SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // Cristian Gațu a remarcat un aspect important: „Nu se poate! După asta, jucătoarele se întreabă între ele ce a vrut să spună”

Articol de GSP - Publicat marti, 10 decembrie 2019 17:17

România a pierdut clar meciul cu Suedia, 22-34, din Main Round-ul Campionatului Mondial de Handbal. Cristian Gațu (74 de ani), fostul președinte al Federației Române de handbal, crede că e momentul ca naționala de fete să revină la un selecționer autohton.

  • România Japonia (miercuri, ora 11:00) e partida pe care o mai avem de disputat în Main Round;
  • „Tricolorele” nu mai au nicio şansă să termine în primele 8, iar miercuri se vor despărţi de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

„Eu sunt împotriva unui antrenor străin la nivelul echipei naţionale pentru că la nivelul echipei naţionale obligatoriu trebuie să vorbeşti limba înţeleasă de toată lumea. Nu se poate să vorbeşti engleză. După ce pleacă de la o întâlnire din asta de un minut, jucătoarele se întreabă între ele ce a vrut să spună? 

Nu ştiu pe cine aș vedea selecționer, eu sunt suporter, dar eu cred că trebuie să fie român. Plătit, retribuit aşa cum sunt retribuiţi antrenorii străini. Rezultatele care s-au făcut până acum în handbalul românesc, masculin şi feminin, se datorează antrenorilor români, nu străini”, a declarat Gațu la TV Telekom Sport. 

Vezi și:

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // Corespondență GSP din Japonia » Tomas Ryde a răbufnit: „E de neacceptat ce au făcut unele jucătoare!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (2)
787289904705560
Constantin Andrei  •  10 Decembrie 2019, 18:18

fratilor mari titani ai hambalului rominesc a-ti lasat aceasta echipa pe mina unui dealde nimeni?? unde sint marii nostri jucatori ?? se ascund dupa perdea? voi care luati decizii gresite sinteti vinovati nu jucatoarele, toti fugiti dr responsabilitate, daca cistigau ierea-ti primii la alauda echipa. urez fetelor rominiei sa treaca peste acest esec multa sanatate si un nou an de exceptie, bravoooo fetelor

1198649370199221
Dumitru Florin  •  10 Decembrie 2019, 17:44

Bravo Cristi! Excelent punctate hibele echipei/ echipelor nationale. Pluralul se refera la faptul ca handbalul nu este singurul exemplu in care s-a apelat la antrenor straini dupa cum, nu doar la handbal exista o imensa diferenta de salarizare intre un tehnician strain si unul autohton! Pur tehnic - un strain nu este deloc familiarizat cu mentalitatea sportivilor romani, comunicarea directa tehnician-sportiv este ca si inexistenta, cunoasterea fondului intern de jucatoare este incompleta -, sunt doar cateva din inconveniente. Cat priveste diferenta salariala, este o evidenta greu de explicat logic din moment ce fie ca e... american, suedez, japonez, portorican sau patagonez, are de facut acelasi lucru ca un antrenor din Bucuresti, Satu Mare, Bacau sau... Ciorogarla. Sa pregateasca echipa nationala pentru obtinerea de performante internationale! Si atunci, de ce enormele diferente de salarizare!?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează