OPINII  »  EDITORIAL

Capul și gâtul familiei Dawa

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2024 08:58 / Actualizat vineri, 09 august 2024 16:09

Nevasta stoperului de la FCSB își dorește altceva decât Bucureștiul, atât pentru soț, cât și pentru dumneaei însăși.

Circula un banc pe vremurile demult apuse, când încă se mai putea vorbi despre bărbat și nevastă fără a risca oprobriul public. Când societatea nu te excomunica dacă mai scăpai câte o dată rudimentarele adresări ”mamă” și ”tată” în loc de părinte 1” și ”părinte 2”.

Se spunea, odinioară, că dacă bărbatul e capul familiei, atunci femeia e gâtul, care sucește acel cap încotro vrea ea.

Rafinamentele contemporaneității

Astăzi, familiile și-au pierdut capul. La propriu și la figurat. Egalitarismul extras din mijlocul turmei globalizării nu mai permite niciun fel de diferențieri. Pe vremuri, oltenii mai de pe la țară spuneau ”Uite un om și-o femeie”.

În absurdul an 2024, o astfel de exprimare ar fi și abuz, și discriminare, și misoginism, și sexism. Toate laolaltă. Ne-am rafinat, unii zic chiar că am fi evoluat de vreme ce suntem atenți ca nu cumva prin vreo silabă nelalocul iei să cădem în păcatul de moarte al diferențierii. Iar doamna Sofya Dawa știe foarte bine asta.

Dorința și nuanțele

Consoarta (e un termen potrivit, oare?, nu deranjează?) stoperului de la FCSB ar vrea să plece dintr-un București care – aici trebuie să-i dăm dreptate – adună toate păcatele Levantului, neputând fi nicidecum pe placul rafinatelor gusturi ale unei familii trăite la Paris, chiar dacă nu pe Champs-Élysées, ci nițel  mai spre periferie.

Asta înseamnă că partenerul dumneai de viață ar trebui să se despartă de FCSB. Realizând că primele dumisale spuse, de acum vreo săptămână, n-au prea dat bine la public, iar pe Gigi Becali (în fond, el plătește) chiar l-au enervat, madame Sofya nuanțează și duce discuția de la evadarea dintr-un București levantin spre niște sfere profesionale superioare, spre un nivel mai ridicat, întru desăvârșirea unui destin fotbalistic pe care monsieur Joyskim cu siguranță îl merită. Așa deci, de fapt asta a urmărit dumneaei când a zis ce-a zis!

Capul și gâtul familiei Dawa
Sofya și Joyskim Dawa // sursă foto: Instagram @ sofya.chb

O clauză de 5 milioane

Culmea e că doamna Sofya își exprimă aceste arzătoare dorințe într-un moment favorabil în care fundașului îi merge nespus și nesperat de bine! Nu mai greșește în apărare, pare tare ca o stâncă, a dat două goluri decisive în preliminariile Ligii Campionilor.

Pus în încurcătură, poziționat între situația sa tot mai sigură la club și dezideratele jumătății de acasă, Joyskim a fost informat că da, poate pleca, dar dacă și numai dacă se achită clauza de reziliere de către clubul care l-ar dori. Cinci milioane de euro, niciun firfirel mai puțin. 

Cele 7 milioane pentru Ngezana

Există, oare, pe această planetă cineva care, tușat de golurile lui Joyskim de la Budapesta și de la Praga, să ofere această sumă? Pe un jucător de 28 de ani? Pe un fundaș? Probabil că nu.

Deși Grădina lui Dumnezeu e mare și în spațiul mediatic a circulat nu demult enormitatea că Neftchi Baku ar oferi 7 milioane pe Ngezana, perechea defensivă a lui Dawa. Păi, de unde să dea banii aceștia? Din comerțul cu icre negre? E vorba de Neftchi Baku, nu de Bayern Munchen, dragi colegi din presă care înghițiți pe nemestecate astfel de bazaconii!

Dublul rol al capului

Firește că atunci când postează ce postează, Sofya Dawa se gândește la binele familiei. Dar binele unei familii, tradițională sau nu, este ca imaginea partenerului de viață să rămână cea a unui om independent, care nu e întors cu cheia și care gândește cu capul său.

Capul acela cu care Dawa a dat minunatele goluri cu Maccabi și cu Sparta.

Citește și:
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Nationala
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu
Nationala
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu

Comentarii (28)
guest67
guest67  •  13 August 2024, 18:24
Postat de Domnul pe 10 August 2024, 15:52

bună! "Părinte 1 "si "Părinte 2" ? Sa ne dam seama cat de rau s-a *** lumea asta ! O minoritate care trebuie lăsată in pace si atât. Nu sa-i. căsătorim. NUs sa le dăm dreptul să infieze copii ,nu. BOR e cu puterea, oricare ar fi ea și orice ar face puterea.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

guest67
guest67  •  13 August 2024, 18:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE  •  11 August 2024, 13:00

dar domnule Buzarin, una din cele mai spumegande "jurnaliste" feministe din Romania va este colega de redactie.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează