OPINII  »  EDITORIAL

Echipa „viciere de rezultat” și campioana la vorbe

Adrian Duță
Adrian Duță

Articol de - Publicat marti, 24 septembrie 2024, 10:10 / Actualizat marti, 24 septembrie 2024 11:09

S-a încheiat etapa #10 din Superliga, una în care doar două echipe au câștigat, iar șase partide s-au terminat la egalitate. Campionatul e echilibrat, bun pentru suspans, dar există un fenomen trist: echilibrul există doar pentru că aproape toate echipele sunt slabe. U Cluj e singura excepție.

Nivelul competiției e în scădere față de sezonul trecut, deși, paradoxal, Liga 1 trimite o echipă în Europa League în acest sezon. Campioana s-a calificat în a doua cea mai bună competiție intercluburi de pe continent, dar în Superliga se face de râs aproape la fiecare meci.

Slicipirile lui U Cluj și Sabău. Prea puțin

Singura echipă care merită menționată la titlu până acum e U Cluj. Trupa lui Neluțu Sabău e lider, cu 5 puncte peste locul doi, fiind neînvinsă în primele 10 etape. Are o medie de 2,2 puncte per meci, una care i-ar permite să viseze la titlu.

E urmată în clasament de Oțelul și Dinamo, alte revelații, dar două echipe care nu au lot pentru o luptă la titlu și s-ar mulțumi doar cu o prezență în play-off. Ceea ce pentru ele ar fi un adevărat pas în față.

Unde sunt granzii?

Răspunsul e simplu, nicăieri. Doar două echipe care au pretenții de titlu sunt pe loc de play-off, Universitatea Craiova și CFR Cluj. Ambele au arătat multe slăbiciuni și pot fi considerate dezamăgiri. Au medie de 1,6, respectiv 1,5 puncte per meci, prea puțin la cât de tare se bat patronii cu pumnii în piept că au mari echipe sub comandă.

Rotaru ne anunță că urmează „jihadul” pentru adversare, revine Cicâldău, potențat drept un fel Xavi, Iniesta sau Kroos. Cicâldău, adică jucătorul care a eșuat lamentabil pe oriunde a fost în ultimii doi ani și care a fost chemat la națională doar din instinct.

Mai la nord, Varga și-a propus două obiective: să scoată bani din transferuri și să facă performanță. Pare că doar primul se îndeplinește, în timp ce al doilea e împotmolit, mai ales tactica lui Dan Petrescu de adormire a adversarului prin laude excesive a ruginit.

Rapid face sărbătoare că a bătut Slobozia

Ne ducem mai jos în clasament. Am trecut de locul 6 și nu le-am găsit pe FCSB și Rapid. Nu-i nimic, mai coborâm. Iar pe 8 îi găsim pe giuleștenii lui Șumudică, tocmai au obținut a doua victorie a sezonului. 2-1 cu Unirea Slobozia pe stadionul din Clinceni, unul de județ în cel mai bun caz.

Rapid, o echipă care a cumpărat jucători de 4,3 milioane de euro, face sărbătoare că a câștigat cu un club mai mult de Liga 2 decât de Liga 1. Atunci când ar trebui să conteze faptele, Rapid dispare în umbră. Campionii la vorbe și la egaluri mai au nevoie de timp până să formeze „familia din Giulești” care ar trebui să se bată la titlu.

Echipa „viciere de rezultat” și campioana la vorbe
Marius Șumudică, fericit că Rapid a câștigat cu Unirea Slobozia/ foto: Eduard Vînătoru

FCSB, echipa „viciere de rezultat”

Am trecut de Rapid și le găsim pe Farul și Sepsi, pe 9 și 10. Echipe de play-off în sezonul trecut, dar trase în jos de deciziile din ultimele luni. Clasarea lor în primele 6 ar fi o mini-surpriză.

După Slobozia și Iași, în sfârșit, apare FCSB. Campioana e tocmai pe 13. Echipa „viciere de rezultat”, pentru că ăsta pare să fie noul slogan, a pierdut fotbalul unde pe drum, prin deplasările din preliminariile cupelor europene. Pentru că nu câștigă, dar cei din club nu sunt niciodată vinovați.

Mihai Popescu îi face o gaură în cap lui Tudorie, dar „nu trebuia eliminat”, iar Târnovanu iese greșit pe fiecare centrare. Oricât de bine sau rău ar fi trimisă mingea în careul FCSB, e pericol.

E OK, ies președintele și patronul în public și spun că arbitrul e vinovat, că e o conspirație și Burleanu e inamicul. Aceeași placă obosită care te duce pe locul 13 și îți aduce doar două victorii în 10 etape.

Iar marea problemă de la FCSB nu e arbitrajul potrivnic. E lotul prea numeros. Gigi Becali are prea multe soluții la dispoziție și strică echipa la fiecare 45 de minute. Tocmai a scos după o repriză un jucător pe care a dat două milioane de euro.

Cu trecerea timpului, pare o cauză pierdută, iar orice trofeu luat de această echipă va fi pură întâmplare sau un sezon inspirat prins de 2-3 jucători. La cât de slabă e competiția, e suficient, am văzut și în sezonul trecut.

Citește și:
Ianis Hagi ar fi acceptat să plece de la Rangers! A pus o singură condiție
Stranieri
Ianis Hagi ar fi acceptat să plece de la Rangers! A pus o singură condiție
Gigi Becali exultă: „Am luat 2,5 milioane de euro, România a crescut economic, e tare!”
Europa League
Gigi Becali exultă: „Am luat 2,5 milioane de euro, România a crescut economic, e tare!”
„Nu mă pot abține” » Alimentul „interzis” pe care-l savurează Iuliana Pepene: „N-aș renunța niciodată la el”
Fitness
„Nu mă pot abține” » Alimentul „interzis” pe care-l savurează Iuliana Pepene: „N-aș renunța niciodată la el”

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează