SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL FEMININ

Japonia face parte din scenariul SF pentru ca România să mai ajungă în „sferturile” Mondialului și la Paris 2024. Cifrele spun totul!

Japonia a produs cea mai mare surpriză de la CM de handbal. Foto: Instagram @jha_national
Japonia a produs cea mai mare surpriză de la CM de handbal. Foto: Instagram @jha_national

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 16:37 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 21:59

Adversara „tricolorelor” lui Florentin Pera de sâmbătă seară, de la ora 16:30, la Herning, naționala Japoniei a produs șocul turneului până acum, învingând Danemarca, după ce fetele noastre au eșuat cu Germania. Iată motivele pentru care România nu e deloc favorită nici cu asiaticele!

  • Partida România - Japonia se joacă sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 16:30. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport 1 și DigiSport 2

România se mai poate califica în „sferturile” Campionatului Mondial - automat, și în turneul preolimpic de la anul, pentru a lupta să fie la JO de la Paris 2024 - doar în urma unui scenariu ce încă pare unul SF.

Pericolul iminent pentru România în meciul decisiv cu Japonia: „Jumătate viking, jumătate samurai” » Eroina victoriei istorice cu Danemarca + Japonia ne-a făcut probleme în 2019
CM HANDBAL FEMININ
Pericolul iminent pentru România în meciul decisiv cu Japonia: „Jumătate viking, jumătate samurai” » Eroina victoriei istorice cu Danemarca + Japonia ne-a făcut probleme în 2019

Japonia face parte din scenariul SF pentru ca România să mai ajungă în sferturile Mondialul și la Paris 2024

Elevele lui Florentin Pera vor întâlni Japonia sâmbătă, de la ora 16:30, apoi ultima partidă din grupa principală este luni, cu Polonia. În schimb, Danemarca, una dintre forțele mondiale, ar trebui să facă doar un punct din confruntările cu Polonia (sâmbătă) și cu Germania (luni).

Japonia tocmai a produs „șocul” competiției, învingând joi seara Danemarca, scor 27-26, la Herning, în fața a 8.000 de suporteri ai gazdelor.

Avertisment după avertisment pentru România: Japonia tocmai a bifat cea mai importantă victorie a sa la un Mondial

Succesul nipon a fost analizat și pe site-ul oficial al federației internaționale de handbal, ihf.info. Iar detaliile de acolo ar trebui să constituie un avertisment major pentru Cristina Neagu și compania. Mai ales dacă ne amintim faptul că Japonia a umilit România la Mondialul din 2019, administrându-i un eșec usturător, scor 37-20.

9 formații europenea mai învins Japonia în competițiile oficiale, în istorie: Polonia, Olanda, Germania, Franța, Muntenegru, Croația, Austria, România și Danemarca

Cu fiecare competiție, pare că asiaticele cresc, își depășesc constant condiția. În urmă cu șase ani, Japonia pierdea la o diferență de 9 goluri în Danemarca, apoi cele două formații s-au reîntâlnit peste alți doi ani în Germania, nordicele învingând mult mai consistent, 32-18.

Japonia face parte din scenariul SF pentru ca România să mai ajungă în „sferturile” Mondialului și la Paris 2024. Cifrele spun totul!
Japonia a produs cea mai mare surpriză de la CM de handbal, câștigând contra Danemarcei, scor 27-26. Foto: Instagram @jha_national

Joi seară, deși a început prost, Japonia și-a revenit și a doborât una dintre favoritele la câștigarea trofeului! Danemarca, o echipă ce-a făcut spectacol până atunci. Inclusiv contra României.

Golul de pe extrema stângă al lui Hikaru Matsumoto a pecetluit succesul nipon, chiar înainte de fluierul final. Specialiștii consideră că este cea mai bună reprezentație a Japoniei la un Mondial, referindu-se la victoria contra danezelor.

3 handbaliste ale Japonieievoluează în Europa: Kametani, Haruno Sasaki (Borussia Dortmund) și Natsumi Akiyama (Kisvarda), celelalte jucând în liga internă

Sakura Kametani, MVP-ul victoriei cu Danemarca: „Este o lecție pentru această echipă!”

„Nu ne-am fi așteptat să câștigăm, înaintea meciului, întrucât le-am văzut pe daneze jucând. Au fost atât de bune în meciul cu România, au fizic, sunt jucătoare bune, au experiență, au goal-keeperi buni și au foarte multă viteză”, a reacționat Sakura Kametani după meci, MVP-ul confruntării.

Portărița născută în Norvegia a salvat în 14 situații, având o eficacitate de 38 la sută, incluzând câteva situații unu contra unu, conform datelor furnizate de IHF.

Japonia face parte din scenariul SF pentru ca România să mai ajungă în „sferturile” Mondialului și la Paris 2024. Cifrele spun totul!
Sakura Hauge Kametani, portărița Japoniei. Foto: Instagram @jha_national

Sakura, 36 de ani, este una dintre cele mai experimentate nipone, cu o carieră impresionantă în Europa, evoluând pentru formațiile norvegiene Tertnes HE, Vipers Kristiansand, pentru danezele de la Nykøbing Falster Håndbold, înainte de a se muta în Franța la Besançon, în 2019.

„Am simțit că am făcut un meci foarte bun tehnic și am jucat bine și în defensivă. Așa că e minunat! Este o lecție pentru această echipă (a noastră) întrucât nu are o experiență prea mare”, a adăugat Kametani.

Unele dintre jucătoare au fost la Mondialul din Spania de acum doi ani, când am terminat pe locul 11, dar pentru toate este o experiență nouă, având în vedere că nu joacă în Europa

- Sakura Kametani, goal-keeper Japonia

Care este obiectivul Japoniei la acest Campionat Mondial

Naționala lui Shigeo Kusumoto nu poate crea o defensivă solidă, în special din cauza înălțimii - o medie a echipei de doar 1,68 de metri -, dar echipa compensează printr-o mișcare continuă și prin viteză, ceea ce se observă în atac.

1971este anul în care Japonia a terminat pe locul 9 la un Mondial, cea mai bună clasare la un astfel de turneu final. În 2019, când le-au demolat pe românce, au terminat pe locul 10 în competiția organizată în propria țară

Natsuki Aizawa a înscris doar 4 goluri, e drept, dar a oferit 6 assist-uri cu nordicele, fiind a 4-a cea mai bună pasatoare a turneului până acum. Saki Hattori a furnizat 7 goluri din 10 aruncări! Apoi, clar, Kametani care a închis poarta, la a 5-a participare la un Mondial.

OK, ar fi prea mult pentru Japonia să mai spere la „sferturi”, cu meciuri în care va juca împotriva României și Serbiei. Dar dacă „tricolorele” speră la un scenariu SF, cele două echipe fiind la egalitate de puncte și cu adversarele având un golaveraj mai bun, de ce nu ar visa și asiaticele?! În plus, țintesc să încheie turneul final în primele 10 echipe.

Citește și alte știri:

Iată tortul perfect pentru sărbătoritul zilei, Eric de Oliveira: „Nu m-am putut bucura de el, n-a ajuns la mine!”

Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Stranieri
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția
Campionate
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  09 Decembrie 2023, 15:58

Da, locul 9 din 1971 a fost cu siguranta cea mai buna performanta din istoria lor, dar stiti cate echipe au participat atunci? Hai sa va spun: 9, a terminat ultima. Cel mai sus, chiar ca cifra (ca locul 9 e fals din orice punct de vedere) a terminat in 1965, cand a terminat pe 7. Din 8 echipe. In mod cert totusi performantele mai notabile au venit in ultimii ani cand au reusit sa treaca constant de prima faza a competitiei, prinzand de cateva ori fazele eliminatorii (cand nu se juca cu grupele intermediare). In 2011 au pierdut cu Danemarca la un gol, degeaba realizati voi progresul fata de ce era inainte pe cand pierdea la scor cu Danemarca in anii dati de voi ca exemplu, ca au fost foarte aproape de ele dinainte de acele rezultate. Daca nici analiza strict statistica nu mai puteti face, totusi unde va duceti?

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Decembrie 2023, 18:38

Banzai

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  08 Decembrie 2023, 18:03

Analiza ok, articol degeaba (ca dramatism al titlului). Danemarca le bate pe amandoua la minimum 5 diferenta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează