SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Nimeni nu poate opri CSM București! Victorie cu doar 8 jucătoare de bază pe bancă

Barbara Lazovici în duel cu Aleksandra Zych și Valentina Bardac FOTO sportpictures.eu
Barbara Lazovici în duel cu Aleksandra Zych și Valentina Bardac FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2021 22:46 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 23:25

CSM București a obținut marți a 11-a victorie în Ligă, deși a avut nu mai puțin de 12 jucătoare absente. Cu doar 8 handbaliste de bază pe foaia de joc, CSM a marcat 21 de goluri în prima repriză cu Măgura Cisnădie.

CSM București a avut și pentru meciul de marți seară, disputat în Sala Polivalentă, mari probleme de lot, după ce alte două jucătoare au fost depistate cu coronavirus. Este vorba de interul Gabi Perianu și de al patrulea portar al echipei, Clara Preda. Acestea s-au alăturat listei mai vechi care le cuprindea, între altele, pe Omoregie, Klikovac, Bazaliu, Dedu, Jipa, Săndulache, Stoica. Plus accidentatele Cvijici, Barbosa sau Vâlcan.

Chiar și așa însă, CSM București s-a distrat în prima repriză cu Măgura Cisnădie. A marcat nu mai puțin de 21 de goluri în 30 de minute! La fel ca și în derby-ul cu Vâlcea, din etapa trecută, CSM s-a bazat pe nucleul de bază cu Grubisici, Neagu, Pintea, Carmen Martin, Lazovici, Dembele și Smeets. Antrenoarea Iulia Curea a avut o singură schimbare de făcut: Laura Moisă.

Cu o apărare de fier și din nou cu Grubisici imbatabilă, CSM a marcat mult pe contraatac și și-a ușurat misiunea. În repriza a doua, "tigroaicele "s-au relaxat. Dar au intrat pe teren și junioarele: Diana Fînaru, Zsofia Csavar sau portarul Monica Dumitrache. Ultimele două au debutat în Liga Națională la doar 17 ani. S-a terminat 31-25, a 11-a victorie consecutivă în Liga Florilor pentru CSM, care nu are rival.

Rapid, încă o înfrângere

Cel mai disputat meci al etapei a 11-a a fost cel dintre Rapid și Gloria Buzău. Cele două echipe au fost rând pe rând la conducere, totul fiind decis în ultimele minute. Buzăul a condus 23-21, Rapidul a egalat la 23, a fost apoi 24-24. În ultimul minut, giuleștencele au avut șansa victoriei, dar Buceschi a ratat. Gloria a avut și ea atacul și a marcat prin macedoneanca Livrinikj, câștigând 25-24. Buzăul și-a consolidat astfel locul 4 în clasament. Rapid, în schimb, a suferit a 4-a înfrângere în 11 etape și e doar pe locul 8, cu 12 puncte. Șanse mici pentru echipa pregătită de selecționerul Spaniei, Carlos Viver, să mai prindă un loc de cupă europeană pentru sezonul viitor.

Tot în etapa a 11-a, ieri, Gloria Bistrița-SCM Craiova 28-23, CSM Galați-SCM Rm. Vâlcea 20-33. În clasament, conduce CSM București cu 33 de puncte, urmată de Minaur Baia Mare cu 25 și SCM Rm. Vâlcea cu 24. Miercuri sunt programate ultimele trei partide: CSM Slatina-Dacia Mioveni (10:15), HC Zalău-Activ Ploiești (13:00), Dunărea Brăila-U Cluj Napoca (15:45).

CSM București e lider cu 33 de puncte, urmată de Minaur Baia Mare 25 și SCM Rm. Vâlcea 24. Bucureștencele au un meci mai mult disputat. Gloria Buzău ocupă ultimul loc de cupă europeană cu 22 de puncte. 

Și CSM București și SCM Rm. Vâlcea se refuză! A făcut-o Lorena Ostase

Apare o nouă putere pe semicerc: Rapid București! Cinci lovituri de senzație pentru sezonul viitor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează