SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

FOTO Poveste pe pavate » Performanță remarcabilă reușită de un român în Mini Parix-Roubaix

Articol de - Publicat luni, 28 mai 2018 17:09

Constănţeanul Mihnea Harasim a trăit o experienţă senzaţională la Mini Paris-Roubaix, încheind pe locul 28 cea mai dificilă cursă din ciclism dedicată tinerelor talente. 

Recrutat de belgienii de la echipa Cannibal, un proiect care adună talente din întreaga lume, Mihnea Harasim a luat startul duminică la una dintre cele mai dificile curse de ciclism pentru copii. Un Mini Paris-Roubaix, care se întinde pe 35 de kilometri din tradiţionalul traseu al "Reginei" clasicelor. Dintre care un sfert pe deja celebrele pavate, incluzând "monstruoasa" Carrefour de l’Arbre. Prezent în premieră la un concurs internaţional de un asemenea nivel, constănţeanul a pornit curajos, chiar dacă startul a fost extrem de aglomerat.

"Am fost 207 concurenţi la categoria mea de vârstă, sub 15 ani, doar în întrecerea băieţilor. Organizatorii au decis ca în faţă să fie fetele, iar noi să plecăm din al doilea rând. Şoseau era foarte îngustă, dacă dădeai puţin din coate riscai să dărâmi pe cineva", povesteşte rutierul antrenat de Filip Grigorescu. Până la primul sector de pavate, a rulat în prima jumătate a plutonului pe o şosea cu un asfalt impecabil. Strategia l-a ajutat să evite o căzătură masivă.

"Am auzit prin staţia radio că a avut loc un incident şi sunt implicaţi turieri de la Cannibal. Mi s-a făcut inima cât un purice şi am răsuflat uşurat când am văzut că Mihnea era mai în faţă", spune antrenorul constănţeanului.

Ghinion pe de l’Arbre

Primele rupturi în pluton au apărut pe pavate. "Nu am reuşit iniţial să prind grupul fruntaş. Era o nebunie, foarte mult praf, toţi forţau şi s-au format grupuleţele. După ce s-a încheiat primul sector de pavate, mi-am făcut propriul contratimp şi am prins grupul fruntaş înainte de a intra pe Carrefour de l’Arbre", explică Mihnea. Chiar pe cel mai dur sector, a lovit ghinionul. Din cauza puternicelor trepidaţii, şaua a alunecat şi l-a forţat să se oprească.

"Ştiam că-i cea mai dificilă porţiune şi m-am plasat acolo. Tensiunea era maximă. Când l-am văzut că vine printre primii, îmi venea să sar de bucurie. Dar s-a oprit şi ne-a făcut semne că are probleme mecanice, Iniţial, am crezut că trebuie să schimbăm roata din spate şi am venit cu una de rezervă după mine. Apoi, am descoperit că este vorba de şa şi am mers la maşină după inbus. Toată depanarea a durat puţin mai mult de două minute, timp în care l-au depăşit mai mulţi rutieri", dezvăluie Filip Grigorescu.

Bucurie pe velodrom

După incident, Mihnea a început cursa de revenire. A recuperat peste o jumătate de minut, dar nu a mai prins grupul fruntaş. În faţă, colegul său de la Cannibal, Frank Ragilo, reuşea să treacă primul linia de sosire. Un alt coleg de la echipa belgiană, Oscar Chamberlain, prindea ultimul loc pe podium. La patru minute de la sosirea învingătorului, constănţeanul a intrat pe pista velodromului de la Roubaix. "Oricât de obosit eşti şi oricât de dură este cursa, finalul îşi aducea bucuria. Uiţi de toate atunci când rulezi pe acelaşi velodrom pe care au concurat ciclişti la Sagan sau Boonen", mărturiseşte Mihnea.

La final, a încheiat pe locul 28: "Am fost un pic frustrat, pentru că ştiam că pot mai mult. Dacă nu ar fi fost problema mecanică, era cu totul altceva". Dar experienţa i-a prins bine. "Dacă nu avea problema cu şaua, un loc în Top 10 i-ar fi fost la îndemână. Sunt însă lucruri care se întâmplă şi la profesionişti. Cel mai important, Mihnea a arătat că este la nivelul celor de la afară. Să nu uităm că în ţară, la categoria lui de vârstă, participa la curse cu 4-5 concurenţi. Cu cine să se compare?".

49’49"a fost timpul în care Mihnea a încheiat cursa

Invitaţii în Belgia şi Olanda

Pentru constănţean este doar startul sezonului, urmând să participe în această vară la alte două curse puternice în tricoul lui Cannibal. Mai întâi, în perioada 7-9 iulie, la International Belgian Youth Tour, care are în program trei etape, apoi, între 30 iulie şi 4 august, la Turul Assen, în Olanda. "Totul este bine organizat, am primit invitaţiile, Mihnea este pe lista oficială a concurenţilor înscrişi la start", anunţă Filip Grigorescu. "Vreau să le demonstrez cine sunt şi ce pot, mai ales că voi merge pe noua mea bicicletă de la Giant", promite constănţeanul.

Vezi și: Micul Sagan din România » Povestea puștiului din Constanța care participă duminică la Mini Paris-Roubaix, copia în miniatură a celebrei curse ciclistice

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Nationala
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Campionate
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”
Nationala
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”

Scene REVOLTĂTOARE! Haosul a continuat și la conferință » Kosovarii au sărit la bătaie, cu Mircea Lucescu la 3 metri distanță: „Să vă fie rușine!”

Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 Mai 2018, 18:31

...articol foarte interesant care spune totul despre ciclismul nostru ...la noi in tara daca ai sub 15 ani si poti participa la nationalele de juniori sigur termini in primii 5 ...acum comparati cu 207...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează