SPORTURI  »  JO 2012  »  JOCURILE OLIMPICE

Vladimir Putin nu este dorit la Jocurile Olimpice » ”Trebuie să-i zicem NU lui Putin”

Articol de GSP - Publicat joi, 12 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2012 12:58

Cu şase luni înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, mai mulţi membri din Parlamentul britanic au formulat o cerere Guvernului de la Londra. Aceştia doresc să transmită un mesaj premierului Rusiei, Vladimir Putin, că nu va fi binevenit la Jocurile Olimpice de la Londra dacă nu va îmbunătăţi situaţia drepturilor omului în ţara sa.

Potrivit cotidianului The Guardian, deputatul laburist Denis MacShane va formula o solicitare oficială în Parlament pentru ca Guvernul să îl anunţe pe oficialul rus că prezenţa sa este indezirabilă la Jocurile Olimpice.

Vladimir Putin, care acum este prim-ministru, cel mai probabil va fi preşedinte al Rusiei din martie şi ar urma să fie prezent la ceremoniile JO.

Deputatul MacShane cere Guvernului de la Londra să transmită "un semnal puternic" Rusiei pentru consolidarea statului de drept şi respectarea drepturilor omului. Acesta a ţinut să menţioneze că acţiunea sa nu este îndreptată spre poporul rus, ci direct spre Vladimir Putin. ”Nu avem nimic cu poporul rus. Nu sînt sentimente anti-Rusia din partea Londrei”, a insistat MacShane.

n 1980, Margaret Thatcher a avut curajul să refuze participarea britanica la Jocurile Olimpice din Moscova (ca urmare a invaziei sovietice în Afghanistan). Cred că David cameron, dacă vrea sa o imite pe Doamna de Fier, trebuie să-i zică nu lui Vladimir Putin”, a declarat MacShane.


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Superliga
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Campionate
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Gigi Becali, la un pas de a vinde FCSB: „M-au sunat și le-am zis prețul! Mi-am mușcat limba”
Superliga
Gigi Becali, la un pas de a vinde FCSB: „M-au sunat și le-am zis prețul! Mi-am mușcat limba”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (3)
vladutz13
vladutz13  •  12 Ianuarie 2012, 14:39

Asta e nebun!!! Cum sa interzica un guvern britanic, ceva care intra in atributiile CIO??? Acum 4 ani, ca nu aveau ei conflict cu China, nu le-a mai dat prin cap sa ceara acelasi lucru presedintelui Chinei..... sa-l someze sa imbunatateasca Drepturile Omului din tara :)). Sau sa boicoteze Olimpiada :)).... daca ii dau voie sa intre in Anglia, atunci nu au voie sa-l interzica pe stadion. Ar trebui sa fie mai modesti baietii, ca daca le taie gazul rusii sunt terminati!!

submarina
submarina  •  12 Ianuarie 2012, 14:10

Asta e nebun, razbate oriunde! Pazea Berezovski!

red_nestea
red_nestea  •  12 Ianuarie 2012, 13:56

Comunitatea anti-Moscova a rusilor din Anglia isi face simtita prezenta, simplu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează