SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECES

A murit Petre Ivănescu, dublu campion mondial alături de naționala de handbal a României

Petre Ivănescu, în 2002 // foto: Imago Images
Petre Ivănescu, în 2002 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 20:09 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 21:02

Fostul handbalist Petre Ivănescu a decedat astăzi, cu două săptămâni înainte de a împlini vârsta de 86 de ani.

CS Dinamo a anunțat că fostul handbalist Petre Ivănescu, stabilit de peste 5 decenii în Germania, unde a activat ca antrenor, s-a stins astăzi din viață în orașul Essen. 

Petre Ivănescu a decedat

Fost inter dreapta, Petre Ivănescu, de loc din București, a fost căpitanul naționalei României care a cucerit titlurile mondiale din 1961 și 1964. La nivel de club, are în palmares Cupa Campionilor Europeni din 1965 alături de Dinamo, plus 13 titluri naționale.

În antrenorat, Petre Ivănescu a avut cea mai bună perioadă la Vfl Gummersbach, alături de care a câștigat Liga Campionilor în 1978 și 1983, dar și Cupa Germaniei.

Ivănescu a pregătit reprezentativa Germaniei între 1987 și 1989, dar și echipa națională de handbal masculin a României, între 2003 și 2005. A fost ultimul său mandat de antrenor.

Mai multe știri din handbal: 

Rapid i-a dat o lovitură de proporții lui CSM București: „Nu e păcăleală de 1 aprilie”

Acum ori niciodată! Grupă accesibilă pentru naționala lui Xavi Pascual în preliminariile Euro 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Aprilie 2022, 12:23

frumos ca iti mai poti aminti si la..80ani(numai daca nu se foloseste..motorul de cautare,pt ca multi asa posteaza...dar e bine ca au rabdare si cauta)meciuri de istorie

iuliu
iuliu  •  02 Aprilie 2022, 15:55

Constantine Constantine , probabil suntem cam de aceiasi varsta . Tin minte perfect marii jucatori ai acelor ani . Ivanescu marca cu aruncari de la distanta , Hnat prin evitare , Moser parca zbura , sarea si ramanea "agatat"in aer , Redl apara extraordinar . Dupa titlurile din 1961 si 1964 a urmat un loc trei in 1967 , anul schimbarilor de generatii . Tin minte ce suparat am fost atunci , "numai " locul trei era sfarsitul lumii . Si au venit titlurile din 1970 si 1974 cu Penu , Gatu ( am invatat la acelasi liceu Mihai Viteazul) , Birtalan . Ce-am fost si ce-am ajuns . Odihneasca-se in pace .

194012627647562
Constantine Constantine  •  02 Aprilie 2022, 14:13

@misulica1 ; Hnat era cel care marca o caruta de goluri la aruncarile prin evitare.Ivanescu juca inter .Locuiam in Floresca si mergeam la toate meciurile de handbal in 7.Iar pe Republicii se juca si handbal in 11! Ii puteam vedea pe la inceputul anilor 60 pe Redl, Moser, Hnat, Ivanescu, Costache II,Nodea,Otelea,Covaci, ca sa dau doar citeva nume.De grupul asta de jucatori se leaga primele doua titluri mondiale.Au mai urmat alte doua cu o noua generatie stalucitoare in care excelau Gatu, Penu,Birtalan etc.Din pacate , a fost odata .Azi hanbalul romanesc traieste din amintiri.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează