Articol de Roxana Fleşeru - Publicat joi, 21 noiembrie 2024 17:49 / Actualizat joi, 21 noiembrie 2024 18:08
Spadasina Ana Maria Brânză, canotoarea Gianina van Groningen și înotătorul Robert Glință s-au alăturat în această perioadă cauzei celor de la Hospice Casa Speranței pentru a strânge banii necesari construirii unui centrul de îngrijire paliativă pediatrică.
Ana Maria Brânză, Gianina van Groningen și Robert Glință au decis să susțină campania „Performanță pentru Speranță” a celor de la Hospice Casa Speranței care și-au propus să construiască lângă București „Spitalului Speranței”, un centru de îngrijire paliativă pediatrică. „Într-o realitate dură, în care 22.000 de copii au nevoie de îngrijire paliativă, dar doar 40 de paturi sunt disponibile pentru ei la nivel național, susținerea fiecăruia dintre voi contează enorm”, au transmis cei care organizează campania.
Pentru a strânge fonduri, spadasina Ana Maria Brânză, campioană olimpică, mondială și europeană, a donat tricoul „Team Romania” pe care l-a purtat la Jocurile Olimpcie de la Tokyo, unde a cucerit ultima medalie a carierei, una de argint, și cartea „En Garde – Fetița cu mască tricoloră”, o autobiografie a campioanei olimpice din 2016 pentru copii.
Canotoarea Gianina van Groningen, vicecampioană olimpică și campioană mondială și europeană, a donat prima sa medalie și compleul purtat la Jocurile Olimpcie de la Paris, acolo unde a cucerit argintul în proba de două vâsle, categorie ușoară, alături de Ionela Cozmiuc.
Robert Glință, primul campion european al înotului masculin românesc, a donat o cască. „Purtată în competiții și antrenamente care m-au format ca sportiv și m-au adus în elita mondială, această cască este mai mult decât un o piesă din echipamentul meu – este un simbol al dedicării mele pentru performanță”, a transmis Robert.
Pentru aceste obiecte se poate licita până pe 5 decembrie pe hospice.ro/licitatie/.
Ce este Hospice Casa Speranței?
Hospice Casa Speranței oferă, de peste 32 de ani, servicii gratuite de îngrijire paliativă, reușind să aducă speranță și alinare pentru mai bine de 50.000 de pacienți adulți și copii, dar și pentru peste 100.000 de aparținători.
„Cu două spitale integrate în Brașov și București – construite exclusiv din donații și sponsorizări, echipe mobile în 5 orașe (Brașov, București, Făgăraș, Zărnești și Giurgiu), un centru destinat copiilor la Adunații Copăceni și peste 100 de paturi pentru internare, ne dedicăm misiunii de a îmbunătăți calitatea vieții pentru persoanele diagnosticate cu boli incurabile. Alături de echipa noastră formată din 270 de angajați și prin generozitatea celor care ne sprijină, continuăm să construim un viitor mai bun pentru toți cei care au nevoie”, se arată pe site-ul celor de la Hospice Casa Speranței.