SPORTURI  »  HANDBAL  »  INOVAȚIE

Cinci reguli noi pentru Rio » Sînt schimbări care vor bulversa în mare măsură atât echipele, dar și arbitrii

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2016 00:00

Federația Internațională a ratificat câteva modificări importante ale jocului de handbal care vor intra în vogoare de la 1 iulie! Deci și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

1. Cartonaș albastru
După cartonașul roșu, arbitrul poate arăta și cartonașul albastru. Asta înseamnă că jucătorului sau oficialului în cauză i se va face un raport în care se vor explica în detaliu cauzele descalificării

2. Joc pasiv mai repede
Echipa aflată în atac poate efectua între 5 și 8 pase până să arunce la poartă. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va intra în pasiv.

3. Cartonaș roșu la ultimul atac
O echipă care e în avantaj și încearcă să țină de rezultat prin faulturi repetate în ultimul minut poate să-și "piardă" mai repede jucătorii. Handbalistul care a faultat vede direct cartonașul roșu și echipa adversă primește aruncare de la 7 metri!

4. Jucătorul accidentat
Un sportiv accidentat care rămâne întins la podea va trebui să fie scos în afara suprafeței de joc pentru a primi îngrijiri medicale. În plus, pentru a reintra pe teren, va trebui să aștepte trei atacuri ale echipei sale, timp în care nu are voie să fie înlocuit cu un altul!

5. Schimbare portar-jucător în teren
Un handbalist care intră pe teren în locul portarului, pentru a crea superioritate numerică, nu mai trebuie să poarte acel tricou "special". Dacă jucătorul nu iese însă înainte ca echipa lui să piardă mingea, atunci el nu mai poate schimba și nici nu poate intra în spațiul de 6 metri al portarului!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (7)
627510864063229
Ale Bo  •  03 Martie 2016, 17:10

Domnule Lupu, din pasajul citat de dvs nu reiese ca jucatorul accidentat nu poate fi inlocuit cat timp e obligat sa stea pe margine, nu? Pentru ca, zic eu, ar fi absurd sa fie asa.

sandupaveliuc
sandupaveliuc  •  03 Martie 2016, 12:09

Se pare ca si autorul articolului a fost angajat pe pile. "Sînt"? Pe bune?

lupu68
lupu68  •  03 Martie 2016, 11:35

@adicn: Auzi, tata, fiindca pari sa fii stelist, o sa-ti raspund eu: are dreptate nea asta de scrie, probabil e Ursescu, altii nu se pricep, a copiat si el informatia de unde a putut. Ce nu stie el e ca a intarziat cu informatia cam 4 luni, modificarea regulamentului a fost votata la Consiliul IHF de la Soci in 6 noiembrie 2016. Asadar: "After receiving medical care on the court, the player must leave the playing court. He can only re-enter it when the third attack of his team is complete. The Technical Delegates will be the responsible for controlling this situation". De altfel, poti vedea si singur toata treaba: http://ihf.info/files/Uploads/NewsAttachments/0_Overview_rule%20changes_GB.pdf

Vezi toate comentariile (7)
Comentează