SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

România a pierdut și duelul cu Brazilia » Probleme mari înainte de Campionatul European

Bianca Bazaliu Foto: Facebook FR Handbal
Bianca Bazaliu Foto: Facebook FR Handbal

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2024 19:20 / Actualizat luni, 28 octombrie 2024 03:53

Naționala feminină de handbal a României a reacționat după înfrângerea cu Elveția și a jucat mult mai bine contra Braziliei, însă a pierdut încă o dată, scor 31-34, și a terminat Trofeul Carpați pe locul 4.

Respectând tradiția primelor două zile de turneu, lovitura simbolică de start a fost dată de două handbaliste emblematice ale României: Valentina Ardean-Elisei, care antrenează în prezent echipa feminină a Universității Cluj-Napoca, și Ada Nechita. Elisei și Nechita au fost colege la naționala României, câștigând împreună un bronz mondial (2015) și un bronz european (2010).

Motivată după înfrângerea cu Elveția, România a reușit o primă repriză bună contra Braziliei

Într-o atmosferă mult mai bună decât în jocurile anterioare, „tricolorele” au început entuziasmant partida, izbutind să înscrie și de pe dreapta, și de pe stânga, și de pe semicerc, și de la 9 metri.

Ofensiva a funcționat eficient, chiar dacă au fost câteva ratări de pe extreme, însă Florentin Pera nu a reușit să rezolve problemele din apărare, care le-au dat bătăi de cap româncelor în eșecul cu Elveția.

Lorena Ostase a evoluat excelent pe semicerc și apoi Alisia Boiciuc, proaspăt intrată pe teren, a marcat un gol în vinclu, provocându-l pe Cristiano Silva să ceară un time-out la scorul de 14-12 pentru România (min. 19).

Indicațiile sale au dat roade și braziliencele, conduse de Bruna De Paula, au marcat patru goluri la rând. În cele din urmă, după niște acțiuni reușite ale Rebecăi Necula, România a intrat la vestiare cu un deficit de un gol: 17-18.

Turneu de coșmar pentru România: alte două accidentări suferite de „tricolore”

În debutul reprizei secunde, Alicia Gogîrlă a adus egalarea și tot ea a marcat într-un moment dificil, când Brazilia s-a distanțat la patru goluri: 18-22. Jocul României nu a mai funcționat nici în apărare, nici în atac, iar Pera a cerut time-out în minutul 40 (19-25).

Din punct de vedere tactic, gazdele au început să se apere agresiv la De Paula, însă strategia nu a dat roade. Patru minute mai târziu, la o acțiune de atac a României, Yaroslava Burlachenko s-a ciocnit cu Sorina Grozav și ambele au stat minute bune întinse pe teren.

Pivotul naturalizat al României a fost ajutat de Victor Baciu, kinetoterapeutul echipei, și de Frossard Araujo să ajungă pe bancă, în timp ce Grozav a părăsit sala cu brațul imobilizat. Cele două accidentări le-au energizat pe „tricolore”, iar acestea s-au apropiat la 4 goluri (25-29, min. 49).

România, învinsă de Brazilia, a încheiat Trofeul Carpați pe locul 4

Bianca Curmenț, intrată în poartă în locul Dacianei Hosu, a reușit câteva acțiuni foarte bune, însă nu au fost de-ajuns pentru că Renata Lais de Arruda a închis și ea excelent poarta. În minutul 58, Lupei a înscris de pe extrema stângă și apoi Bazaliu și-a adus echipa la două goluri (31-33).

A fost însă prea târziu pentru că De Paula și-a asumat o acțiune pe cont propriu, iar Brazilia a câștigat cu 34 la 31. Liderul oaspetelor a înscris 8 goluri, în timp ce Mariane Fernandes s-a remarcat cu 5 reușite.

De partea cealaltă, cele mai bune jucătoare ale României au fost Lorena Ostase (7 goluri), Bianca Bazaliu (6 goluri) și Alicia Gogîrlă (5 goluri).

Ediția a 54-a a Trofeului Carpați a fost câștigată de Elveția, podiumul fiind completat de Brazilia și Slovacia. România a terminat pe poziția a 4-a, în timp ce Macedonia de Nord și Turcia s-au situat pe locurile 5 și 6.

„Tricolorele” au învins-o pe Macedonia de Nord (36-25) și au pierdut cu Elveția (27-36) și cu Brazilia (31-34).

România - Brazilia 31-34

Final: România pierde cu Brazilia, scor 31-34
Minutul 59: România se apropie de adversar, Brazilia conduce cu 33-31
Minutul 57: Brazilia rămâne în avantaj, scor 33-29
Minutul 53: Brazilia recuperează diferența de 5 goluri, scor 32-27
Minutul 48: România forțează pe final, scorul este 25-29 în favoarea Braziliei
Minutul 44: România recuperează un gol, Brazilia conduce cu 27-22
Minutul 42: Brazilia continuă să domine partida și conduce cu scorul de 26-21
Minutul 38: Brazilia se distanțează la 4 goluri diferență, scor 23-19
Minutul 33: România este în continuare condusă, scor 18-20
Minutul 30: Brazilia rămâne în avantaj la pauză, scor 18-17
Minutul 26: Brazilia conduce cu 2 goluri, 17-15
Minutul 22: Brazilia marchează de 3 ori consecutiv și trece în avantaj, scor 15-14
Minutul 19: România conduce cu 2 goluri, 14-12
Minutul 15: România reintră în avantaj, scor 11-10
Minutul 11: Egalitatea se menține în continuare, scor 8-8
Minutul 7: Brazilia restabilește egalitatea, scor 6-6
Minutul 4: România rămâne în avantaj, scor 4-3
Minutul 2: Fiecare atac se ternină cu gol, scor 2-1 în favoarea României
Minutul 1: România deschide scorul, 1-0

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  28 Octombrie 2024, 11:14
Postat de costeltudor pe 27 Octombrie 2024, 19:50

Este INACCEPTABIL sa primesti 34 de goluri !!! Apărarea este varza !!! Dar cel mai important lucru este faptul ca Româncele NU joaca in campionatul național !!! Atâta timp cât in campionat Româncele lustruiesc banca de rezerve , NU vom avea echipa competitiva !!!

Suntem atat de acizi si de cuprinsi de moment, doar de prezent, pe bune, mi se pare ca majoritatea spectatorilor, jurnalistilor, conducatorilor din sport sunt atat de primitivi in gandire... nationala feminina trece in mod cert printr-un schimb de generatii, a pierdut fata de anul trecut 3 jucatoare de baza. Eu vreau sa intreb simplu: care nationala din lume nu e trasa in jos daca isi pierde 3 piese de baza dintr-o data? Suntem acizi dupa Trofeul Carpati. Ok, e un turneu amical, de pregatire, la care Romania cu lotul ramas, facand abstractie de cele 3 care nu vor mai fi in lot, a mers cu o groaza de absente. Practic n-a aliniat prima echipa disponibila la momentul actual. In conditiile astea eu ma asteptam ca Brazilia sa ne dea cu terenul in cap, ceea ce nu s-a intamplat. Mie mi se pare ca nationala chiar are resurse, chiar are o generatie de perspectiva, mult mai bine acoperita pe posturi ca in anii precedenti, dar ne trebuie rabdare. Sigur, Europeanul de anul asta e mai mult ca sigur unul de acomodare pentru noua echipa, e compromis ca rezultat, obiectivul e sa trecem de prima faza si nu as paria ca o facem. Dar consider sincer ca peste 2-3 ani vom vorbi altfel de nationala Romaniei. Suntem obsedati de prezent si nu gandim in perspectiva, hai sa le lasam sa se inchege putin si eu personal pariez ca se va forma o generatie foarte buna in handbalul feminin romanesc. Luate individual, fetele nu sunt rele, dar acum au lipsit o buna parte din ele.

huhurez
huhurez  •  27 Octombrie 2024, 21:34
Postat de costeltudor pe 27 Octombrie 2024, 19:50

Este INACCEPTABIL sa primesti 34 de goluri !!! Apărarea este varza !!! Dar cel mai important lucru este faptul ca Româncele NU joaca in campionatul național !!! Atâta timp cât in campionat Româncele lustruiesc banca de rezerve , NU vom avea echipa competitiva !!!

sa mearga sa joace-n strainatate daca au valoare si la noi sunt oropsite

Todor
Todor  •  27 Octombrie 2024, 20:55

Antrenor la națională depășit în țara ce dădea ora exactă în acest sport iată cu adevărat un rezultat foarte bun, ce mai, medalie de aur, pt cei ce-au pus gând rău sportului din România nu numai handbalului. Sînt destui antrenori în viață din vremea aceea nu numai handbaliști, cineva să-i aducă la sală nu să-i alunge. Jucătoarele par bune dar tactic jocul e varză și în atac (nici o cobinație, doar în forță) cît și în apărare (agesiv la limită spre nesportiv, fără cap). Iar treaba cu străinele din campionat trebuie imediat oprită!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează