SPORTURI  »  HANDBAL  »  UNGARIA

Abonat la bronz » Demis Grigoraș a respectat ”tradiția”: a terminat pe locul 3 în Ungaria, cu Tatabanya

Demis Grigoraș în tricoul naționalei încercând să depășească apărarea sârbă // FOTO Alex Nicodim
Demis Grigoraș în tricoul naționalei încercând să depășească apărarea sârbă // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 00:00

Demis Grigoraș, interul dreapta al ”naționalei” României, a terminat pe locul 3 în campionatul Ungariei cu Tatabanya. Vasluianul vorbește despre primul său sezon ”maghiar”.

După un sezon excelent cu Poli Timișoara, după ce a câștigat cu România titlul mondial universitar, Demis Grigoraș a ales să joace afară. S-a transferat în Ungaria, la Tatabanya, o formație care are planuri mărețe.

Debutul nu a fost unul prea fericit. Și-a rupt mâna la unul dintre antrenamente și a trebuit să se opereze. Trei luni pe tușă, trei luni de așteptare și de incertitudine.

"Am avut noroc mare. M-am operat la Gyor, la un medic despre care se spune că e cel mai bun specialist, pe operațiile la mână, din Ungaria. Și așa a și fost. Nu am avut niciun fel de problemă, am putut să revin, fără dureri, fără complicații", spune handbalistul de 23 de ani.

A avut însă întrebări. "Când ai o accidentare de acest gen, te gândești, Doamne, voi mai putea juca? Când revii, te ferești să nu te lovești iar, ești un pic precaut. Dar cu cât te gândești mai mult, cu atât te lovești mai des, și o lași baltă", adaugă Grigoraș.

Chiar ieri a fost să-și scoată șurubul din braț. "Un rest de șurub, practic, pentru că tija am scos-o în noiembrie. Acum va trebui să fac pauză o săptămână, să se vindece rana, și apoi gata, sunt ca nou", afirmă mândru Demis.

Au pierdut doar cu "greii" Veszprem și Szeged

În campionat, Tatabanya a terminat pe locul 3, pierzând partide doar în fața celor mai bune echipe din Ungaria, Veszprem și Pick Szeged. "Acasă ne-au bătut greu, ne mobilizăm mult mai bine. Cu Szeged, chiar am făcut egal, dar federația a decis să se rejoace meciul pentru că s-a considerat că la ultima fază arbitrii au viciat rezultatul", a povestit Grigoraș.

Tatabanya a egalat în ultimele secunde, cei de la Pick Szeged au repus rapid balonul. "A fost un fault al extremei noastre la centrul terenului, arbitrii trebuia să dea cartonaș albastru și 7 metri, dar nu au dat. Au spus că se terminase timpul. Au fost discuții multe, rapoarte, s-a decis rejucarea", a povestit românul.

La rejucare, Pick s-a impus la un gol, dar a rămas decizia istorică, primul meci care s-a rejucat pentru o greșeală de arbitraj!

A jucat cu Tatabanya și în "sferturile" Cupei EHF, dar nu au reușit calificarea în Final Four. "A fost o experiență frumoasă, am trecut de grupe, dar am dat peste Fuchse Berlin. E  liderul din Bundesliga, prea buni pentru noi", afirmă românul.

"Naționala a fost gura mea de aer"

Demis Grigoraș a devenit în ultimul timp și un component de bază al echipei naționale, un stângaci pe care Xavier Pascual se bazează din ce în ce mai mult.

"Naționala m-a ajutat enorm, când am revenit după accidetare, A fost, în decembrie anul trecut, perioada de pregătire de la Barcelona, apoi turneul din Elveția, în ianuarie. Campionatul Ungariei era întrerupt pentru Campionatul Mondial, iar eu aveam nevoie de meciuri, de pregătire după accidentare", a subliniat Demis.

Și acum se gândește la punctul pierdut cu Serbia, la Baia Mare, dar tot speră că România va fi prezentă la Euro 2018.

"Trebuie să ne calificăm. Stăm la mâna noastră. Trebuie să batem Belarus și Polonia. Polonia nu mai are șanse de calificare, dar au schimbat antrenorul, joacă acasă, nu pot să se dea la o parte în fața propriilor suporteri. Vom avea meciuri grele", concluzionează interul dreapta.

"Facem o colonie românească!"

În sezonul viitor, Demis nu va mai fi singurul român care va îmbrăca tricoul Tatabanyei. Portarul CSM-ului din București, Ionuț Iancu, a semnat și el cu echipa maghiară. "Nu i-am pus nicio vorbă bună, nu avea nevoie de așa ceva, Iancu are valoare", spune Grigoraș.

"Mă bucur însă că tot mai mulți români pleacă afară. Eu aș fi plecat mai devreme. Pentru mine a fost o experiență unică, am învățat multe lucruri noi", a adăugat Demis, care visează ca într-o zi să ajungă la o echipă mare, de  Liga Campionilor.

Meditații cu prietena

Demis a început să învețe câteva cuvinte și în maghiară. "Mă străduiesc, dar e greu. Mă mai ajută Ferencz Ilyes, dar și Adrian Sipos, care știe românește de când juca la Odorhei. Plus prietena mea, care vorbește maghiara. Înțeleg de multe ori ce-mi spune antrenorul, la indicații, dar să vorbesc eu, e imposibil", spune Grigoraș. Prietena sa, Kynga Fazakas, e fostă Miss Hunedoara și e un model cunoscut în România.

Pumnii strânși pentru Timișoara și Vaslui

Demis Grigoraș urmărește și campionatul României. "Vorbesc cu foștii mei colegi de la Timișoara, mă bucur că au prins play-off-ul și sezonul acesta, chiar dacă nu mai pot termina pe podium. Mă uit și la Vaslui, echipa din orașul meu. Îmi pare rău că nu au prins să joace pentru locurile 5-6, așa cum și-au dorit. Cred însă că Dinamo va câștiga campionatul, au cel mai bun lot și nu văd cine să-i încurce", a încheiat interul dreapta.

"Trebuie să ajungem la Euro. Indiferent cum, trebuie să murim pe teren să batem Belarus și Polonia. Ne-am săturat să vedem turneele finale la televizor"
Demis Grigoraș

31de goluri a marcat Demis Grigoraș pentru Tatabanya în sezonul recent al Cupei EHF

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează