Articol de Cristi Preda (foto), Luminița Paul, Andrei Furnigă (video) - Publicat marti, 19 decembrie 2023 17:11 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 19:44
Clubul Sportiv al Armatei Steaua și-a premiat sportivii într-o gală găzduită de Cercul Militar Naționaldin București. Simona Radiș, desemnată Sportivul Anului, nu a fost prezentă, aflându-se în cantonament în Italia, însă a transmis un mesaj video
O festivitate de ceva mai mult de o oră, la care au fost prezenți Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, comandantul clubului, Răzvan Bichir, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, președinți de federații și, nu în ultimul rând, sportivii laureați ai anului care e gata să se încheie.
Ana Maria Brânză, prezentatoare-surpriză
În ambianța fastuoasă a Sălii de Marmură de la Cercul Militar Național, s-au rostit discursuri și s-au împărțit premii. O surpriză a fost apariția campioanei olimpice, mondiale și europene la spadă Ana Maria Brânză în postură de prezentator, alături de Teo Avrămescu.
Cu umorul propriu, Ana și-a dezvăluit emoțiile. „Astăzi am intrat în alți papuci”, a spus ea, „iar colegul meu a omis să vă spună că împreună vom prezenta și Revelionul la Steaua TV”, moment care a destins imediat atmosfera. ”Eu o să fiu acea piesă care nu se potrivește neapărat în acest puzzle”, a adăugat fosta scrimeră.
„Vă felicit pentru organizarea acestei gale atât de necesare în primul rând pentru recunoașterea meritelor sportivilor, pentru psihicul lor și pentru că ne-am obișnuit ca de fiecare dată la final de an munca tuturor să fie răsplătită. Nu neapărat financiar, ci printr-un mic gest de recunoștință”, a spus în discursul său președinta AS, Elisabeta Lipă.
Apoi a glumit către Ana Maria Brânză: „Faci parte din acest puzzle pentru că nu întâmplător eu m-am îmbrăcat în culoarea albastră și nici tu întâmplător în culoarea roșie. Împreună alcătuim culorile clubului Steaua”.
Premierea propriu zisă a decurs repede, mai mulți sportivi dintre cei care au fost recompensați cu distincțiile anului 2023 nefiind prezenți. Din motive obiective pentru că aceștia sunt în cantonamente de pregătire în vederea Jocurilor Olimpice sau a calificării la competiția cea mai importantă din 2024.
Mesaj de pe malul lacului Piediluco
A fost cazul canotajului, sportivii aflându-se în Italia, la Piediluco. Îintre cei 44 calificați deja la JO se află și medaliați mondiali și europeni în 2023 de la Steaua. Inclusiv cea care a fost desemnată pentru a patra oară la rând Sportivul Anului: Simona Radiș.
„Vă mulțumesc pentru acest titlu minunat. Sunt onorată și fericită că este deja al treilea an consecutiv în care mă aflu pe această poziție. Este o mândrie mare pentru mine și mă motivează pentru viitor.
Îmi doresc un 2024 mult mai strălucitor decât anul 2023 care doar ce s-a încheiat pe plan competițional. Îmi doresc să vă fac fericiți, îmi doresc să devin o versiune mult mai bună a mea, sunt fericită să fac parte din această familie, familia Stelei.
Îmi doresc să ne sprijinim în continuare, să fim uniți și să aducem cât mai multe rezultate frumoase de la Paris”, a transmis Simona de la Piediluco.
Premiații anului 2023 ai CSA Steaua București
- Sportivul Anului - Simona Radiș » canotaj - Campionă Mondială în proba de dublu vâsle, Campionă Europeană cu echipajul de 8+1, Campionă Europeană în proba de dublu vâsle
- Echipa Anului - Echipa masculină de polo, câştigătoare a Campionatului naţional şi a Cupei României
- Revelația Anului - Beatrice Ana » lupte - Campionă Europeană – la lupte feminine – cat 55 kg, Campioană Mondială Militară - cat 55 kg
- Juniorului Anului - Eduard Ionescu » tenis de masă - Loc I simplu Campionatul European U 19, Loc I – echipe Campionatul European U 19, Loc II dublu mixt Campionatul European U 19, Loc II dublu mixt Campionatul European U 21
- Mențiuni speciale:
- Adriana Adam » canotaj - Campionate Mondiale – loc 1 (proba 8+1), Campionatul European - loc 1 (proba 8+1)
- Claudia Bobocea » atletism - Campionate Europene de sala – loc 1 (1500 m)
- Cătălin Chirilă » kaiac-canoe - Campionate Mondiale – loc 1 (C1 500 m, loc 2 (C1 1000 m, Campionate Europene – loc 2 (C1 500 m)
- Andreea Dragoman » tenis de masă - Campionate Europene – loc 2 (echipe)
- Mihnea Enache » scrimă - Campionate Mondiale – loc 3 (echipe juniori), Campionate Europene – loc 1 (echipe juniori)
- Oleg Nuță » kaiac-canoe - Campionate Mondiale – loc 3 (canoe dublu 500 m)
- Lăcrămioara Perijoc » box - Jocurile Europene – loc 2
- Cătălin Preda » natație - Campionate Mondiale – loc 2 (sărituri în apă 27 m)
- Alina Rotaru » atletism - Campionate Mondiale – loc 3 (săritura in lungime)
- Magdalena Rusu » canotaj - Campionate Mondiale – loc 1 (8+1), Campionatul Mondial – loc 2 (4 rame), Campionate Europene - loc 1 (8+1), loc 1 (4 rame)
- Eliza Samara » tenis de masă - Campionate Europene – loc 2 (echipe)
- Ilie Sprâncean » kaiac-canoe - Campionate Mondiale – loc 3 (canoe dublu 500 m)
- Bernadette Szocs » tenis de masă - Campionate Europene – loc 2 (pe echipe)
- Ioana Vrânceanu » canotaj - Campionate Mondiale – loc 1 (8+1), loc 3 (dublu rame), Campionate Europene - loc 1 (8+1), loc 1 – (dublu rame)