SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

Lance Armstrong a început contraatacul! Acuză USADA de viciu de procedură

Lance Armstrong, foto: reuters
Lance Armstrong, foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 15 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 15 iunie 2012 13:54

Americanul Lance Armstrong a trecut în ofensivă în cazul acuzaţiilor venite din partea USADA şi cere mai multă transparenţă din partea oficialilor forului naţional. Armstrong acuză un viciu de procedură în felul cum au fost folosite mărturiile

Raportul de 15 pagini în care americanul Lance Armstrong este acuzat, alături de cinci colaboratori, că ar fi folosit substanţe interzise pe parcursul perioadei de succes din cariera sa este neclar! Aşa spune echipa de avocaţi a americanului în vîrstă de 40 de ani, condusă de Robert Luskin. "Nu putem să-l apărăm pe Lance Armstrong, dacă nu ştim cui şi căror acuzaţii trebuie să răspundem. Trebuie să ştim cine ce spune. Nu poţi să îţi argumentezi acuzaţiile pe martori anonimi, nici măcar la nivel preliminar".

USADA nu a publicat numele niciunui martor în dosarul pe care l-a trimis lui Lance Armstrong, din cauza faptului că se teme ca martorii să nu fie intimidaţi. Armstrong trebuia să participe în proba de triathlon de la Nisa, dar, din cauza suspendării din orice sport profesionist, a trebuit să călătorească din Franţa în Statele Unite şi să înceapă un nou război de uzură.

USADA a preluat mărturiile oferite de zece rutieri, foşti colegi cu Lance Armstrong la echipele în care a evoluat americanul, de la ancheta federală condusă de procurorul Jeff Novitzky. Ancheta a fost închisă surprinzător în februarie anul acesta, dar dosarul a trecut la USADA, care îl urmăreşte strict pe linie sportivă.

"Vreau să văd care îmi sînt opţiunile. Trebuie primite răspunsuri la întrebări ce ţin de comportamentul şi tacticile USADA. Avem dreptul la anumite lucruri, la anumite dovezi, dacă nu chiar la toate dovezile ce vor fi folosite împotriva mea", a explicat Lance Armstrong.

POATE PIERDE CELE 7 TURURI CÎŞTIGATE
Lui Armstrong i-a fost interzisă orice activitate în sportul profesionist, inclusiv concursurile de triathlon, probe cărora s-a dedicat imediat după ce a părăsit pentru a doua oară ciclismul. Armstrong s-a antrenat tot anul pentru proba de triathlon din Nisa, 24 iunie, dar nu aceasta nu este nici pe departe cea mai proastă veste pe care o poate primi.

În ciuda faptului că regulamentul Agenţiei Mondiale Anti-Doping prescrie faptele cu o vechime mai mare de opt ani, USADA consideră anumite cazuri speciale şi le tratează după propriul regulament. Aşa a fost situaţia în cazul alergătorului Eddie Hellebuyck, care a mărturisit că s-a dopat în 2001 şi a văzut cum toate rezultatele îi sînt anulate.

În raportul USADA nu este menţionată nicio sancţiune specifică pe care forul naţional o va cere, dar "o sentinţă care să baneze persoanele implicate, pe viaţă, ar putea fi luată".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (6)
juv3ntin
juv3ntin  •  15 Iunie 2012, 20:16

voi realizati ca Lance Armstrong este probabil cel mai testat atlet din toate timpurile....daca lua ceva cu adevarat grav aparea de mult...

alpin
alpin  •  15 Iunie 2012, 16:11

Are dreptate dopatul! Anchetatorii nu au pus o virgula unde trebuia!! Deci, el nu s-a dopat!!! Buna asta!!!!

nicolaiec
nicolaiec  •  15 Iunie 2012, 14:47

Toata lumea stie ca Armstrong s-a dopat. Si toata lumea stie ca toti ciclistii si toti sportivii de performanta in general, iau substante care sa le potenteze calitatile fizice, calitati fizice care sunt deosebite, oricum. Diferenta dintre locul 1 si 2 poate fi facuta de un mic ajutor, oricare ar fi el. Problema este ca unii abuzeaza si merg pe substante interzise, care le dau un boost mult mai mare decat cele clasice, permise. Toata lumea este ipocrita, se stie ca Jan Ulrich s-a dopat, daca Lance nu s-ar fi dopat, ar fi tinut pasul cu Ulrich ? Nu. Este Ulrich un sportiv mai bun la Lance ? Nu, dar cu medicamente sigur ar fi fost. Deci, cat se mai vaneaza fantome in loc de cazuri prezente ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează