SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOLIU ÎN SPORT

A ajuns acasă » Trupul neînsuflețit al Iolandei Balaș a fost depus la sediul FRA

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Iolandei Balaş a fost depus la sediul FRA
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Iolandei Balaş a fost depus la sediul FRA

Articol de - Publicat duminica, 13 martie 2016 00:00

Iolanda Balaş a mai făcut o vizită la sediul Federaţiei Române de Atletism, dar de data asta nu a mai ajuns până în biroul său de la etajul unu.

Sicriul cu rămășițele pământești ale preşedintei de onoare a FRA a fost depus, de ieri, la parterul clădirii a cărei existenţă i se datorează, iar coroanele de flori aproape că au umplut holul de la intrare.

Până aseară, însă, puţini oameni au ajuns la căpătâiul dublei campioane olimpice. Sediul FRA este aproape pustiu, explicaţia fiind dată chiar de actualul şef federal.

"Din păcate, nu pot fi în aceste momente la București, pentru a-i aduce un ultim omagiu, decât luni, după terminarea competiției de la Arad", a spus preşedintele Ion Sandu.

Alături de acesta, la Cupa Europei de aruncări se află şi fostul atlet George Boroi, comandantul CS Steaua, fostele campioane olimpice Anișoara Cușmir, Gabriela Szabo şi Constantina Diță, secretarul general Ion Buligă şi mulţi alţi atleţi şi angajaţi ai FRA.

"Mare bucurie pentru mine, pentru România, pentru orașul Arad să organizăm această competiție. Din păcate, această bucurie este umbrită de decesul fostei mari atlete Iolanda Balaș", a spus Ion Sandu ieri, în deschiderea concursului european, când s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostei mari atlete.

Trupul neînsufleţit al Iolandei Balaş va fi ridicat de la sediul FRA duminică, la ora 15:00, şi va fi depus la Capela Cimitirului Militar Ghencea 1, ceremonia de înmormântare fiind programată luni, cu începere de la ora 12:00.

Omagiată de IAAF

Federaţia Internaţională de Atletism şi-a exprimat regretul pentru decesul Iolandei Balaş printr-un mesaj postat ieri dimineaţă pe site-ul oficial.

"IAAF a aflat cu tristeţe despre decesul Iolandei Balaş, de două ori campioană olimpică la săritura în înălţime. Ea avea 79 de ani. Pe lângă cele două titluri olimpice şi cele 14 recorduri mondiale stabilite, Iolanda Balaş a fost neînvinsă aproape 11 ani, obţinând 140 de victorii consecutive", scrie site-ul IAAF. F

orul mondial menţionează că Iolanda Balaş a fost desemnată în anul 2000 de revista americană Track and Field News drept cea mai bună sportivă la săritura în înălţime a secolului XX.

"Prima femeie campioană olimpică a României"

Associated Press a anunţat ieri că decesul Iolandei Balaş reprezintă dispariţia unei mari campioane a atletismului mondial. Agenţia americană de ştiri a remarcat faptul că prin câştigarea aurului olimpic la înălţime la Roma, în 1960, Iolanda Balaș-Soter a devenit prima femeie campioană olimpică a sportului românesc.

AFP: "A murit regina săriturii în înălțime"

"A murit, vineri, la vârsta de 79 de ani, regina săriturii în înălțime, românca Iolanda Balaș, dublă campioană olimpică în această probă", a titrat AFP, care preia o declarație dată de președintele FRA, Ion Sandu: ''Iolanda Balaș a fost cea mai mare atletă română și unul din cei mai mari 20 de sportivi din lume din toate timpurile''.

Cea mai veche agenţie de ştiri din lume a prezentat ieri cartea de vizită a Iolandei Balaş în care consemnează toate performanţele româncei, inclusiv cele 14 recorduri mondiale deţinute de fosta atletă.

"A fost un om bun, un om blând. A ajutat atletismul românesc nu numai cu performanţe, ci şi cu un stadion, cu un sediu pentru federaţie, cu multe piste. Sunt multe exemple bune de luat de la o campioană"
Maririca Puică, fostă atletă

"Nu-mi vine să cred că s-a întâmplat asta. A scris multă istorie în atletismul românesc şi în sportul mondial. Săriturile ei ne-au făcut să înţelegem că nimic nu este imposibil în sport. Dumnezeu s-o ierte".
Nicoleta Grasu, fostă atletă

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Stranieri
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția
Campionate
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează