OPINII  »  EDITORIAL

Șansa lui Mitriță

Alexandru Barbu, jurnalist GSP
Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de - Publicat luni, 12 august 2024 13:00 / Actualizat luni, 12 august 2024 13:04

Ocolit de Edi Iordănescu, fără performanțe înălțătoare ori meciuri memorabile la echipa națională, Mitriță primește un cadou de la viață și carieră: Mircea Lucescu.

Craioveanul e printre cei mai talentați fotbaliști ai generației lui. A fost tot timpul. Ultima dovadă, ieri, când a „rezolvat-o” de unul singur pe Sepsi, cu o „scăriță” de efect peste Niczuly și un trasor spre vinclu. Un meci de autor cum tot mai puțini jucători români sunt capabili să producă.

Șansa lui Mitriță
Mitriță a adunat 3 goluri în 18 selecții pentru România

A trecut pe la juniorii FCSB, a reușit la Viitorul, a câștigat bani în Italia, SUA, Arabia Saudită, Grecia și cel mai bun randament l-a avut la Universitatea Craiova, cu care a câștigat singurul trofeu din palmares, o Cupă a României.

Prea puțin? E întrebarea-tip care îi bântuie în unele nopți pe jucătorii înzestrați, dar cu derapaje extrasportive și atitudine diletantă în rol de speed bumper.

Exclus de Iordănescu

Sezonul anterior, Mitriță s-a numărat printre cei mai buni jucători ai Ligii 1, numai că cele 16 goluri și 14 assisturi semnate în 39 de apariții oficiale nu l-au clintit pe Iordănescu. Edi s-a calificat în „optimile” Euro fără calitatea olteanului, despre care se spune că ar flamba vestiare.

Fostul selecționer a prioritizat grupul, nu s-a sinchisit să separe valoarea fotbalistică de conduită și să educe bărbați ajunși la maturitate. Mircea Lucescu ar fi făcut-o. Și o va face, dacă va avea cu cine.

Oportunitatea Lucescu

Cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului românesc a îmblânzit de-a lungul timpului temperamente sălbatice. Sub comanda lui „Il Luce”, excentricul Dănuț Lupu a jucat cel mai bun fotbal din carieră, vulcanicul Șumudică l-a înjurat, ca imediat după să-i câștige un derby cu Dinamo. E o altă școală, una în care Mitriță beneficiază de o oportunitate unică.

Acum, MVP-ul Craiovei are ocazia să devină un personaj-cheie în parcursul României către Campionatul Mondial din 2026. Va face trecerea de la finul talentat al patronului la omul de bază al naționalei care atacă întâia calificare la World Cup din mileniul III? Aproape de 30 de ani, cu oferte pe masă din zona Golfului, Mitriță își va răspunde în curând.

Și atunci vom afla dacă a fost prea puțin.

Citește și:
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Nationala
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

Comentarii (21)
ray51
ray51  •  15 August 2024, 11:13

Fizionomia lui Mitrita cat si a unui mare inotator roman, este destul de similara cu cea a unui extraterestru prezentat de americani in anul 1947 de la Roswell. Daca n-ar fi oltean cu un orgoliu exacerbat, ar putea ajuta Nationala.

tyler_durden
tyler_durden  •  14 August 2024, 12:21

Se supara nea Ovi ca nu i-ai numarat si penalty-urile obtinute...

mihairatiu
mihairatiu  •  14 August 2024, 08:44

Când vezi ce bănci de rezervă a lustruit Mitriță, te miri de ce nu prinde naționala.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează