SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PLANURI

VIDEO De ce Ana Maria Bărbosu NU a vrut să dea nicio declarație după controversata finală de la sol: „Aveam un prim gând”

Meseria pe care vrea să o practice gimnasta Ana Maria Bărbosu. Foto: GSP
Meseria pe care vrea să o practice gimnasta Ana Maria Bărbosu. Foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2024, 11:19 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2024 11:19

Ana Maria Bărbosu (18 ani) știe ce meserie ar vrea să practice după ce se va retrage din gimnastică. Sportiva care a primit medalia de bronz pentru proba de sol la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma contestației la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a intrat în ultimul an de liceu și are deja planurile făcute.

Gimnasta din Focșani are încredere că poate îmbina cu succes sportul și studiile, iar marele său obiectiv este să participe la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028.

Ana Maria spune că va prioritiza școala în detrimentul sportului în următorul an pentru a fi admisă la facultatea pe care și-o dorește.

Ana Maria Bărbosu vrea să se facă avocată

Ana Maria Bărbosu are în plan să obțină o medie generală mare la Bacalaureat, pentru ca mai apoi să fie admisă la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Științe Economice.

Tânăra devenită majoră chiar în anul în care a bifat cea mai mare performanță a carierei vrea să devină avocată.

„Vine Bacul, trec a 12-a. Ultimul an, se înțelege, a fost dedicat Jocurilor Olimpice, deci mai greu în ultimul an, dar acum îmi doresc foarte mult să reușesc să îmbin, încât să am timp de meditații și ce este nevoie, să reușesc la Bacalaureat să am o medie bună și apoi să intru unde îmi doresc.

Fiind și la vârsta asta la care se schimbă multe deodată, nu vreau să spun acum o chestie și, peste un an și jumătate, nu mai. Acum, la momentul actual, în mintea mea este să dau la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Științe Economice”, a declarat Ana Maria Bărbosu la Un podcast.

Întrebată dacă vrea să devină avocată, Ana Maria a răspuns:

„Da, nu știu... mă cam pasionează. Nu am altă opțiune, nu știu. Dacă, Doamne ferește!, nu iau din prima, iau un an pauză și mă reprofilez, da' momentan n-am nimic în gând să mă și atragă, să-mi provoace curiozitate. Cu gimnastica o să am pauză, dar după urmează să vorbesc cu antrenorii și federația, să vedem ce program se stabilește mai încolo. Îmi doresc să le îmbin pe amândouă, îmi place gimnastica, am încredere că pot să fac și mai mult”.

+33 FOTO

Nu își ascultă toate gândurile

Ana Maria Bărbosu urmează sfaturile psihologului de la lotul național și nu cedează în fața gândurilor pe care le are în momentele dificile.

La fel a procedat și după ce a observat că nu se află pe podium după proba de la Paris.

„Gânduri sunt, dar dacă stau să ascult toate gândurile care îmi vin, n-aș mai fi eu chiar lucidă, deci, cum zice domnul psiholog sportiv Răzvan, gândurile care contează sunt cele pe care ți le impui tu. Nu trebuie să stai să le asculți pe toate, care vin pur și simplu. De-aia când am dat declarațiile după finala de sol, am zis că nu vreau să zic nimic despre acest subiect pentru că nu sunt gândurile clar așezate acolo, în căpuț. Dezamăgirea e mare, care e primul lucru pe care poți să îl zici? «Gata, nu mai vreau, mă retrag», dar nu vreau să fac afirmații așa, la nervi”, a continuat Ana Maria.

Nu am niciun dubiu că bunul Dumnezeu este lângă mine și mă ajută de fiecare dată, mă ajută să iau deciziile corecte și, în același timp, nu pun totul în baza Bisericii și a lui Dumnezeu, El îmi dă, dar eu trebuie să și fac, nu mă bazez doar pe «Doamne, dă-mi și mie!». Eu sunt pe principiul că dacă vrei și muncești, Dumnezeu îți și dă.

- Ana Maria Bărbosu, medaliată olimpică cu bronz

Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028, marele vis

Sportiva nu înțelege de ce gimnastele trecute de 20 de ani sunt considerate mult prea în vârstă în România. Speră să participe și la Jocurile Olimpice de peste patru ani, ce se vor desfășura peste ocean.

„Uitându-mă la celelalte echipe, toate au media peste 20 de ani, eu am puterea să sper că și în România putem să dezvoltăm un sistem în care gimnastele din România pot să continue și după 18 ani, când termină școala. Să reușim să le combinăm pe amândouă. Avem Cătălina Ponor, Șandra Izbașa care a făcut mai multe olimpiade, Larisa Iordache...

Uitați-vă la celelalte țări, majoritatea sportivelor au momentul de glorie după 20 de ani. Și eu mi-aș dori ca și în România să avem continuitate în sport. Ar fi frumos să reușesc să îmi mențin forma și să ajung la Jocurile Olimpice pentru că oricum gimnastele nu fac un ciclu continuu, își mai iau și câte un an pauză, am mondialele, europenele și prind și a doua olimpiadă”, și-a spus marea dorință Ana Maria Bărbosu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Curtea de Apel a luat decizia definitivă! Mircea Rednic a câștigat procesul, Dinamo e bună de plată!
Superliga
Curtea de Apel a luat decizia definitivă! Mircea Rednic a câștigat procesul, Dinamo e bună de plată!
Concluzie șocantă: cum a influenţat negativ regula U21 numărul jucătorilor tineri în Liga 1
Nationala
Concluzie șocantă: cum a influenţat negativ regula U21 numărul jucătorilor tineri în Liga 1
Ioanițoaia a vorbit cu Mircea Lucescu și dezvăluie de ce Mitriță și Alibec nu au fost folosiți deloc: „El mi-a zis”
Nationala
Ioanițoaia a vorbit cu Mircea Lucescu și dezvăluie de ce Mitriță și Alibec nu au fost folosiți deloc: „El mi-a zis”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează