SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

De ce a fost previzibil eșecul lui CSM București cu Ferencvaros în Liga Campionilor

CSM București
CSM București

Articol de - Publicat luni, 11 noiembrie 2024 15:15 / Actualizat luni, 11 noiembrie 2024 15:27

CSM București a pierdut și meciul cu Ferencvaros în Liga Campionilor, scor 26-28,  și la jumătatea parcursului din grupe, este doar pe locul 4 cu 8 puncte.

CSM București a suferit deja 3 înfrângeri în primele 7 etape din Liga Campionilor și formația pregătită de Helle Thompsen nu arată ca o echipă îndreptățită să spere la calificarea în Final Four-ul competiției.

Simona Halep filmează alături de naționala României » Prima imagine dezvăluită de fostul lider mondial
Colaborare
Simona Halep filmează alături de naționala României » Prima imagine dezvăluită de fostul lider mondial

CSM a acumulat doar 8 puncte în 7 meciuri!

Timp ar mai fi ca antrenoarea daneză să rezolve problemele de exprimare ale jucătoarelor, dar se pot pune două întrebări: are cu cine Helle Thomsen să redreseze situația și dacă antrenoarea daneza este în stare de acest lucru. Răspunsurile le vor da jucătoarele și stafful în următoarele 7 etape din Liga Campionilor.

Momentan, CSM București este pe locul 4 în grupă cu 8 puncte, după meciurile din turul competiției.

Eșecul CSM-ului cu FTC a fost previzibil după ultimele rezultate din campionat!

În meciul de duminică împotriva lui FTC, unele jucătoare de la CSM București și-au arătat limitele, la fel cum s-au chinuit și în ultimele două meciuri din campionat: înfrângerea de la Craiova, scor 25-27 și victoria la doar 3 goluri cu HC Zalău, 21-18. Dacă dai doar 21 de goluri cu Zalăul, cum poți avea pretenții ca s-o bați pe FTC?

Și totuși, CSM București a dat speranțe suporterilor în prima repriză cu campioana Ungariei( care are un lot fabulos) , când Moreschi a reușit câteva parade importante, iar în atac, Omoregie, Grijseels și Kobylinska au reușit să pună probleme unor apărătoare de mare clasă în frunte cu Beatrice Edwige și Zsuzsana Tomori.

Avantajul firav de un gol după primele 30 de minute, 16-15, s-a năruit destul de repede în partea a doua, deoarece bucureștencele au greșit din ce în ce mai mult, iar eliminarea din minutul 44 a lui Dindiligan, care a lovit-o cu mingea în față pe Laura Glauser, a dus la ruperea echilibrului.

CSM București a jucat 12 minute cu om în minus!

CSM juca deja cu om în minus din minutul 43, când fusese eliminată Jaukovic, iar în dublă inferioritate, campioana României nu a mai putut bloca atacul lui FTC. Pe tot parcursul meciului, CSM a primit 6 eliminări, 4 dintre ele în repriza secundă și acesta fiind un motiv care a contat la scorul final.

In repriza a doua, doar Omoregie și parțial Grjseels s-au ridicat la pretențiile unei formații cu obiectiv de F4.

Kobylinska și Arntzen și-au arătat încă o data limitele, dar dacă nordica nu este titulară în inter stânga, jucând mai mult pe atac pentru că a lipsit Neagu, în schimb poloneza a greșit enorm în pozițional. Nu pentru că a marcat doar 2 goluri din 6 aruncări, dar a pierdut și 3 posesii, 2 prin forțarea atacului și nu a dat nicio pasă decisivă pentru extrema de pe partea sa, Ostergaard.

Din păcate, daneza Trine Ostergaard, una dintre cele mai bune extreme dreapta din lume, nu a aruncat nici măcar o dată la poartă în derby-ul cu FTC, deoarece combinațiile echipei nu au pus-o în valoare.

Apărare. Cine face apărare?

Altădată punctul forte al echipei, apărarea a trădat din nou jocul defensiv al CSM-ului. Oamenii din handbal spun că apărarea este făcută de antrenor, dar trebuie să aibă și cu cine.

Cu Arntzen și Pintea în zonă centrală, iar în intermediari cu Kobylisnka și Omoregie, CSM a primit 11 goluri de la interul dreapta maghiar, Katrin Klujber, care dacă se forța, înscria și de la „vestiare”.

Gabriela Moreschi chiar dacă a avut un procentaj de 33,33% a avut mari probleme când adversarele aruncau în dreapta sa, iar pe stângacea Valeria Maslova nu a ghicit-o niciodată din 4 aruncări.

Apărarea bucureștencelor a fost greoaie, nu a anticipat nimic, adversarele înscriind din toate pozițiile și chiar dacă FTC nu a dat niciun gol cu pivoții Dragana Cvijic și Beatrice Edwige, campioanele maghiare au excelat în pozițional prin creativitatea Andreei Lekic și a Dariei Dmitrieva.

Fără soluții de redresare, CSM București a pierdut partida cu 26-28 și returul de duminica viitoare de la Budapesta pare mult prea aproape, pentru ca handbalistele lui Helle Thomsen să-și poată reveni.

Așteptări pentru viitorul apropiat

Probabil, dacă Neagu va fi recuperată( dureri la cotul drept), Elizabeth Omoregie va fi odihnită când se simte epuizată, Inger Smits nu va mai fi uitată pe bancă, extremele vor fi băgate în seamă de colege, iar în apărare se va juca tare și inteligent, atunci CSM București va reda speranțele suporterilor, care au plecat dezamăgiți din „frigul” Polivalentei. Fanii bucureșteni au așteptat degeaba ca să se încălzească cu un rezultat pozitiv al handbalistelor, pentru că în sală temperatura i-a forțat să nu dea gecile jos.

Și ar mai fi un motiv pentru ca formația Primăriei Generale să câștige la Budapesta: unora dintre conducătorii echipei nu le vor putea crește unghiile atât de repede, după ce și le-au ros în timpul meciului de duminică, nu numai din cauza rezultatului, dar și pentru că schimbările manageriale care se vor face în perioada următoare la club, le vor putea afecta pozițiile.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Andrea Compagno, pe picior de plecare din China! Fostul atacant de la FCSB și FCU Craiova, pregătit de revenire
Campionate
Andrea Compagno, pe picior de plecare din China! Fostul atacant de la FCSB și FCU Craiova, pregătit de revenire
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Nationala
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga
Superliga
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  12 Noiembrie 2024, 00:01

Eu credeam ca Adi Vasile e vinovat de infrangere. CSM nu are lot, nu cred ca se pune problema de Final Four in acest sezon, dar cred ca sunt emotii serioase ca pentru prima data in istoria participarilor ei sa nu prinda sferturile. Tot ce stiu jurnalistii si suporterii e sa se dea vina pe antrenor, cand mi se pare destul de clar ca problemele vin de la nivel de conducere. Ma rog, mai nou nu se mai da vina pe antrenor, am vazut multe pareri conform carora CSM joaca mai bine decat sezoanele trecute, desi obiectiv nu stiu de unde apar aceste concluzii. Dar atata timp cat transferurile se fac dupa ureche, nu exista o strategie care sa vada mai mult decat numele jucatoarelor, sa vada si cum s-ar alcatui un prim 7 care sa functioneze ca relatii de joc, e foarte greu, la Bucuresti ramane doar potenta financiara. Sa nu sesizezi ca nu ai inter drept, sa insisti cu un pivot care nu mai e la nici 50% din ce era acum 3 ani, cu procentaje de aruncare cred ca pana in 25%, sa-ti pierzi coordonatorul de joc si sa il inlocuiesti cu o jucatoare foarte buna ea, dar in relatii de joc rapide, de statura mica si pe care o mai si joci jumatate din timp pe pozitia de inter drept... sigur ca e greu sa mearga lucrurile. Dar ajuta si presa. Macar Costi sesizeaza o chestie (in mod surprinzator), ca extremele bune ele, nu sunt puse in valoare, ca anul trecut dupa ce Franta a luat titlul mondial, concluziile presei erau ca jucatoarele isi dau viata la nationala si la club doar isi iau banii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează