SPORTURI  »  HANDBAL  »  MONDIALUL U20

FOTO + VIDEO România U20 e în sferturile de finală ale Mondialului de handbal feminin! Ne așteaptă un adversar infernal

FOTO: DAN LIXANDRU (Debrecen) +8   FOTO
FOTO: DAN LIXANDRU (Debrecen)

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 11:37

România s-a calificat azi  în ”sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin U20 după ce a trecut clar de Croația, 28-25. În drumul ”tricolorelor” spre medalii, se interpune Ungaria, țara gazdă. Partida va avea loc miercuri, de la ora 17:15. 

Naționala de tineret a României s-a calificat marți după-amiază în sferturile de finală ale Mondialului de la Debrecen (Ungaria). "Tricolorele" au trecut peste problemele întâmpinate în faza grupelor, peste evoluțiile mai puțin convingătoare, și au intrat în meciul din "optimi", cu Croația, gata să arate că alta le e valoarea.

SURPRIZA DIN EXTREME

Aveau un mic avantaj moral în fața adversarelor după ce în calificări, în grupa de la Cluj-Napoca, în luna martie, România câștigase cu 33-25!

Tactica gândită de antrenorul Croației a fost clară. Și-a dorit să blocheze aruncătoarele de la 9 metri ale "tricolorelor" și să lase mai mult spațiu pe extreme, acolo unde în grupe, România a fost de nerecunoscut. Numai că, azi, golul de pe extreme în apărare "s-a umplut" instantaneu.

Alexandra Badea a prins o zi excelentă și a marcate de 7 ori, iar pe stânga, Andreea Mihart a trimis și ea de trei ori mingea în poartă.
Antrenorul Gheorghe Tadici a avut și el câteva surprize pentru croate. Pe Sorina Târcă a trimis-o să se apere avnsat la Katarina Mrazovici, principalul pericol, lăsând deliberat spații mai mari în apărare, știind că pivoții Croației nu sunt deloc de luat în seamă.

OPT GOLURI AVANS

Mișcările au dat roade, România s-a apărat foarte bine și a intrat la pauză cu un avantaj de 6 goluri: 18-12. Și În partea a doua lucrurile au mers la fel. "Tricolorele" au jucat exact și diferența a crescut: 20-12, minutul 33 sau 21-14 (38).

Pe fondul relaxării româncelor, croatele au dat semne de revenire. Portarul Lucija Besen a închis poarta, iar în tabăra "tricolorelor" a intervenit oarecum panica. După patru goluri consecutive, Tadici a cerut time-out, dar lucrurile tot nu au intrat în normal.  Momentul critic s-a întâmplat în minutul 48, când Croația mai avea doar două goluri de recuperat: 21-23.

KELEMEN, OMUL DECISIV!

Tensiunea s-a păstrat în jocul României, mai ales că s-au ratat și două aruncări de la 7 metri în acest timp. Norocul "tricolorelor" s-a numit și de data asta, ca și în jocul contra Angolei, portarul Raluca Kelemen.

Goal-keeperul de la HC Zalău a fost fenomenală, a parat minge după minge în situații de unu la unu, iar colegele ei au prins din nou curaj. De la 26-24 s-a ajuns la 28-24, cu două minute înainte de final. Nimic nu mai era de făcut pentru croate. Tadici a schimbat echipa, a trimis în teren și jucătoarele care nu evoluaseră deloc, iar la final victoria a fost una destul de clară: 28-25. Era timpul pentru descătușare, o horă la centrul terenului și sărbătorirea calificării între primele opt echipe ale lumii

România 28
S. Tîrcă 8, Badea 7, T. Popescu 4, Mihart 3, B. Marin 2, Tecar 2, Petruș 1, A. Popa 1
Antrenor: Gheorghe Tadici

Croația 25
Mrazovici 8, Mikolici 6, Zeba 5, Lukici 3, Zderici 2, Mrden 1 
Antrenor: Ivan Jerkovici

42%
a fost procentajul de reușită al portarilor români. Raluca Kelemen a parat 10 mingi (45%), iar Daciana Hosu 8 (40%)

ROMÂNIA LA CM DE TINERET, FEMININ

Din cele 21 de ediții de Campionat Mondial de tineret, la feminin, România a participat până acum la 13, cea din Ungaria fiind a 14-a. De-a lungul vremii, "tricolorele" se mândresc cu două titluri mondiale obținute în 1995 și 1999, dar și alte trei medalii de bronz în 1977 (prima ediție), 1997 și 2016.

În Ungaria 2018, este a 11-a oară, din cele 14 participări, când România ajunge între primele opt echipe ale lumii. Doar în 2003 (locul 11), 2008 (locul 10) și 2012 (locul 13), "tricolorele" nu au trecut de "optimi".

PROBLEME, O REPRIZĂ

Ungaria a câștigat la pas toate meciurile din grupa A. Maghiarele au trecut în ordine de Brazilia (27-24), Portugalia (30-22), Muntenegru (27-17) și Norvegia (35-27). Și în "optimi", în disputa cu Slovenia, unguroaicele au întâmpinat rezistență doar în prima parte. Pe final s-au desprins și au câștigat clar cu 31-17. 

 România - Croația 28-25

Înregistrarea meciului: 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce notă a primit Drăgușin pentru prestația din Manchester City - Tottenham: „A fost ca un zid în fața lui Haaland”
Stranieri
Ce notă a primit Drăgușin pentru prestația din Manchester City - Tottenham: „A fost ca un zid în fața lui Haaland”
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?
Stiri extrasport
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?
Cum arată la 50 de ani fosta soție a lui Gabi Balint » Mesaj emoționant primit de fostul manechin de ziua ei
Stiri extrasport
Cum arată la 50 de ani fosta soție a lui Gabi Balint » Mesaj emoționant primit de fostul manechin de ziua ei

Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee

Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!


Comentarii (8)
ray51
ray51  •  11 Iulie 2018, 11:22

Stiu o cale sa scapam de Ungaria. O inglobam in Romania Mare: capitala va fi de luni pana vineri la Bucuresti iar in weekend la Budapesta. Noul stat se va numi HunoDacia.

supereduardo10
supereduardo10  •  11 Iulie 2018, 10:16

Mia toate echipele lui Tadici au caderile astea nu stiu ce dr le face :))

maxp
maxp  •  10 Iulie 2018, 23:15
Postat de dinamo_fan pe 10 Iulie 2018, 16:23

hai ca de la 8 goluri avans s-au facut 2. avem garantata o noua generatie de labile psihice incapabile sa trateze cu profesionalism un meci de la un capat la altul. avem garantati minim 10 ani de deziluzii, de meciuri pierdute la ultima faza dupa ce am condus tot meciul sau aproape tot meciul. de cazut psihic in momentele cheie. celula valaha se perpetueaza.

Eu cred ca au cedat fizic, n-am vazut decat prima repriza, dar prea au incercat sa joace toate fazele in viteza. Ce sa zic, pana la urma a iesit bine, deci nu poti zice ca n-a meritat.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează