la Parma, dar a mers înainte”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Răzvan Lucescu a revenit în fotbalul din Grecia! Va fi cel mai bine plătit antrenor din campionat

Ar fi șocul verii! Gareth Bale ar vrea să se retragă după EURO » Lasă fotbalul pentru golf?

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
brancusi
brancusi  •  26 Mai 2021, 09:45

Un Arges Vintila de Italia.

senzor1
senzor1  •  26 Mai 2021, 09:41

Asta trebuia dat afara de mult . A fost groparul Parmei . Trebuia adus Ionut Chirila . Merita o sansa acest antrenor scolit la toate nivelurile .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează