SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

Trofeul Carpați, printre ultimele teste ale naționalei feminine înaintea Campionatului European » Ce au declarat Lorena Ostase și Alisia Boiciuc înaintea turneului

Articol de - Publicat joi, 24 octombrie 2024 15:44 / Actualizat joi, 24 octombrie 2024 15:57

Ediția a 54-a a Trofeului Carpați se va desfășura în perioada 25-27 octombrie în BTarena din Cluj-Napoca. România, Brazilia, Elveția, Macedonia de Nord, Slovacia și Turcia sunt cele șase naționale care vor lupta pentru trofeu.

După opt ani de pauză, Trofeul Carpați se va desfășura din nou la Cluj-Napoca, constituind una dintre ultimele ocazii de pregătire a naționalei feminine de handbal înaintea Campionatului European organizat de Austria, Ungaria și Elveția.

Răsturnare de situație în cazul lui Vipers Kristiansand » Ce se întâmplă cu campioana Norvegiei și tripla câștigătoare de Liga Campionilor
FALIMENT
Răsturnare de situație în cazul lui Vipers Kristiansand » Ce se întâmplă cu campioana Norvegiei și tripla câștigătoare de Liga Campionilor

Care este programul și lotul naționalei feminine la Trofeul Carpați

România le va întâlni în acest weekend pe Macedonia de Nord, Elveția și Brazilia. Iată programul elevelor lui Florentin Pera:

  • România vs. Macedonia de Nord – vineri, 25 octombrie, ora 17:30

  • România vs. Elveția – sâmbătă, 26 octombrie, ora 17:30

  • România vs. Brazilia – duminică, 27 octombrie, ora 17:30

Lotul tricolorelor pentru ediția a 54-a a Trofeului Carpați este următorul:

  • Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Bianca Curmenț (CSM Corona Brașov), Daciana Hosu (CSM București)

  • Extreme: Oana Borș (HC Dunărea Brăila), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila), Andra Buzoianu (SCM Gloria Buzău), Eva Kerekes (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Mihaela Mihai (CSM București)

  • Interi: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daria Bucur (SCM Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Sorina Grozav (CS Rapid București)

  • Centri: Alisia Boiciuc (CSM Corona Brașov), Rebeca Necula (SCM Râmnicu Vâlcea), Andreea Popa (HC Dunărea Brăila)

  • Pivoți: Andreea Ailincăi (CSM București), Iaroslava Burlacenko (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Lorena Ostase (CS Rapid București)

Florentin Pera, antrenorul principal, este ajutat de Bogdan Burcea (antrenor secund) și de Ildyko Barbu Kerekes (antrenor cu portarii).

Lorena Ostase, căpitanul tricolorelor: „Echipa națională este o bucurie și mereu va rămâne o bucurie”

Cu o zi înainte de începerea turneului amical, Federația Română de Handbal a organizat o conferință de presă la care au participat Florentin Pera, Lorena Ostase, unul dintre cei doi noi căpitani ai naționalei, și Alisia Boiciuc.

Ostase, care a preluat banderola de căpitan de la Cristina Laslo, neconvocată la această acțiune a naționalei, a prefațat Trofeul Carpați:

„Cred că atunci când vii la echipa națională treci peste toate problemele, atât fizice cât și psihice. Echipa națională este o bucurie și mereu va rămâne o bucurie. Iar să joci acasă, să joci alături de suporteri, să joci la Cluj... Pentru mine, personal, este prima oară. Cred că va fi un moment foarte bun, oportun pentru noi. Sper ca lumea să vină la sala, să fie alături de noi. Aș putea spune este un moment bun pentru toate jucătoarele tinere. Să-și dorească să vină la echipa națională, să muncească”, a declarat pivotul în vârstă de 27 de ani.

Deși nu are încă nici 30 de ani, Ostase este una dintre jucătoarele care ridică media de vârstă a naționalei. Sportiva rapidistă a declarat că vârsta ei nu adaugă o presiune suplimentară și a vorbit, pe scurt, despre situația jucătoarelor din România:

„Putem folosi acest termen «presiune», dar este o presiune frumoasă. Pentru că noi ne dorim mai mult, noi jucătoarele, pentru echipă. Presiunea cred că vine în momente grele dar, cum am zis, este o presiune frumoasă. Atunci ne dăm seama de ce lucrăm zi de zi, de ce ne antrenăm, de ce facem lucrurile pe care le facem […] Cred că lotul acesta depinde foarte mult de dorință, de ceea ce facem în fiecare zi. Nu la națională, la club. Știm foarte bine situația noastră, a româncelor din campionat. Nu este una tocmai roz. Noi, jucătoarele românce, nu cred că avem susținere foarte mare. Este o avalanșă de jucătoare străine, toată lumea știe asta. Nu e treaba mea să vorbesc despre acest lucru. Treaba mea și a Alisiei, a fiecărei jucătoare tinere, este să muncească zi de zi la antrenamente”, a adăugat Ostase.

Alisia Boiciuc, inspirată de Neagu, Buceschi și Laslo: „Visul a devenit realitate”

Alisia Boiciuc (19 ani) a spus și ea câteva cuvinte despre turneul care se va desfășura în weekend. De asemenea, centrul Coronei Brașov le-a numit pe Cristina Neagu, Eliza Buceschi și Cristina Laslo drept jucătoarele care au inspirat-o:

„Am început această pregătire foarte bine. Mai ales că sunt una dintre jucătoarele tinere. Fetele m-au susținut și m-au încurajat foarte frumos. Condițiile sunt foarte frumoase, mai ales sala asta de la Cluj și hotelul. Sperăm să vină lumea în număr cât mai mare să ne susțină. De fiecare dată este o mare onoare să vin la echipa națională și vin cu sufletul. De mică am urmărit jucătoarele mai mari și mi-am dorit tot timpul să fiu în locul lor. Uitați că în zilele astea visul a devenit realitate”, a declarat Boiciuc.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează