SPORTURI  »  HANDBAL  »  GRUPE EHF

Au șanse de calificare! Zalău și Craiova și-au aflat adversarele din grupele EHF + programul meciurilor

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2017 13:15

SCM Craiova și HC Zalău și-au aflat grupele în Cupa EHF. Nume mari pentru echipele din România, dar nu sunt adversari de nebătut.

Azi, la prânz, a avut loc la Viena tragerea la sorți a grupelor Cupei EHF, la feminin. România a avut în urna a treia valorică două reprezentante: SCM Craiova și HC Zalău.

GRUPA A

Brest Bretagne (Franța)
Randers HK (Danemarca)
SCM CRAIOVA
Kuban Krasnodar (Rusia)

Program SCM Craiova

06/07.01.2018 - Brest (d)
13/14.01.2018 - Randers (a)
20/21.01.2018 - Kuban (d)
27/28.01.2018 - Kuban (a)
03/04.02.2018 - Brest (a)
10/11.02.2018 - Randers (d)

Trefilov vine la Craiova

Oltencele au nimerit în grupa A, alături de Brest Bretagne, vicecampioana Franței, de Randers HK (Danemarca) și de Kuban Krasnodar, echipa pregătită de selecționerul Rusiei, Evgheni Trefilov. E o grupă acceptabilă la prima vedere, Brest anunțându-se principala favorită.

Echipa care nu a făcut nici un punct în grupa B a Ligii Campionilor, la care evoluează și Melinda Geiger, interul dreapta al "naționalei" României, are și alte nume mari în lot.

Centrul spaniol, Marta Mangue, portarul suedez Filippa Idehn, extrema stângă suedeză Louise Sand, dar și internaționalele din Serbia, Pop-Lazici și Jovana Stoiljkovici. Plus autohtonele Cleopatre Darleux, Sophie Herbrecht, Marion Limal și Allison Pineau.

Fosta jucătoare a Oltchimului și a HCM Baia Mare, cea mai bună jucătoare din lume în 2009, Pineau a fost accidentată și nu a jucat însă în Liga Campionilor. Va reveni însă în Cupa EHF.

În rest, Randers și Kuban Krasnodar sunt echipe de bătut. Randers e pe locul 9 în Danemarca, din 12 echipe (!), fiind mai aproape de retrogradare decât de cupele europene. Are și câteva jucătoare cunoscute în lot cum ar fi Maria Fisker, extrema care a câștigat cu CSM București Liga Campionilor în 2016, Camilla Dalby sau norvegianca Kristine Molid.

Echipa lui Evgheni Trefilov e una formată exclusiv din jucătoare tinere. Ekaterina Fanina, Viktoria Jilinskaite sau Oxana Koroleva sunt numele care au ajuns și în echipa Rusiei, campioană olimpică. Kuban e pe locul 3 în Rusia, după Lada Togliatti și Astrahan, dar în fața celor de la Rostov!

GRUPA D

Larvik HK (Norvegia)
H 65 Hoors (Suedia)
HC ZALĂU
Banik Most (Cehia)

Program HC Zalău

06/07.01.2018 - Larvik (d)
13/14.01.2018 - H 65 Hoors (a)
20/21.01.2018 - Most (d)
27/28.01.2018 - Most (a)
03/04.02.2018 -Larvik (a)
10/11.02.2018 - H 65 Hoors (d)

Larvik, doar numele a mai rămas

Și HC Zalău, echipa lui Gheorghe Tadici se poate gândi la sferturile de finală dintr-o grupă în care nici una dintre echipe nu se distinge ca fiind mare favorită.
Larvik, campioana Norvegiei, câștigătoarea Ligii Campionilor în 2011, și-a pierdut toate "perlele" vara trecută. Antrenorul Ole Gustav Gjekstad a trebuit să improvizeze și să se bazeze pe jucătoare mai puțin cunoscute, multe transferate de la fosta vicecampioană, Glassverket.

În grupele Ligii Campionilor, cu Vardar, FTC Budapesta și Thuringer, Larvik a făcut doar 2 puncte și nu a mers mai departe. Și în campionat au fost probleme. Echipa care sezonul trecut a pierdut primul meci pe teren propriu după 27 de ani (!), a suferit în acest sezon două înfrâgeri.

Cele mai cunoscute handbaliste rămase la Larvik sunt Stine Stange, Kristine Breistol și Thea Mork. Aflată și ea în lot. Lynn Kristin Riegelhuth a rămas însărcinată și nu va mai juca în actualul sezon.

H 65 Hoors e lider în campionatul Suediei, având 9 victorii din tot atâtea meciuri disputate. În turul anterior nordicele au eliminat puternica echipă germană TuS Mettzingen, după 24-24 acasă și 29-28 în Deplasare. Hoors se bazează ca și HC Zalău doar pe handbaliste autohtone.

În Europa, cele mai bune rezultate au venit în Challenge Cup, câștigând trofeul în 2014 și jucând finala sezonul trecut.

Banik Most pare să fie cenușăreasa grupei. Echipa din Cehia a eliminat însă pe Zvezda Zvenigorod în turul anterior, rusoaicele fiind însă în reconstrucție. Banik Most a cucerit Challenge Cup în 2013.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Nationala
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Superliga
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Nationala
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (3)
mihnea74
mihnea74  •  23 Noiembrie 2017, 16:39

Sunt convins ca Zalaul va zburda prin grupa asta.Craiova are sanse daca Zamfir isi continua forma si dupa mondiale.

palincarul
palincarul  •  23 Noiembrie 2017, 16:44

Primele 2 din fiecare grupa se califica in sferturi.

dora
dora  •  23 Noiembrie 2017, 13:45

Banuiesc ca primele 2 clasate din fiecare grupa merg mai departe...sau nu, domnule Ursescu ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează