SPORTURI  »  ALTELE  »  ANS

S-a stabilit ziua întâlnirii: "Cei care contestă plafonarea rentelor se pot întâlni cu Elisabeta Lipă”

Elisabeta Lipă r tot mai contestată de diverși foști campioni
Elisabeta Lipă r tot mai contestată de diverși foști campioni

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2024, 16:34 / Actualizat luni, 14 octombrie 2024 16:40

Daniel Stoian, fostul campion mondial de kaiac- canoe, actualul șef de cabinet al Elisabetei Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport, a ținut să precizeze pentru GSP.ro că întâlnirea programată joi cu foștii performeri, în legătură cu deblocarea plafonării rentelor viagere, ”este stabilită și nu doar probabilă”.

"Poate a fost o eroare de comunicare între ei"

"Este adevărat că săptămâna trecută, după ce am aflat programul doamnei Lipă, care nu-i permitea să se întâlnească azi cu foștii campioni, am sunat-o pe doamna Doina Melinte să reprogramăm pentru joi, la ora 14:00, la sediul ANS", a spus Stoian.

Care a continuat susținând că "nu-mi dau seama, cred că a fost o neînțelegere, că întâlnirea de joi ar fi fost doar posibilă și nu stabilită. Probabil că au fost ceva probleme cu comunicarea între cei interesați de rezolvarea acestui litigiu în legătură cu rentele viagere. Care nu poate fi rezolvat de ANS, ci de la Ministerul de Finanțe. Toți au probleme cu această plafonare a rentelor, inclusiv eu, însă nu depinde de ANS. Dar doamna Lipă îi așteaptă pe toți la întâlnirea de joi, așa cum s-a stabilit".

Surse GSP.ro, din rândul sportivilor care revendică deplafonarea rentelor viagere susțin însă în continuare că, ”inițial, respectiva întâlnire nu fusese stabilită clar și doar anunțată ca fiind posibilă, în funcție de ce se mai întâmplă în lumea politică”.

Mulți dintre contestatari nu mai pot ajunge la întâlnirea cu Elisabeta Lipă

Mai mult, nefiind siguri că se vor întâlni cu Elisabeta Lipă, unii dintre foștii campioni și medaliați la Jocurile Olimpice, CM și CE și-au făcut deja alt program și nu vor putea fi prezenți joi la sediul ANS.

În plus, unii au primit deja răspunsuri la cererea prealabilă către acest for, prin care solicitau rezolvarea situației. Iar din documentele respective reieșea că Agenția Națională pentru Sport nu a putut să rezolve această speță, veche de 7 ani, din cauza ordonanțelor de urgeță emise anual, prin care rentele au rămas plafonate la nivelul lui 2017. Fără indexarea legală, în funcție de salariul mediu brut pe economie, care a crescut de atunci cu 127%.

Așa că deocamdată situația rămâne tensionată între președintele ANS și mulți dintre foștii campioni, care consideră că Elisabeta Lipă nu face nimic pentru creșterea rentelor viagere în ritmul salariului mediu brut pe economie.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Nationala
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Presa din Anglia a dat verdictul despre noul transfer al lui Dinamo: „Jucătorul uitat”
Superliga
Presa din Anglia a dat verdictul despre noul transfer al lui Dinamo: „Jucătorul uitat”
Adrian Mutu, lăsat mască de jucătorul Rapidului: „Trecerea nu i-a priit. Ori asta e valoarea lui, ori Bucureștiul… Cine știe ce viață duce”
Superliga
Adrian Mutu, lăsat mască de jucătorul Rapidului: „Trecerea nu i-a priit. Ori asta e valoarea lui, ori Bucureștiul… Cine știe ce viață duce”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează