SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAŢIONALĂ

Să nu retrogradeze nimeni! » Ca şi în anii trecuţi, federaţia de handbal e pe cale să schimbe sistemul competiţional în timpul campionatului

Alexandru Dedu a promis transparenţă totală în ceea ce priveşte măsurile adoptate în cadrul FRH Foto: Cristi Preda
Alexandru Dedu a promis transparenţă totală în ceea ce priveşte măsurile adoptate în cadrul FRH Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 26 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 25 februarie 2014 20:24

Cluburile aflate la retrogradare au propus să se mărească numărul echipelor din Liga Naţională la 14. Măsura are mari şanse să fie adoptată


Noua conducere a Federaţiei Române de Handbal a convocat ieri o întrevedere cu cluburile masculine din Liga Naţională, dar şi cu formaţiile de pe primele locuri în liga secundă. "Am promis că în mandatul meu, de patru ani, voi asculta doleanţele cluburilor şi vom adopta măsurile dorite de ele pentru a îmbunătăţi handbalul românesc" a fost ideea preşedintelui Alexandru Dedu.

1. Liber la jucători străini
Una dintre măsurile propuse a fost aceea ca din sezonul viitor, numărul jucătorilor străini la fiecare echipă să crească de la trei la cinci. Federaţia a fost de acord, dar a pus cîteva amendamente. De la al treilea jucător în sus, s-au stabilit o serie de taxe. Vor trebui plătiţi cîte 20.000 de lei pentru fiecare transfer. "Handbaliştii transferaţi trebuie să fi jucat un număr minim pentru echipele naţionale şi să nu depăşească o vîrstă care va fi stabilită", a declarat vicepreşedintele FRH, Daniel Georgescu.

2. 14 echipe în loc de 12
Echipele aflate în zona retrogradării au propus ca în actualul sezon să nu mai retrogradeze nimeni şi să se mărească astfel numărul de echipe de la 12 la 14! "E o propunere care nu ştiu dacă va fi adoptată de Consiliul de Administraţie. Eu aş miza în continuare pe 12 echipe pentru actualul sezon. Important este să nu încălcăm regulamentul!", a declarat Dedu. Şi pe vremea cînd Cristian Gaţu era preşedinte, în mai multe rînduri sistemul competiţional a fost schimbat în timpul campionatului, în funcţie de interese. Şi acum, măsura are mari şanse să fie adoptată avînd în vedere că în Consiliul de Administraţie sînt 8 foşti arbitri, potenţiali observatori, care-şi doresc cît mai multe meciuri.

3. Obligatoriu observatori la meci
Cluburilor li se va impune ca din play-off, la fiecare meci să existe şi un observator. Cristian Gaţu, fostul şef al FRH, spunea că nu a fost de acord cu măsura pentru că "la nici un meci la care au existat observatori, aceştia nu au făcut niciodată vreun raport suplimentar despre arbitri. În plus, observatorii şi arbitrii făceau deplasările împreună pentru a împărţi cheltuielile". Acum, lucrurile vor sta altfel, avînd în vedere, vezi şi punctul 2, componenţa Consiliului de Administraţie.

4. 5.000 de euro de club pentru selecţioner
Dedu a declarat recent că "Tadici e cel mai bun selecţioner în momentul de faţă pentru a conduce echipe României". Pe de altă parte, ieri s-a stabilit ca fiecare club să plătească 5.000 de euro anual pentru a plăti selecţionerul. Se vor strînge astfel 70.000 de euro, de la cele 14 cluburi. "Şefi noi, biruri noi!", a comentat un preşedinte de club.

Săptămîna viitoare urmează o nouă întrevedere între federali şi cu cluburile feminine.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (5)
emy66
emy66  •  07 Martie 2014, 23:10

Mai ganditi-va cu schimbarile, va cam grabiti si nu luati tot in calcul. Faceti lucruri aprofundate nu imagine si populism

intunecat
intunecat  •  27 Februarie 2014, 22:31

SA SE DEA MAI PUTINA SPAGA LA ARBITRI SI SA COTIZEZE ECHIPELE CA TOT VOR SA FIE 14 LIGA. ECHIPELE AU DOAR DREPTURI DE OBLIGATII NU AU AUZIT . SA SE MAREASCA BAREMUL DE ARBITRAJ IN ASA FEL INCAT ECHIPELE SA NU MAI POATA SA DEA MII DE EURO LA ARBITRI , IAR ARBITRI SA FIE DATI AFARA CAND PUN MANA PE UN LEU IN PLUS .

radu50
radu50  •  26 Februarie 2014, 21:50

Asa este in Romania, doar aici se poate modifica regulamentul, pentru a favoriza unele echipe. In ce tara federatia impune taxe cluburilor de handbal pentru a plati selectionerul echipei nationale? Poate ca cei din consiliul de administratie asa isi manifesta dorinta de a " sustine" cluburile de handbal, sau poate ca asa este democratic sa faci parte cin consiliul de administratie al federatiei si sa conduci din functia de presedinte una din comisiile federale ,respectiv observatori, arbitri , competitii etc.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează