SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

EXCLUSIV „Sabotaj!” » Încrengături de neimaginat la CSM București! De ce a fost amânată demiterea lui Adi Vasile: suma imensă pe care o va primi ca despăgubire din bani publici

Selecționerul Adi Vasile, dreapta, într-un meci al CSM-ului, foto: Imago
Selecționerul Adi Vasile, dreapta, într-un meci al CSM-ului, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 11:43 / Actualizat marti, 07 mai 2024 17:11

CSM București a ratat din nou calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, unde nu a mai ajuns din 2018. Astăzi va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație unde se vor stabili măsurile care vor fi luate după insuccesul echipei campioane.

CSM București a pierdut clar „dubla” cu Metz, scor general 47-56, și va vedea din nou F4 la televizor. Dacă sezonul trecut jucătoarele au dat vina pe arbitrajul de la București, cu Esbjerg, și altă dată au pierdut calificarea la o diferență de un singur gol, cu TSKA Moscova, în sfertul de finală cu Metz nu au existat scuze. CSM a jucat prost și a pierdut calificarea de la București, unde unele jucătoare au făcut figurație.

Vă sunăm noi marți
CSM București
Vă sunăm noi marți

Ce urmează pentru CSM București

Nici în returul din Franța vedetele formației nu au arătat mare lucru, înscriind doar 23 de goluri din 41 de aruncări și făcând în total 18 greșeli, dintre care 10 neforțate și alte 8 tehnice.

Laura Flippes, ca și în partida tur, a fost „mână moartă”. S-a adăugat Crina Pintea, care din 3 aruncări nu a marcat nici măcar o dată. În defensivă, CSM nu a rezolvat jocul în zona centrală și după ce a primit 24 de goluri în tur, același număr de goluri le-a primit și în retur. Până la urmă, campioana României a fost mai slabă decât Metz și uneori a părut ca o formație nepregătită pentru a ajunge în F4.

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”
MET GALA
Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”

Pretenții de F4 cu salarii neplătite

Despre neîndeplinirea obiectivului european se va discuta în ședința de astăzi a CA, dar poate conducătorii echipei vor afla și de ce jucătoarele nu și-au primit banii pe luna martie, sume care trebuiau plătite din 25 aprilie.

Poate dacă jucătoarele erau avertizate din punct de vedere financiar încă din timpul sezonului, formația nu ar fi avut numeroase fluctuații în exprimare, iar handbalistele ar fi jucat proporțional cu condițiile oferite de club, care sunt la superlativ. Cu siguranță, neplata salariilor pe luna martie, chiar în perioada dublei decisive cu Metz, după ce și pe luna februarie banii au fost virați cu întârziere, pare „sabotaj”.

Implozia de la CSM prin „sabotajul” unora

Dar sabotaj se poate spune că a fost și când oamenii cu decizie din club au acceptat clauza din contractul antrenorului, care poate fi demis cu plata unei despăgubiri în valoare de 6 salarii lunare, aproximativ 60.000 euro.

Acum, cei care au fost de acord cu clauza, dacă s-ar pregăti să aducă bani de acasă pentru a o plăti, poate s-ar îneca cu o bucată de cozonac sau pască.

„Sabotaj” a fost și în meciul tur cu Metz, când antrenorul nu a fost ascultat de o jucătoare care trebuia să intre în teren și i-a făcut semn colegei care venea la schimb să rămână în teren.

„Sabotaj” a fost când antrenorul și-a adus prietenii la conducerea echipei și prin realizarea unei conexiuni care părea indestructibilă între jucătoarea numărul 8/antrenor/manageri/consilieri, echipa feminină CSM București devenea „stat în statul la stat” sau o mică feudă cu un buget public de 14 milioane de lei și alte 5 din venituri proprii: sponsori, bilete, bani de la EHF, compensații pentru jucătoarele prezente la loturi.

Surse din club au confirmat pentru GSP că la ședința de astăzi a CA se va negocia modul în care clubul se va despărți de antrenorul Adrian Vasile, care ar trebui să primească aproximativ 60.000 de euro, conform contractului, dacă va fi demis înainte de finalul înțelegerii. Antrenorul are contract până în 2025.

Remember toamna 2024

După înfrângerea cu Brest de la București, din 21 octombrie, când suporterii din sala Polivalentă i-au cerut demisia lui Adi Vasile, membrii CA au avut răbdare până la egalul din 11 noiembrie cu Debrecen tot de la București.

Apoi, pentru a-i calma pe suporteri, clubul a emis în 21 noiembrie un comunicat oficial prin care anunța că, dacă echipa nu se va califica în Final Four-ul Ligii Campionilor, antrenorul va fi demis, chiar dacă are contract până în 2025.

Când politicul se impune

Timpul a trecut, CSM București a ratat din nou obiectivul european și a sosit momentul decontului: în weekend, după ratarea calificării în F4, clubul era pregătit să anunțe decizia despărțirii de antrenorul Adrian Vasile, dar unul dintre membrii CA care a însoțit echipa la Metz a blocat apariția anunțului și a interzis tuturor membrilor delegației să facă declarații la întoarcerea în țară.

A fost pentru prima dată în istoria europeană de 9 ani a CSM-ului când niciun membru al echipei campioane nu a dat interviuri la aeroport. Surse din club spun că ratarea calificării în F4 de la Budapesta poate afecta imaginea în campania electorală a primarului general, care se află în cursă pentru un nou mandat, și din acest motiv nimeni nu a dat declarații la întoarcerea din Franța.

Citește și:

Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la JO de la Rio, a murit pe front în Ucraina
DECES
Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la JO de la Rio, a murit pe front în Ucraina
„E o amenințare fără precedent” » Organizatorii Jocurilor Olimpice cheamă AI în ajutor: „E diferență de un secol față de Tokyo”
PARIS 2024
„E o amenințare fără precedent” » Organizatorii Jocurilor Olimpice cheamă AI în ajutor: „E diferență de un secol față de Tokyo”
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Handbal
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Superliga
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (52)
MaxiP
MaxiP  •  15 Mai 2024, 18:26
Postat de razvyyc pe 15 Mai 2024, 15:37

În Franța, municipalitatea nu da mai mult de 15%, nici la baschet și nici la handbal. La noi se dă dar nu au acces toți la bani. Ar trebui stabilite niste priorități și stabilite niste ținte, nu le atingi, pierzi finanțarea. În acest calcul ar trebui integrat și numărul de sportivi tineri atrași de club. Nu ar trebui finațate echipele ce nu au secții de juniori competitive. Adică nu poți primi bani de CL iar tu sa nu ai echipă la J1....4 competitivă, care sa se califice măcar la turneu semifinal.

Eu am spus de mult, n-as lasa echipele sa se inscrie in campionatul national pana nu au echipe de juniori. Ok, pentru inceput, ca sa nu desfiintez liga, le cer J1 si J2, dar cu proiect clar de extindere pe urmatorii ani. Desi daca chiar ne uitam, echipele cam au sectii de juniori, problema e ca (mai ales la baieti), foarte putini ating senioratul. E o problema de promovare a lor la echipele mari. Dupa mine fara nicio legatura cu numarul de jucatori straini, desi multi considera ca acolo e problema.

MaxiP
MaxiP  •  15 Mai 2024, 18:24
Postat de razvyyc pe 15 Mai 2024, 15:30

1. Faptul că Olanda are națională puternica nu inseamnă că în campionatul Olandei se joacă un handbal de nivel înalt. 2. Pe părinții Sabrinei îi cheamă Lilana Blaj și Dan Ionescu. Are cetățenie română și este ortodoxă. De unde tragi concluziile că nu-i româncă? Este atât de româncă încât și-a luat soț un român, jucător în NFL. 3. Sabrina este imaginea Nike, am văzut imaginea ei în vitrinele din Ungaria, Austria, SUA, Franța. Are incălțăminte care-i poartă numele. Este lider all-time la triple-double, lider all-time la assist. Și are doar 26 ani. Doar o comparație între urmăritorii pe Instagram: 1,1 milioane Sabrina vs 103.000 Neagu.

Daca te referi la campionatele nationale, eu repet exemplul cu fotbalul, la nivel foarte inalt nici acolo nu sunt mai mult de 5 campionate. Ok, inteleg ce zici, nu vreau sa bat campii incat sa ma intelegi ca nu admit faptul ca handbalul feminin nu e un sport foarte mediatizat, corect, nu este, dar sporturile sunt luate si in functie de zone. In SUA probabil ca Sabrina e mai cunoscuta decat Erling Haaland, ok, putem dezbate, totusi omul e ultra celebru. Neagu nu, de-acord, dar sunt tari extrem de dezvoltate unde s-a auzit de Neagu. Asa cum eu nu stiu nimic de Cricket, totusi prin UK, India si Pakistan, toata lumea il cunoaste. Legat tot de Sabrina, ma refer la nivel sportiv, ea reprezinta SUA, nu e romanca. E de origine romana. Nu prea ne-o putem asuma, oricat ne-am dori asta. Ea a ales altceva.

razvyyc
razvyyc  •  15 Mai 2024, 15:37
Postat de MaxiP pe 15 Mai 2024, 13:55

Cum sa le pui pe masa bugetele echipelor, intreb si eu. Pai le pun de la fotbal, de ce de la handbal. Sau de la baschet, ca le dau mai mult. Dar cum? Ca asta mi se pare un subiect dificil de inteles de multi, de ce nu se dau bani nu stiu unde. Cluburile sunt finantate de municipalitati, ei vor da bani maxim box-ului din propria zona. Nu cred ca au voie macar sa dea federatiei romane de box. Dar repet, nu e nevoie de banii aia. Daca exista resurse si nu sunt bani, e o problema, pentru ca ar trebui sa se faca usor rost de ei. Dar nu sunt sigur la ce resurse te referi, acum e adevarat ca in cazul boxului nu sunt foarte informat, dar chiar nu stiu de resursele despre care vorbesti.

În Franța, municipalitatea nu da mai mult de 15%, nici la baschet și nici la handbal. La noi se dă dar nu au acces toți la bani. Ar trebui stabilite niste priorități și stabilite niste ținte, nu le atingi, pierzi finanțarea. În acest calcul ar trebui integrat și numărul de sportivi tineri atrași de club. Nu ar trebui finațate echipele ce nu au secții de juniori competitive. Adică nu poți primi bani de CL iar tu sa nu ai echipă la J1....4 competitivă, care sa se califice măcar la turneu semifinal.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează