OPINII  »  EDITORIAL

5 lucruri care nu mi-au plăcut la Dinamo - Craiova

Editorial Remus Dinu +36   FOTO
Editorial Remus Dinu

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2024 00:27 / Actualizat duminica, 25 august 2024 01:53

Cinci lucruri care nu mi-au plăcut la Dinamo - Universitatea Craiova 2-1. După ce termină de sărbătorit, primii au de rezolvat câteva probleme radioactive bine mascate de locul din clasament. Iar letargia oltenilor din repriza a doua arată, de fapt, de ce juveții pur și simplu nu contează în Europa.

1. Apărarea lui Dinamo, înlănțuirea de bâlbâieli, momentele de precipitare, degringolada care a guvernat defensiva aproape tot meciul. Priviți ezitările de la gol, de la bara lui Mitriță, indolența celor doi eliminați.

Sivis a „completat” tabloul, a dat cu bâta-n tibie și le-a îngreunat și mai tare ziua colegilor de compartiment, iar Homawoo a ținut morțiș să-l copieze. Acrobațiile lui Boateng sunt tot mai caraghioase (vedeți rezumatul erorilor de până acum), iar insistența de a nu-i căuta un concurent de calibru lui Homawoo e de neînțeles.

Nu e un nod în papură gratuit, Dinamo are a doua cea mai slabă defensivă din Liga 1, dincolo de poziția din clasament.

2. Lipsa de reacție a Craiovei cu om în plus (chiar doi în ultimele 10 minute!) e îngrijorătoare pentru cineva cu pretențiile oltenilor, liderii la zi ai campionatului.

Universitatea nu s-a omorât cu fotbalul nici în prima repriză, Mitriță a fost total decuplat din meci, dar cum rămâne cu jumătatea de oră de superioritate din care craiovenii n-au obținut absolut NIMIC? Pentru un campionat care tânjește după revenirea printre greii continentului, să vezi liderul neputincios în fața unei echipe inferioare valoric îți ridică ceva (mai multe) semne de întrebare.

Gâlcă are de ce să-și facă procese de conștiință, ai lui n-au existat și au părut cu mintea în vacanță, deși Dinamo se subțiase serios pe final. Înfloritor până acum, Mitriță a picat testul susținut chiar în fața selecționerului prezent în tribune. Oare lui Mircea Lucescu i-a plăcut ce a văzut pe „Arc”?

5 lucruri care nu mi-au plăcut la Dinamo - Craiova
Mitriță și colegii lui au prins o seară groaznică, deși au avut superioritate numerică pe final de meci / FOTO: Cristi Preda (GSP)

3. Arbitrajul. Noroc cu Florin Andrei și Andrei Antonie, altfel Marian Barbu și brigada lui ar fi făcut harcea-parcea meciul fără VAR!

S-a ridicat eronat steagul la golul lui Bani, iar brutalitatea lui Sivis rămăsese pur și simplu nesancționată! Plus senzația iritantă că a fluierat mult prea ușor aproape orice duel.

Concluzia? Arbitraj per total inferior nivelului de joc. Colegul Eduard Apostol a sintetizat perfect prestația „centralului” în cronica din Gazetă: „Meciul a degenerat, mai ales că arbitrul Marian Barbu a fost depășit în multe momente de miză”.

4. Gazonul a arătat deplorabil, jucătorii Craiovei s-au prăvălit ca pe derdeluș, în special în prima repriză, în timp ce brazdele zburau care-ncotro din hibridul de pe Arc. Practic, suntem all-in. După Ghencea și Giulești, s-a ales praful și de covorul de pe arena la care a aderat mai nou și FCSB. Cineva ar trebui să dea cât mai curând niște explicații!

Fățiș, Andrei Ivan a catalogat terenul drept „cel mai bun prost din Liga 1”.

5 lucruri care nu mi-au plăcut la Dinamo - Craiova
Fotoreporterul Cristi Preda a susprins un cadru elocvent: gazonul a fost deteriorat și mai tare de încrâncenarea duelurilor din derby / FOTO: GSP

5. Oare Dinamo se încăpățânează să ducă tot sezonul în 12-13 jucători? Banca lor e aproape inexistentă, cu greu găsești un strop de plusvaloare la care Kopic să poată apela din rândul rezervelor. Croatul mută ori forțat de împrejurări, plombează, acoperă la fie ce-o fi, ori nu schimbă deloc și-și „forjează” la maximum titularii deja storși.

Costin, Licsandru, Patriche și Mărginean au fost trimiși doar în rol de supape după cele două eliminări, dar adevărul e că banca lui Dinamo pare o întreprindere oarecare de cartier în comparație cu „multinaționala” - productivă până la proba contrarie - din primul „11”.

Dinamo e pe 2, dar loteria asta n-o să funcționeze la infinit.

Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

Comentarii (20)
doritor
doritor  •  26 August 2024, 14:19

Adevarat, fotbalistii lui Dinamo parca iesisera la cosit nu la joc de fotbal. Asta nu scuza indolenta ,frica si lasitatea fata de efort a jucatorilor CSU. Plus norocul la goluri pentru Dinamo. Adaugand ca Galca trebuia sa-l schimbe pe Mitrita macar sa nu se mai piarda toate mingile date la el si poate cautau si alte solutii suturi din afara 16m de exemplu. Meci esential pentru craioveni pierdut lamentabil. Cinste lui Dinamo a castigat prin daruire si lupta.

Sorenson95
Sorenson95  •  26 August 2024, 02:09

Arbitraj f slab, jucatorii dinamovisti au fost lasati sa joace la intimidare...craiovenii au fost fortati sa se fereasca, sa-si protejeze picioarele...jenant, ca si gazonul...nu incerc sa le gasesc scuze, trebuie sa fie profesionisti...

creeperno534
creeperno534  •  25 August 2024, 22:47

Cea mai buna aparare e atacul!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează