SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PARIS Bianca Ghelber s-a calificat în finala olimpică de aruncare a ciocanului cu al 11-lea rezultat, Stella Rutto a ratat prezența în ultimul act la 3.000 m obstacole

Bianca Ghelber este la a patra ediție de Jocuri Olimpice FOTO Raed Krishan +10   FOTO
Bianca Ghelber este la a patra ediție de Jocuri Olimpice FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2024 13:55 / Actualizat duminica, 04 august 2024 13:57

Cele două atlete aflate în acțiune în a treia zi de întreceri de pe Stade de France au avut rezultate diferite: Bianca Ghelber e în finală la aruncarea ciocanului, după ce a reușit un 71,42 m, în timp ce Stella Rutto la 3.000 m obstacole a încheiat pe 8 în seria a treia, ratând calificarea.

Bianca Ghelber a concurat în prima grupă de calificare, A, la aruncarea ciocanului, una în care au luat startul 15 sportive. Românca trimis bila la 71,42 metri din prima încercare, a depășit-o pe a doua, iar din a treia a reușit 71,34.

Baremul pentru a-și asigura prezența direct în ultimul este de 73,00 m, iar din seria sa l-au izbutit două atlete, canadianca Camryn Rogers, campioana mondială de la Budapesta 2023, cu 74,69 m, și americanca Annette Nneka Echikunwoke, 73,52.

Din grupa B au aruncat peste 73,00 m trei sportive, Krista Tervo (Fin) 74,79 m, Deanna Price (SUA) 73,79 și Katrine Koch Jacobsen (Dan) 73,04.

Pentru finală, dacă nu se realizează baremul în numărul de participante prevăzut de regulament, se iau în calcul în ordine primele 12 rezultate din calificări.

Bianca este participantă pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice, după 2008, 2012 și 2020, ea a reușit cea mai bună clasare la Tokyo, locul 6.

Bianca Ghelber este la a patra ediție de Jocuri Olimpice FOTO Raed Krishan
Stella Rutto în acțiune la Jocurile Olimpice de la Paris FOTO Raed Krishan
Stella Rutto în acțiune la Jocurile Olimpice de la Paris FOTO Raed Krishan
Stella Rutto în acțiune la Jocurile Olimpice de la Paris FOTO Raed Krishan
Stella Rutto în acțiune la Jocurile Olimpice de la Paris FOTO Raed Krishan
+5 FOTO

Stella Rutto a rămas în urmă

Mai devreme, Stella Rutto (27 de ani) nu a reușit să se califice în finala probei de 3.000 m obstacole, încheind pe locul 8 în cea de a treia și ultimă serie. Primele cinci atlete din fiecare cursă preliminară mergeau în ultimul act, în ordine, indiferent de timpul înregistrat.

Ea a început tare întrecerea, stând până la mijlocul acesteia în față, alături de kenyanca Beatrice Chepkoech, cea care nu a cedat poziția de lider de la început și până la finiș.

Bianca Ghelber s-a calificat în finala olimpică de aruncare a ciocanului cu al 11-lea rezultat, Stella Rutto a ratat prezența în ultimul act la 3.000 m obstacole
Stella Rutto în acțiune la Jocurile Olimpice de la Paris FOTO Raed Krishan

Când s-au apropiat de 1.500 m, o parte a plutonului a venit în față, înghițind-o pe româncă. La 2.000 m ea alunecase în poziția a 6-a, iar la final a fost pe 8, cu timpul de 9:31,23. Câștigătoarea a oprit cronometrul la 9:13,56.

Atleta română de origine kenyană își realizase cel mai bun timp anul acesta, în iunie, la Campionatele Europene de la Roma, unde a ocupat locul al 4-lea în 9:22,36.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Rednic a făcut scandal cu arbitrul la finalul meciului: „Ai dat prea ușor penalty, abia așteptai să cadă!”. A continuat tirada și la flash-interviu: „Au căzut în capcană și cei de la VAR, și el”
Superliga
Mircea Rednic a făcut scandal cu arbitrul la finalul meciului: „Ai dat prea ușor penalty, abia așteptai să cadă!”. A continuat tirada și la flash-interviu: „Au căzut în capcană și cei de la VAR, și el”
Mihai Stoica a ieșit la atac după ce a văzut lotul lui Lucescu: „Fotbalul nu e așa simplu cum pare”
Nationala
Mihai Stoica a ieșit la atac după ce a văzut lotul lui Lucescu: „Fotbalul nu e așa simplu cum pare”
Declaraţii halucinante ale portarului de la UTA: „Eu am 70 de intervenţii, dar colegii nici nu ajung la poartă!
Superliga
Declaraţii halucinante ale portarului de la UTA: „Eu am 70 de intervenţii, dar colegii nici nu ajung la poartă!"

Top alimente care ne pot îmbunătăți viața sexuală, de la Cristian Mărgărit, nutriționist cu o experiență de peste 20 de ani: „În loc să căutăm să creștem testosteronul, mai bine eliminăm lucrurile care îl scad”

Nici Hagi, nici Balaci, nici Dobrin! » Fotbalistul român pe care Trică îl declară GOAT: „Pentru mine, a fost cel mai mare, cel mai MARE!”


Comentarii (8)
MaxiP
MaxiP  •  05 August 2024, 11:38
Postat de MiticadelaLiga pe 04 August 2024, 17:41

Imi amintesc de Cristina Casandra care are și recordul național și era destul de bună, loc 4 la Beijing. Eu am văzut cursa, a fost îngrozitoare. S-a ținut după kenyancă primele 3 ture și apoi s-a sufocat. A venit după 5(!!!) atlete din Europa și nu erau deloc cele mai bune. Departe de 9.22. Sincer preferam sa nu fie nimeni. Dacă naturalizezi pe cineva și nici nu reușește să intre în primele 15, sa fie măcar acolo în finala nu să-ți aducă medalie, mai bine lipsă. Repet, asta zic in contextul naturalizării. Daca era o româncă și avea o performanță slabă, aia era, era "a noastră". Când naturalizezi, in special pe cineva din Kenya, in astfel de probe, trebuie sa livreze și macar sa treacă de cele din Europa. Are 27 de ani, nu e vreo tinerică.

Da, Casandra era, parca imi aminteam ca mai avusesem o fata in aceasta proba. Sigur, daca privim la rezultatul de ieri asa e, dar sa nu ignoram locul 4 de la Europene, pentru care putem spune ca a meritat naturalizarea. Nu sunt deloc un fan al naturalizarilor, dar sa nu tragem concluzii pripite. Departe de 9,22, dar timpii la fond si semifond nu sunt neaparat sugestivi, sunt curse tactice. Ea a facut o cursa tactica dezastruoasa, ne asteptam sa bata acel 9,22, a pierdut 9 secunde, e clar ca undeva a gresit flagrant. Cred ca are un potential mult mai mare, sa nu tragem concluzii. Si nu e tinerica dar nici in varsta. Acum, sunt niste naturalizari foarte dubioase prin alte sporturi, din pacate la multe probe din atletism chiar ducem serios lipsa de sportivi, poate fi o solutie, desi repet, nu sunt un fan.

neacaisa
neacaisa  •  05 August 2024, 00:53
Postat de Florin9999999 pe 04 August 2024, 15:58

asta si cu baiatul de la triathlon efectiv s-au facut de ras, naturalizarile astea sunt inutile daca nu sunt sportivi care sa atace medaliile cu sanse reale (vezi cazul saritov)

pai si de unde poti sa stii cine are sanse la medalie si cine nu inainte sa ii incerci in competitii? fata asta a fost totusi o junioare de mare potential, e bronz mondial u20, naturalizarea ei s-a facut acum 3 ani si ceva, deci cand inca avea potential de crestere. poate nu a fost pana acum cea mai de succes naturalizare posibila, dar nici un esec. la fel si cu duchampt,dubla calificare la jo intr-un sport in care nu existam si campioana nationala a renuntat la sportul de performanta ca sa se tina de medicina. cred ca e mai bine decat deloc. nu toti sportivii trebuie sa fie super campioni ca sa aduca un progres in sportul ala pt tara reprezentanta. iti recomand povestea lui eric moussambani "eric the eel", care "s-a facut de ras" la jo de la sydney apoi a devenit un inotator decent si acum este antrenor al echipei nationale, care acum are 2 bazine olimpice de inot in care se poate antrena.

neacaisa
neacaisa  •  05 August 2024, 00:46
Postat de MiticadelaLiga pe 04 August 2024, 14:19

Fata aia Rutto... Probabil cea mai slabă alergătoare din Kenya pe care o puteam găsi. Deplorabil cum s-a sufocat și a fost depășită de 5-6 "albe" într-un mod mai mult decât categoric. Pentru ce sunt naturalizate astfel de sportive daca plusul valoare este ZERO?

acum sunteti toti nemultumiti, daca cumva ia medalie vreuna din cele 2 de la maraton, veti zice ca a fost o mutare de geniu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează