SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București a ratat aruncarea decisivă în ultima secundă a meciului cu Metz » Duelul săptămânii în Liga Campionilor la handbal feminin

Articol de , - Publicat duminica, 20 octombrie 2024 18:26 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2024 18:34

CSM București a fost învinsă de Metz, scor 31-32, în runda cu numărul 6 din Liga Campionilor la handbal feminin. Kobylinska a ratat aruncarea de un punct în ultima secundă.

Un meci aniversar în Liga Campionilor pentru ambele echipe care s-au confruntat în Sala Polivalentă în etapa a 6-a din faza grupelor: pentru CSM al 150-lea, al 200-lea în cazul lui Metz. Era un imbold în plus, dar care la început s-a văzut numai în cazul echipei franceze.

CSM București - Metz, meci special în Liga Campionilor

CSM parcă a rămas blocată pe linia de start, lăsându-i adversarei 4 metri fierbinți avans în primele 4 minute și ceva. Atunci Axner, interul stânga suedez în vârstă de 22 de ani care marcase numai 3 goluri până la acest meci în Liga Campionilor, a evoluat cu o dezinvoltură intimidantă, iar Flippes, fosta jucătoare a "tigroaicelor" în sezonul trecut, a înfipt și ea un ac otrăvit.

Cristina Neagu a fost pe teren doar preț de câteva atacuri, apoi a rămas pe bancă, cu bluza de trening pe ea, fără să mai intre până la final. Motivul – o problemă la cot. Asaltată încontinuu, CSM a trăit din jocul excelent al lui Omoregie și Kobylinska. Ele au hrănit speranța prin reușite și eficacitate, deși diferența a crescut în favoarea echipei franceze până la un halucinant 10-16 în minutul 21, apoi 11-17.

Din fericire pentru campioana României, jucătoarele ei nu au lăsat scorul să li se fixeze intimidant în minte. Au redus deficitul tot cu Omoregie și Kobylinska (în sfârșit, adaptată deplin locului ei în agrenajul echipei) în prim-plan, dar și grație lui Grijseels și Smits, care au marcat fără să clipească atunci când au avut ocazia.

CSM București a revenit, dar n-a ținut de rezultat

16-19 la pauză. Ce urma? Sau ce a urmat? Cu un efectiv subțiat de absențe, cu efort din partea celor care au jucat poate nu neapărat în poziția lor obișnuită, cu portarul Moreschi intrând și ea în morișca fericită a paradelor, CSM a recuperat diferența.

O repriză secundă sensibil mai bună, în care bucureștencele au venit de la 16-19 și au urcat la 25-22. Cine ar fi crezut? Au urmat minute tensionate, dar pline de speranță pentru campioana României, care a avut trei goluri în față ultima dată în minutul 51, 30-27.

Antrenorul francez Mayonnade a reacționat, ridicând câteva jucătoare de pe bancă, Hansen, Vamos, și trimițându-le în teren, reorganizând apărarea în mod agresiv și culegând roadele pe tabelă și pe fondul paradelor lui Darleux. Un scor răsturnat sec, eficient, de la 30-27 la 30-32, tabelă închisă la 31-32. CSM nu a putut susține până la capăt minunea revenirii, în ciuda efortului. E a doua înfrângere în această campanie începută pozitiv.

Și urmează o pauză până pe 10 noiembrie, când "tigroaicele" o vor primi acasă pe Ferencvaros în etapa a 7-a.

FINAL. CSM București - Metz 31-32

  • Marcatoare CSM: Omoregie 7, Kobylinska 7, Grijseels 5, Smits 4, Arntzen 2, Friis 2, Oestergaard 2, Jaukovic 1, Dindiligan 1
  • Marcatoare Metz: Axner 8, Valentini 6, Bouktit 6, Grandveau 4, Flippes 3, Granier 2, Vamos 2, Hansen 1
  • Procentaje portari: Moreschi 22,58%, Darleux 25,00%

S-a terminat 32-31 pentru Metz. Kobylinska a ratat aruncarea de un punct în ultima secundă.
min. 60: CSM București are 30 de secunde pentru a egala! 31-32
min. 59: Ostergaard păstrează vii speranțele cu un gol din extremă. 31-32
min. 56: CSM București forțează și atacă fără portar. Aruncarea lui Omoregie e blocată de Darleux. 30-32
min. 55: Prăbușire în jocul lui CSM. Campioana României a încasat 4 goluri la rând. Time-out. 30-31
min. 49: Moreschi apără aruncarea de la 7 metri executată de Pineau. Brazilianca blochează și următoarea aruncare a franțuzoaicelor. 29-27
min. 48: Ofensiva campioanei României funcționează perfect. Omoregie primește o suspendare de două minute. 29-27
min. 46: Grijseels înscrie de la 7 metri. 27-26
min. 43: Mayonnade nu mai înțelege nimic. Cere și ultimul time-out! 25-22
min. 41: Friis înscrie și ea din extremă. Publicul aplaudă în picioare. 24-22
min. 41: Ce momente în Polivalentă! Omoregie înscrie, Moreschi apără! 23-22
min. 39: Fabulos! Jaukovic aduce egalarea pentru CSM București. Time-out Metz. 21-21
min. 37: Arntzen înscrie pe ultima pasă, din amenințare de joc pasiv. 20-21
A început repriza secundă!

CSM București e condusă la pauză, scor 16-19.
min. 30: Smits aruncă de pe picioare, surprinzător. Emmanuel Mayonnade cere time-out înaintea ultimei acțiuni a reprizei. 16-19
min. 27: Grijseels transformă o aruncare de la 7 metri. 14-18
min. 25: Kobylinska, gol la capătul unei acțiuni clasice. Evită adversara, își eliberează brațul și aruncă lângă bară. 12-17
min. 23: Arntzen trimite în bară de la 7 metri. 11-17
min. 22: Dindiligan înscrie la colțul lung din extremă. 11-16
min. 21: Valentini prinde într-un mod incredibil o pasă lungă de la Darleux. Încă un time-out cerut de CSM București. 10-15
min. 20: Arntzen scapă singură cu Darleux, dar e blocată. 10-14
min. 14: Omoregie, încă o aruncare imparabilă. 8-10
min. 10: Kobylinska depășește elegant două adversare. Moreschi are și ea o primă paradă. 5-7
min. 6: Omoregie înscrie superb, din inter dreapta. 2-5
min. 5: Start îngrozitor pentru CSM București. Helle Thomsen cere time-out. 0-4
A început partida! Metz are primul atac.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (11)
MaxiP
MaxiP  •  23 Octombrie 2024, 10:07
Postat de moise pe 22 Octombrie 2024, 09:19

Ce spun de mult timp: contribuția reală a unei jucătoare este suma acțiunilor pozitive MINUS SUMA ACTIUNILOR NEGATIVE. Cei cu ochelari de cal și comentatori de ocazie suferă de sindromul "hainele împăratului". No și amu, pe românește: tot respectul și dragostea pentru Cristina Neagu, un sportiv uriaș, dar timpul nu iartă pe nimeni. Dai 7 goluri, multe spectaculoase. Și toată lumea zice a doua zi "CN a fost cea mai buna marcatoare"... Oameni buni, când dai 7 goluri din 19 aruncări, iar din cele ratate 5 se transformă instant pe contraatac in goluri primite, IAR LA FINAL ECHIPA TA PIERDE, nu ești erou, ești gropar. Ce e frate atât de greu de înțeles??!! Helle Tomsen știe foarte bine asta. Și tot după cum spuneam de mult principalul ei task la CSM este gestionarea provocării numita Cristina Neagu. Din punctul meu de vedere a reușit. Am văzut în ultimele jocuri o Cristina Neagu superbă, jucând pentru echipa, furnizând foarte multe pase de gol și deschizând generos opțiunile de atac. Problema apare când liderul informal, CN, jucătoarea, îl suprascrie pe liderul formal, adică antrenoarea. Am văzut în multe timeout uri că mai mult a vorbit liderul din teren decat liderul de pe banca. Asta nu e bine. Asta a fost și problema lui Nora Mork. Trasa încet încet pe linie moartă. Repriza a doua a fost fantastica pentru CSM. Când vor învăța să joace fara "umbra lui Mircea la Cozia" vor străluci. Respect și dragoste Cristina Neagu.

Eu cred ca sportul nu se rezuma atat de usor la niste date statistice de genul. Am vazut-o destul de mult pe Neagu jucand, majoritatea ratarilor ei in mod cert nu au dus la contraatacuri. Strict statistic ce spui tu e corect, practic reprezinta procentajul de reusita al jucatorului. Insa in practica nu se rezuma totul la ratare=greseala. Iar pentru un inter, pus de foarte multe ori in toata cariera sa-si asume situatiile cele mai dificile si sa fie jucatorul cu aruncarea decisiva, e normal ca procentajul sa-i scada. Hai sa facem o comparatie cu procentajul Crinei Pintea din perioada recenta. Probabil chiar comparabil, doar ca Pintea arunca intotdeauna din situatie 1 la 1. Asta e diferenta. Neagu a jucat toata cariera pentru echipa, se pot cred eu revedea meciurile, stilul de joc la Buducnost, nu merge niciodata strict pe aruncare, vede toata optiunile, are aproape la fel de multe assisturi cat are goluri in cariera, deschide jocul intr-o maniera impreionanta. Dar, mai ales la echipa nationala, i s-a dat rolul de a-si asuma aruncarile decisive in momentul in care jocul nu duce la situatii clare de joc. Iar asta statistic a tras-o in jos. Hai sa comparam putin cu Mikkel Hansen: in ultimii 2-3 ani a jucat mult mai putin decisiv, rol mai mult de coordonator, aruncari mult mai rare la poarta. Si-a imbunatatit cel mai probabil procentajul de aruncare (mai rata si el), insa n-a mai fost nicidecum un jucator la fel de providential.

moise
moise  •  22 Octombrie 2024, 09:58

Bai da' ce va rupe grija de sărmanul ban public.... Pe la noi, pe la tara, in provincie adică, este o vorbă: cine zice , ăla e... Tare curios as fi sa va vad pe voi la masa cu bani ce pudici ați fi, petale de trandafiri ce sunteți și crini albi ....

moise
moise  •  22 Octombrie 2024, 09:19

Ce spun de mult timp: contribuția reală a unei jucătoare este suma acțiunilor pozitive MINUS SUMA ACTIUNILOR NEGATIVE. Cei cu ochelari de cal și comentatori de ocazie suferă de sindromul "hainele împăratului". No și amu, pe românește: tot respectul și dragostea pentru Cristina Neagu, un sportiv uriaș, dar timpul nu iartă pe nimeni. Dai 7 goluri, multe spectaculoase. Și toată lumea zice a doua zi "CN a fost cea mai buna marcatoare"... Oameni buni, când dai 7 goluri din 19 aruncări, iar din cele ratate 5 se transformă instant pe contraatac in goluri primite, IAR LA FINAL ECHIPA TA PIERDE, nu ești erou, ești gropar. Ce e frate atât de greu de înțeles??!! Helle Tomsen știe foarte bine asta. Și tot după cum spuneam de mult principalul ei task la CSM este gestionarea provocării numita Cristina Neagu. Din punctul meu de vedere a reușit. Am văzut în ultimele jocuri o Cristina Neagu superbă, jucând pentru echipa, furnizând foarte multe pase de gol și deschizând generos opțiunile de atac. Problema apare când liderul informal, CN, jucătoarea, îl suprascrie pe liderul formal, adică antrenoarea. Am văzut în multe timeout uri că mai mult a vorbit liderul din teren decat liderul de pe banca. Asta nu e bine. Asta a fost și problema lui Nora Mork. Trasa încet încet pe linie moartă. Repriza a doua a fost fantastica pentru CSM. Când vor învăța să joace fara "umbra lui Mircea la Cozia" vor străluci. Respect și dragoste Cristina Neagu.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează