SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Debut cu dreptul pentru Rapid cu Buducnost în noul sezon de Liga Campionilor la handbal feminin

Rapid - Buducnost / Foto: +20   FOTO
Rapid - Buducnost / Foto:

Articol de , , , - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 18:37 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2024 20:50

Rapid a debutat duminică în noul sezon din Liga Campionilor cu Buducnost. Meciul s-a terminat cu victoria bucureștenelor, scor 32-27, după ce în prima repriză s-a menținut echilibrul (15-15).

Cronică de Luminița Paul după Rapid - Buducnost 32-27: „S-a hrănit din această istovire”

Primul meci în noua ediție din Liga Campionilor pentru Rapid, acasă, în atmosfera obișnuită, cu tobele bătând încontinuu și scandările neîntrerupte ale galeriei, nu a fost nici pe departe unul ușor.

Împotriva adversarei considerate una dintre, dacă nu cea mai accesibilă adversară din grupa B, Buducnost, totul a fost strâns la început, atunci când gazdele s-au putut desprinde la numai două goluri, dar pentru scurt timp, grație exactității de la 7 metri a lui Janjusevic și a asumării responsabilității din partea lui Polman.

De asemenea, în poartă, noua achiziție, olandeza Rinka Duijndam, a avut intervenții inspirate în momente în care reacțiile ei au contat. Buducnost a contat pe randamentul de la 9 metri al interului stânga Despotovic, cea care a avut cea mai bună eficacitate de la oaspeți, dar și reușitele tinerei de 19 ani Vukcevic, interul dreapta.

Jucătoarele din Muntenegru au avut momente în care chiar au trecut în față cu o lungime, însă au fost flash-uri, dar au izbutit s-o țină pe Rapid încordată, chiar crispată timp de 30 de minute. Spre final a ieșit în evidență interul dreapta Aissatou Kouyate, venită de la Brest, unde în sezonul trecut a marcat 11 goluri, iar Polman a revenit și ea cu succes la poartă.

La pauză, egalitate, 15-15, însă după câteva minute, diferența s-a mărit într-o măsură mai conformă cu decalajul valoric și de experiență al celor două echipe. Angajările pivotului Kassoma au scos-o în lumină pe pivotul angolez, care atunci a apărut pe lista marcatoarelor și a punctat constant când a avut ocazia.

Debut și pentru veterana venită chiar de la Buducnost, Milena Raicevic, care a înscris inclusiv pe contraatac, scuturându-și tricoul vișiniu către galerie, semn al apartenenței la clubul bucureștean. Ea dusese scorul la o diferență de 6 lungimi, 24-18 în minutul 44, clipă în care parcă se scria deja începutul semnăturii finale peste o victorie.

Adversarele au căzut fizic, e o echipă tânără, de câțiva ani în permanentă reconstrucție sub comanda Bojanei Popovic, neobișnuită cu un efort continuu. Iar Rapid s-a hrănit din această istovire, menținând presiunea cât să poată răsufla mai liber.

Până la urmă, o repriză a doua vizibil mai bună pentru gazde și un rezultat așteptat în fața unei echipe care a dat cât a putut până la un punct, apoi s-a stins. Rapid începe pozitiv campania, însă meciurile, duelurile cu adevărat dure abia încep. Și în întrecerea internă, dar mai ales în Liga Campionilor.

Pentru Rapid au marcat: Janjusevic 8, Polman 5, Kassoma 5, Raicevic 4, Kouyate 3, Korsos 3, Gorshkova 1, Fernandez Fraga 1, Ristovska 1, Grozav 1.

Pentru Buducnost au punctat: Pavicevic 7, Despotovic 6, Vukcevic 4, Tomova 3, Bulatovic 2, Godec 1, Ivanovic 1, Danielsson 1, Radevic 1, Kadovic 1.

FINAL. Rapid - Buducnost 32-27

Rapid - Buducnost / Foto: Cristi Preda
Rapid - Buducnost / Foto: Cristi Preda
Rapid - Buducnost / Foto: Cristi Preda
Rapid - Buducnost / Foto: Cristi Preda
Rapid - Buducnost / Foto: Cristi Preda
+15 FOTO

Min. 60: Fluier final! Rapid învinge Buducnost cu 32 la 27!
Min. 55: Rapid conduce cu 31-25 după cele două goluri marcate consecutiv de Kassoma și Gorshkova.
Min. 45: Pentru o scurtă perioadă, Rapid a condus cu 6 goluri avans după ce a punctat Sorina Grozav. Echipa din Muntenegru a marcat imediat după, iar Rapid - Buducnost este 25-20!
Min. 41: Rapid conduce Buducnost cu 23 la 18 după golurile marcate de către Raicevic și Korsos.
Min. 39: Rapid se desprinde pentru prima dată în meci la 3 goluri! Janjusevic a transformat lovitura de la 7 metri (6 din 6), iar scorul este 21-18 pentru vicecampioana României.
Min. 35: Polman marchează, iar Rapid se desprinde la două goluri de formația din Muntenegru. Este 18-16.
Min. 34: Kassoma punctează din nou și o readuce pe Rapid în avantaj: 17-16.
Min. 32: Kassoma înscrie primul gol în startul reprizei secunde și o aduce pe Rapid în avantaj, scor 16-15.
A început a doua repriză!
Min. 30: La pauză Rapid - Buducnost este 15-15. Janjusevic a egalat, la ultima fază dintr-o aruncare de la 7 metri. Handbalista sârbă a punctat de 6 ori în prima parte a jocului.
Min. 16: Rapid egalează la 8! Polman înscrie cu o aruncare în forță de la 9 metri, însă cade ulterior în urma unui contact cu o adversară. Din fericire, handbalista olandeză se ridică și poate continua partida.
Min. 13: Korsos egalează la 7 pentru Rapid.
Min. 12: În acest moment scorul este 6-6. Buducnost a trecut în avantaj, însă vicecampioanele României au reușit să egaleze.
Min. 9: Rapid reface diferența de două goluri cu Buducnost. Giuleștenele conduc cu 5-3, după ce Janjusevic a înscris pentru a treia oară de la șapte metri din tot atâtea încercări.
Min. 5: Rapid conduce cu 3-1 după ce Janjusevic a transformat fără emoții o aruncare de la șapte metri.
A început partida!

Față de sezonul trecut, vicecampioana a pierdut-o pe Orlane Kanor, singura jucătoare care putea arunca de la distanță, dar și pe portărița Ivana Kapitanovic, care deseori dădea siguranță colegelor cu paradele sale. În locul lor, conducerea Rapidului le-a adus pe Ștefania Stoica de la CSM București în inter stânga și pe portărița olandeză de la Gyor, Rinka Duijndam, care era a 3-a soluție pentru campioana Europei.

Rapid a avut un start de sezon ezitant, a pierdut semifinala din Supercupă cu Gloria Bistrița, iar în campionat a câștigat fără să convingă meciurile cu Măgura Cisnădie și CSM Târgu Jiu.

Rapid este favorită cu Buducnost

În Liga Campionilor, Rapid a fost repartizată în grupa B alături de Buducnost, Gyor, Esbjerg, Brest, Odense, Vipers și Ludwigsburg (Bietigheim) și astăzi va debuta în competiție împotriva campioanei din Muntenegru. Casele de pariuri o dau favorită pe Rapid cu o cotă de 1,16-1,22, în timp ce Buducnost are o cotă la victorie de 6,40-7,50.

„Va fi un meci greu, dar ne-am pregătit pentru debutul în competiție. Vom avea mulți suporteri alături de noi pentru că jucăm în Polivalentă și cu ajutorul lor sper să câștigăm cu Buducnost”, a declarat antrenorul Rapidului, David Ginesta.

Debut cu dreptul pentru Rapid cu Buducnost în noul sezon de Liga Campionilor la handbal feminin
David Ginesta, antrenorul Rapidului. Sursă foto: Facebook/ Handbal Rapid București

Aștept cu nerăbdare să joc din nou în Liga Campionilor. Am muncit atât de mult în această perioadă și acum este timpul să arătăm un nivel cât mai bun și în această competiție. Jucăm primul meci acasă în fața fanilor noștri, abia aștept să-i văd în tribune, cum ne susțin și devenim mai puternici împreună. Adversarul nostru, Buducnost, a avut câteva probleme la începutul sezonului, dar sunt sigur că s-a pregătit foarte bine, așa că mă aștept la un joc destul de dificil. Cred în echipa mea, așa că abia aștept să înceapă meciul duminică.

- Sara Ristovska, extrema dreaptă de la Rapid

Un prim „7” probabil pentru Rapid: Ciucă, Korșoș, Polman, Bucheschi, Janjusevic, Ristovska, Kassoma.

Rapid și Buducnost s-au mai întâlnit în Liga Campionilor, în stagiunea 2022/2023. A fost o remiza în Muntenegru, scor 30-30, bucureștencele câștigând meciul de acasă, 39-29.

Jelena Vukcevic, interul dreapta de la Buducnost: „Suntem motivate să batem pe Rapid!”

Adversara Rapidului, Buducnost, a fost la un pas de desființare în vară, deoarece a pierdut sponsorul principal. Până la urmă, echipa pregătită de Bojana Popovic s-a redresat și a câștigat surprinzător două meciuri amicale, cu FTC și Vipers, și totul pare să fi intrat în normalitate la campioana muntenegreană.

Din cauza problemelor financiare, Buducnost a pierdut-o pe Djurdjina Jaukovic, care nu a mai semnat cu campioana din Muntenegru și s-a transferat de la Brest la CSM București.

Debut cu dreptul pentru Rapid cu Buducnost în noul sezon de Liga Campionilor la handbal feminin
Jelena Vukcevic, interul dreapta de la Buducnost. Foto: Imago Images

„Va fi o atmosferă frumoasă la București, dar și un meci greu cu Rapid. Nu avem presiune, suntem foarte motivate la debutul în competiție și vom face tot ce putem pentru a câștiga”, a declarat interul dreapta, Jelena Vukcevic.

Un prim „7” pentru Buducnost: Attingre, Pavicevic, Despotovic, Markovic, Ivanovic, Bulatovic, Danielsson.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva! Nu accept”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (3)
costeltudor
costeltudor  •  09 Septembrie 2024, 00:05

Ce se întâmplă cu Grozav și cu Buceschi , dar și cu celelalte românce ???

Dansaurel
Dansaurel  •  08 Septembrie 2024, 18:46

Domnilor din conducerea DigiSport! Chiar nu poate nimeni sa-i atraga atentia comentatorului Costi Pruna ca in limba romana se zice GENUNCHI si nu GENUCHI, asa cum ponunta el? Se face - dar mai ales VA face - de ras!

cj666
cj666  •  08 Septembrie 2024, 17:26

Rapid pare ca a ramas ca si anul trecut echipa de CL fara aparare...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează