SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - FRANŢA, AZI, 21:15, DOLCESPORT, RADIO GSP ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Rămîn la Sao Paulo sau pleacă la Sao Bernardo do Campo?

Carmen Amariei Foto: Marius Ionescu (Sao Paulo)
Carmen Amariei Foto: Marius Ionescu (Sao Paulo)

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2011 15:30

Rezultatul meciului cu Franţa, de azi, nu stabileşte numai adversara din "optimi", ci şi locul de desfăşurare

România întîlneşte azi Franţa (21:15, DolceSport, Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.RO), în ultimul meci din grupa C. E un meci, aparent fără miză, pentru că ambele formaţii sînt deja calificate în "optimi" şi nu mai pot prinde locul unu. Rămîn să lupte doar pentru poziţia a treia şi să aştepte apoi adversarul din grupa D.

"Toată lumea face calcule, să evite Rusia, Norvegia în sferturile de finală. Pînă acolo însă mai e drum lung. E meciul din optimi. Să trecem de el", a declarat antrenorul Radu Voina.

Conform caracterizării făcute de prestigiosul cotidian francez L'Equipe, româncele sînt "suferinde, fără viaţă şi fără inspiraţie încă de la ănceputul competiţiei. O echipă decimată, obligată să facă apel la ultimele rezerve pentru a exista în faţa unor adversare pe care de obicei le toca mărunt".

Echipa care va termina pe locul 3 însă în grupa C, va juca meciul din optimile de finală la Sao Bernardo do Campo, împotriva formaţiei de pe locul secund în grupa D. Ca să scape de mutat într-un alt hotel, la 30 de kilometri distanţă de Sao Paulo, româncele trebuie să învingă azi Franţa. În schimb, franţuzoaicele au două variante, egalul sau victoria.

CLASAMENT GRUPA C
1. Brazilia    4    4    0    0    128-95    8p
2. Franţa    4    3    0    1    126-83    6p
3. România    4    2    1    1    119-116    5p
4. Japonia    4    1    1    2    106-132    3p
5. Tunisia    4    1    0    3    108-116    2p
6. Cuba        4    0    0    4    95-140    0p
Azi: Cuba-Japonia (ora 19:00), România-Franţa (ora 21:15), Brazilia-Tunisia (ora 23:45)
* primele patru clasate se califică în "optimi" unde se joacă după sistemul: 1C-4D, 2C-3D,
3C-2D, 4C-1D

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Liga 3
Dispare un stadion istoric al României! Vineri, 27 septembrie, se joacă ultimul meci
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Superliga
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”
Campionate
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (14)
handbaltotal
handbaltotal  •  09 Decembrie 2011, 20:22

Ne bucuram anul trecut pt. medalia de bronz de la europene , acolo medalia era mult mai sralucitoare cu un antrenor adevarat ( gen : Thomas Ryde ) doar valoarea echipei n-ea dus pe locul 3. Anul acesta la mondiale ne lipseste Neagu Cristina= 50 % din echipa si se vede. Si fetele actuale s-au saturat sa il mai duca in spate pe dl. Voina si se "accedenteaza" pe capete. As dori daca se poate ca dl. Voina sa faca public tactica de joc a echipei nationale de la acest CM. ( SIGUR NU O VA FACE ) Dl. Gatu si dl. Voina ar trebui sa ceara public scuze pt. ca , cu o astfel de echipa valoroasa sa te zbati in mediocritate este ceva de neconceput. Ar trebui sa vina cu demisiile pe masa.

kurisuchian
kurisuchian  •  09 Decembrie 2011, 17:01
Postat de acelashy pe 09 Decembrie 2011, 16:18

nu neaparat suedia termina pe 3 ... daca bat azi danemarca cu 1 2 goluri termina pe 2 si danemarca castiga grupa. Nu ar fi pentru prima data canda se intampla rezultate de genu intre tarile nordice!! Plus ca lor le convine sa evite Franta. Sa inteleg ca in eventualitate unui loc 3 jucam in sferturi cu castigatoarea grupei A? Daca terminam grupa pe 4 avem o sansa mare sa ajungem in semifinale ... am juca optimi cu danemarca care nu e cine stie ce, le lipsesc si lor multe jucatoare dar apoi in sferturi am juca cu B2-A3 nu?

Dar nu v-ati gandit ca poate vrea si Japonia locul 4? :)

victor_l
victor_l  •  09 Decembrie 2011, 17:02

Da, aud acum pe Difi 1 ca e ceva diferit si te poti califica mai departe doar cu 2 victorii. Deci m-am grabit :P

Vezi toate comentariile (14)
Comentează