Articol de Sebastian Culea - Publicat sambata, 25 februarie 2023 19:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2023 18:23
Alexandra Botez, 25 de ani, născută în Texas, din părinți români care au emigrat înainte de 1990, s-a bucurat de primele valuri de popularitate după succesul serialului „The Queen's Gambit”.
Grandmaster la șah, Alexandra folosește platforme precum YouTube și Twitch, unde publică sau transmite live partide sau diverse jocuri alături de sora sa, Andreea, și ea pasionată de jocul minții.
PokerStars a revenit în Bahamas după trei ani de pauză, timp în care competiția a fost blocată de pandemia de COVID-19: Alexandra a reușit o calificare spectaculoasă din online la turneul PokerStars Caribbean Adventure (PCA).
Reprezentanta SUA cu origin românești are o capacitate uimitoare care îi permite să asimileze rapid informații, fapt pentru care n-a avut nevoie de mult timp pentru a se impune cu ușurință și la alt sport.
Alexandra Botez: „Iubesc mixul dintre socializare și strategie”
- Alexandra, cum te simți după turneul din Bahamas?
- Mi-a depășit orice fel de așteptare. Pe lângă organizarea excelentă, publicul a fost încântător. Am jucat poker absolut în fiecare zi și sunt recunoscătoare pentru oportunitatea asta.
- Povestește-mi primul contact cu pokerul.
- M-a învțat tatăl meu. Bine, tot el m-a învățat să joc și șah, îți dai seama că e îndrăgostit de ambele. Se juca online împotriva colegilor de la muncă și, într-o seară, m-a rugat să joc în locului său. Norocul începătorului sau nu, s-a dovedit că am reușit să câștig. Îți dai seama că s-a lăudat la muncă în fața lor. Am început să joc mai mult cu prietenii, m-a prins destul de târziu, abia după un an, iar acum scurt timp am fost invitată la WPT ca influencer. Mi-a păcut să învăț de la oameni care au avut succes la poker și am ajuns să mă îndrăgostesc și eu de joc.
- Care e cea mai interesantă parte la poker?
- Iubesc mix-ul dintre socializare și strategie. Îmi place jocul în sine și e plăcută senzația de a fi începător la ceva.
- Ce au în comun șahul și pokerul?
- Ambele presupun o grămadă de muncă și efort, plus sacrificii pe care trebuie să înveți să le folosești pentru a deveni foarte bun.
- Ai vreun sfat pentru amatori?
- În primul rând le recomand să joace mize foarte mici și să trateze întregul joc ca pe un hobby.
- Ai planuri de viitor privind pokerul? Te gândești să te mai întorci la turnee mari?
- Îmi place foarte mult jocul! Nici nu se pune problema să ratez turnee mari, dacă voi fi invitată. Din postura de creatoare de conent, mi-aș dori foarte mult să fac ceva în sensul acesta privind contentul, să mă duc și pe poker mai mult.
Alexandra a primit titlul de Maestră din partea Federației Internaționale de Șah și s-a făcut remarcată și datorită educației: a studiat la Stanford, universitate în cadrul căreia a fost șefa clubului de șah.
* Accesul GSP la PokerStars Caribbean Adventure (PCA) a fost facilitat de PokerStars, partener comercial.
Cum s-au descurcat românii
Au participat 23 de jucători la turneele PCA și PSPC din Bahamas, unul dintre aceștia reușind o performanță excelentă raportată: Andrei Bogdan, jucător din Suceava cu numele online ”ragAAAila19”, a închiat competiția pe a noua pozție, unde a reușit să câștige jumătate de milion de dolari.
6 jucătoriau devenit milionari după Turneul PokerStars Caribbean Adventure
24.843.000 de dolaria fost fondul total de premii
VIDEO Corespondență din Bahamas: Celebră pe YouTube și Twitch, sportiva de origine română a făcut spectacol la turneul PokerStars Caribbean Adventure
Vezi și:
Aliaksandr Shylko, 26 de ani, a câștigat marele premiu în Bahamas, din 1014 jucători înscriși la PSPC 2023, asta după ce jucătorul din Belarus a căzut la înțelegere cu cei doi adversari de la masă: Aliaksandr a încasat 3.121.839 de dolari. Pe poziția secundă s-a clasat germanul Max Menzel (2.859.990 de dolari), urmat de brazilianul Philipe Pizzari.