Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia - Publicat marti, 10 octombrie 2023 12:04 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 17:29
Irina Deleanu (47 de ani), președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, a fost una dintre marile sportive prezente la lansarea volumului „Forța femeilor în sport”. Aceasta o are în pregătire la gimnastică ritmică pe nepoata Simonei Halep, alături de care speră să obțină în viitor performanțe.
Medaliată cu bronz la coardă la campionatul mondial de la Bruxelles în 1992, Irina Deleanu i-a fixat un obiectiv îndrăzneț Cristinei, nepoata Simonei Halep: Campionatul Mondial în 2025!
Irina Deleanu: „A câștigat cupa la nivelul ei de vârstă”
„Gimnastica ritmică înseamnă eleganță, atitudine și o ținută elegantă. La mine este nepoțica Simonei Halep. E vorba de Cristina Halep, care și-a încheiat recent concursul la junioare și a câștigat și Cupa «Irina Deleanu» la nivelul ei de vârstă, născuți în 2008. Era foarte fericită!”, a fost mesajul transmis de șefa Federației, Irina Deleanu.
Apoi a adăugat: „A venit destul de târziu la noi la București, dar progresul există. Încercăm să avem un nou Halep care să strălucească! Sper ca ea să facă parte din echipa națională la Campionatul Mondial în 2025”
Chiar și Simona Halep a postat ieri un video pe contul personal de Instagram cu prestației Cristinei în cadrul concursului.
Annaliese Drăgan merge la Jocurile Olimpice
Gimnasta Annaliese Drăgan (17 ani) a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, pe finale lunii august. Annaliese s-a născut în California, iar de la 13 ani s-a mutat în România, țara natală a părinților săi.
„Am venit pentru că vreau să ajung cât mai departe se poate în gimnastica ritmică. Visul meu e să particip la Jocurile Olimpice", spunea Annaliese Drăgan anul trecut.
Și sora ei, Christina, 15 ani, face tot gimnastică ritmică și a venit și ea în România pentru același vis. Tatăl celor două fete a venit cu ele în România, în timp ce mama lor a rămas în SUA.
„Noi niciodată nu am fost una mai mare, una mai mică, am crescut împreună tot timpul ca două surori, nu contează că sunt eu mai mare. Din America îmi lipsește mama cel mai mult și, desigur, restul familiei. În rest, aici s-a făcut ca acasă", a explicat Annaliese Drăgan.
M-am amuzat de ceea ce spunea doamna Lipă despre statistica privind numărul de medalii obținute de femei. Se pare că fetele sunt mai ambițioase și mai disciplinate și probabil rezultatele vin și când depui foarte multă muncă
- Irina Deleanu, președinte FRG ritmică