Articol de , - Publicat joi, 13 mai 2021 21:25 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 03:37

CSM București a învins-o Minaur Baia Mare, scor 37-26, și a făcut un pas mare spre titlul de campioană în „Liga Florilor”.

Minaur Baia Mare nici nu a contat în disputa de la Rm. Vâlcea. CSM le-a ținut la respect pe maramureșence, iar titlul se întoarce la București după trei ani.

A fost derby doar pe hârtie între CSM București și Minaur Baia Mare. Pe teren, în Sala Sporturilor "Traian", a existat o singură echipă: CSM București.

Minaur a intrat în joc fără vlagă, fără ambiție, băimărencele nereușind să se țină de lider niciun moment. CSM s-a apărat excelent și a marcat goluri lejere pe contraatac și faza a doua. "Tigroaicele" au început de la 5-1, 7-2 și Baia Mare nu a găsit nicio soluție. Costică Buceschi a încercat să joace 7 contra 6, fără portar, dar imediat CSM a speculat și a marcat de câteva ori cu poarta goală.

Dacă la CSM București Neagu, Pintea, Grubisici, Carmen Martin, Smeets au jucat aproape la potențial maxim, de partea cealaltă nimeni nu s-a ridicat la valoarea unui derby. Vedetele Kovacevici, Blohm au fost complet anihilate. După 18-11 la pauză, scorul a luat proporții în partea a doua.

Cei doi antrenori au schimbat garniturile și au trimis rezervele. Dar tot rezervele de la CSM au fost mai în meci. S-a jucat cu garda jos, nu s-a mai pus accent pe apărare și s-au marcat multe goluri.

CSM a câștigat clar, 37-26, un scor care spune totul despre diferența de valoare dintre cele două echipe. Una enormă, așa cum se întâmplă în meciurile de Champions League față de cele de EHF European League!

+13 FOTO

CSM e campioană, se mai joacă locul 2

Cu această victorie, CSM București s-a distanțat la 9 punct în clasament. Minaur are un meci mai puțin disputat, dar chiar și așa, pentru a mai pierde titlul CSM trebuie să piardă trei partide, având și avantajul meciurilor directe. E practic imposibil.

În schimb, Minaur e acum la un singur punct în fața celor de la SCM Rm. Vâlcea. Și la felul cum joacă echipa maramureșeană, există pericolul ca Minaur să se mai încurce până la final. Vâlcea are însă un program mai greu, având de jucat și cu CSM București. 

"CSM e mult peste noi!"

Antrenorul Costică Buceschi a spus la final că echipa sa a jucat foarte slab și a recunoscut diferența dintre cele două formații. "Nu mi-aș fi dorit să am parte de un asemenea joc din partea echipei mele, am început foarte slab, am încercat să revenim, dar nici energia nu mai era la același nivel. 

Trebuie să recunoaștem, la ora actuală, CSM este cu mult peste noi. După ultima accidentare, cu Lavko, oarecum suntem în dezechilibru, partea dreaptă nu mai este la fel de periculoasă. Trebuie să strângem rândurile, mai avem multe meciuri până la final, sper din tot sufletul să putem să rămânem acolo sus", a declarat antrenorul Costică Buceschi.

CSM București 
37 Pintea 11, Neagu 7, Moisă 5, Smeets 4, Lazovici 3, Cvijici 2, Dedu 1, A. Klikovac 1, C. Martin 1, Perianu 1, Bazaliu 1. Antrenor: Adi Vasile 
Minaur Baia Mare 26 Laslo 7, Fujita 4, Burlacenko 4, Araujo 3, Tănasie 2, Kovacevici 2, Polocoșer 1, Seraficeanu 1, Kerekes 1, Cioca 1. Antrenor: Costică Buceschi

Nu se consideră campioni

Antrenorul CSM București, Adi Vasile spune că echipa sa ar face cea mai mare greșeală dacă s-ar considera campioană, cu opt etape înainte de final. "Mai sunt multe etape de disputat, nu facem această greșeală", a spus Adi Vasile. 

"Cum am jucat cu Baia Mare arată respectul nostru față de echipa din Baia Mare, o formație care a ajuns pe valoare pe locul doi", a adăugat Adi Vasile. "Trebuie să rămânem focusate până la final, la orice meci, nimeni nu se va da la o parte, toată lumea își va dori să câștige împotriva noastră", a adăugat și Crina Pintea, pivotul care a fost MVP-ul partidei cu Minaur, 11 goluri din tot atâtea aruncări.

A fost sau nu a fost gol?

Cel mai încins meci al etapei cu numărul 22 a fost cel dintre SCM Craiova și HC Zalău. Cele două echipe au fost pe rând la conducerea partidei și au avut șansa să câștige. La scorul de 24-24, când mai erau 6 secunde de joc, antrenorul Bogdan Burcea a cerut time-out. 

A urmat o fază a craiovencelor, Cristina Zamfir s-a înălțat și mingea a intrat în poartă. În același timp s-a auzit și sirena care anunța finalul de joc. Au urmat discuții interminabile, parlamentări. 

Cei doi arbitri, cuplul Barbu-Badiu din Cluj, au validat golul, dar de la masa oficială li s-a spus că timpul expirase. În cele din urmă cei doi "fluierași" au decis că a fost gol valabil și Craiova a câștigat cu 25-24, spre nemulțumirea lui Gheorghe Tadici. 

Slatina a făcut surpriza

Cea mai mare surpriză a etapei s-a consemnat în partida dintre Măgura Cisnădie și CSM Slatina. Deși a condus în marea majoritate a timpului de joc, echipa lui Alexandru Weber, locul 4 în clasament, s-a văzut egalată în partea a doua, oltencele luând chiar conducerea. 

Sibiencele au condus cu 25-24, scor la care au ratat o aruncare de la 7 metri. Slatina a întors disputa, 26-25, a condus cu 27-26, dar s-a văzut încă o dată egalată. 

Echipa Victoriei Bora a dat golul victoriei cu două minute înaiinte de final, iar apoi s-a apărat eroic, reușind trei puncte extrem de importante în tentativa de a scăpa de barajul de retrogradare-promovare. 

Vâlcea a spulberat Buzăul

Locul 5 în Liga Florilor, Gloria Buzău nu a contat niciun moment în fața celor de la SCM Rm. Vâlcea. Echipa lui Florentin Pera a câștigat la final cu 34-23, un meci pe care, în cea mai mare parte, în repriza a doua, l-a jucat cu rezervele. 

Marta Batinovici, portarul care va merge la Buzău din sezonul viitor, a avut o prestație senzațională, având un procentaj de aproape 50 la sută la mingile apărate. Tot în etapa a 22-a a Ligii Florilor, Dacia Mioveni a învins cu 26-22 pe Prahova Ploiești, iar Rapid a trecut de U Cluj cu 35-24.

Cu Soubak în tribună

Dunărea Brăila a câștigat și ea un meci extrem de important în lupta pentru a prinde un loc de cupă europeană. Brăilencele au trecut cu 28-23 de Gloria Bistrița. La meci a asistat și danezul Morten Soubak, cel care a semnat pentru viitorul sezon cu Brăila. 

"Mi-a plăcut dăruirea și jocul în apărarea al Brăilei. Din sezonul viitor echipa va fi complet schimbată. Este o mare provocare pentru mine într-un campionat foarte puternic din Europa", a declarat Morten Soubak. El va rămâne o săptămână în România și va reveni apoi, la finalul lunii iulie, după ce va participa cu "naționala" Angolei la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

VIDEO Buceschi avertizează: „Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei”

Citește și alte știri din handbal:

FOTO + VIDEO Campioni de rasă » Dinamoviștii au primit tricourile de campioni după un succes în fața marii rivale, Steaua, scor 27-24

O fostă mare handbalistă a României ar putea deveni subiect de film în SUA! Scenariu făcut după cartea ei

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Imagini tari de pe Arena Națională, cu aproape 3 ore înainte de Dinamo - Rapid! Cum se pregătește marea surpriză a „câinilor”
Superliga
Imagini tari de pe Arena Națională, cu aproape 3 ore înainte de Dinamo - Rapid! Cum se pregătește marea surpriză a „câinilor”
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”