Articol de Marian Ursescu, Justin Gafiuc - Publicat sambata, 05 noiembrie 2016 00:00
Handbalistele care nu și-au primit banii de la CSM Ploiești au obținut decizii de executare silită. Clubul prahovean a contestat însă în instanță deciziile.
Telenovela continuă la CSM Ploiești. După ce și-a pierdut toată echipa, jucătoarele fiind declarate libere de contract pentru că nu și-au primit salariile, CSM Ploiești a anunțat că se retrage din campionat, după ce a jucat 8 etape cu junioarele!
Handbalistele au depus memorii la federație, având câștig de cauză. Conform regulamentului, CSM ar fi trebuit să plătească taxele de memorii ale jucătoarelor, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În aceste condiții, federația a înștiințat clubul că nu mai poate organiza meciuri pe teren propriu, ci la 100 de km distanță de Ploiești!
Conducerea clubului prahovean a anunțat însă că "datorită dificultăţilor financiare cu care se confruntă clubul nostru nu putem organiza meciul contând pentru etapa a IX-a a Ligii Naţionale feminine programat în data de 06.11.2016". Cum va fi deja a doua neprezentare, echipa va fi exclusă automat din campionat!
Explicația fostului căpitan
Mihaela Tivadar, fostul căpitan al CSM-ului din Ploiești, a explicat cum s-a ajuns aici. "Cred că atât eu, cât şi colegele mele am dat dovadă de destulă bunăvoinţă şi nu am făcut, până acum, niciun demers ca să afectăm activitatea clubului. Dar nu sunt dispusă să mai aştept!
Sunt circa două luni de când federaţia ne-a dat dreptate şi am avut răbdare, dar acum, când am văzut că au avut bani să conteste acele decizii ale executorului judecătoresc, fiecare contestaţie fiind, din ce am înţeles, cam 1.000 de lei, am decis să solicit federaţiei să ia măsuri.
Am înştiinţat federaţia că nu mi s-au achitat taxele de memoriu, federaţia a acordat un termen de zece zile clubului pentru a plăti şi, cum nu a făcut-o, termenul expirând luni, nu mai poate organiza meciuri pe teren propriu", a declarat Mihaela Tivadar.
Mai rămăsese o jucătoare!
Din toată echipa feminină de handbal de la CSM Ploiești, o singură jucătoare nu și-a depus memoriu să plece. Aceasta este portarul Alina Ifrim Dumitru, cea care este soția șefului Direcției generale de dezvoltare urbană din Primăria Ploiești.
Surse din cadrul clubului ploieștean spun că înainte de a se căsători, Alina Ifrim avea un salariu de 1.500 de lei. După ce a devenit Alina Dumitru, salariul a ajuns 2.500 de euro!
În plus, ca să-i facă loc în poartă, CSM Ploiești a concediat-o pe Gabriela Cristescu, fost portar al echipei, din motive disciplinare, hârtia fiind semnată, între alții, și de de viitorul soț al Alinei Ifrim.
"Cezare, care-i pivotul?"
Un episod haios s-a întâmplat în momentul în care primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, și consilierul său, Vivi Răchită, fostul fotbalist al Petrolului, l-au chemat la raport pe Cezar Stoichiciu, președintele CSM Ploiești. Edilul l-a întrebat pe Stoichiciu: "Mă Cezare, cum ai putut să dai salarii de 8.000 de dolari pe lună la baschet, avem jucători de NBA aici?".
"Domnule primar, sunt jucători foarte valoroși, i-am urmărit personal!". La care Răchită l-a întrebat pe Stoichiciu. "Dar care e pivotul la echipă, Cezare?". Președintele CSM Ploiești s-a pierdut complet și nu a știut să răspundă!
Titi Tudor: "Mă simt umilit"
Antrenorul care l-a dat lumii boxului pe Leonard Doroftei, Titi Tudor, e și el într-o situație disperată: "Mi-a venit de la ANAF înștiințare de executare silită dacă nu plătesc taxele de 3.600 de lei pe niște venituri pe care nu le-am încasat pe PFA din martie încoace, de când sunt blocate toate plățile dinspre club. Mă simt umilit și batjocorit de autorități, îmi vine să rup diploma de Cetățean de Onoare.
Am ajuns să mă milogesc pentru drepturile mele, iar primarul îmi spune să aștept să se modifice legea ca să se poată achita salariile. Păi, eu mănânc la Paștele Cailor?! L-am pierdut și pe cel mai bun sportiv al meu, Alberto Biro, dublu vicecampion european și bronz la Mondiale, n-am mai avut de unde să-i mai dau bani. E jale! Trebuie făcută anchetă mare la CSM Ploiești!".
ITM confirmă: "Ilegale plățile pe PFA"
Printr-o adresă din 28 septembrie 2016, dar ieșită abia acum la iveală, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova confirmă că blocarea plăților de către autorități este justificată pentru că "activitatea CSM Ploiești nu se pliază pe prevederile statutului persoanei fizice autorizate (PFA), sportivul sau antrenorul neavând în raport cu clubul calitate de comerciant".
Iar documentul mai subliniază: "Conducerea clubului e singura și în totalitate responsabilă pentru legalitatea și oportunitatea angajamentelor semnate în numele entității".