SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

VIDEO+FOTO Canotajul și-a prezentat lotul pentru Jocurile Olimpice » Mesajul emoționant al antrenorului Colamonici: „Vom face singurul lucru pentru care suntem programați: vom zbura!”

Simona Radiș, Ancuța Bodnar - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan +13   FOTO
Simona Radiș, Ancuța Bodnar - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 15 iulie 2024 21:50 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 15:36

Federația Română de Canotaj a organizat la Snagov prezentarea oficială a lotului care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris, programate să înceapă peste 11 zile, în prezența președintei ANS, Elisabeta Lipă, și a președintelui COSR, Mihai Covaliu.

Este sportul care se regăsește cel mai masiv în delegația totală de 107 sportivi tricolori și de la care se așteaptă, logic în urma rezultatelor din ultimii ani, și cele mai multe medalii.

Fetele îmbrăcate în rochii roșii, cu mici eșarfe galbene la gât, și băieții în pantaloni bleumarin până la genunchi și cămăși albe, ei sunt cei care se vor lupta pentru cele mai bune clasări pe canalul de la Vaires-sur-Marne începând din 27 iulie.

Un demers îndelung așteptat, pe care antrenorul principal al lotului, Antonio Colamonici, l-a descris și plastic, și realist, și emoțional.

Antonio Colamonici: „Toată lumea vrea să câștige, toți sunt antrenați, toți sunt pregătiți”

„Ca să construim această mare echipă noi nu am făcut ceva ce nu au făcut și alții”, a început el, alegând limba italiană pentru a-și exprima cât mai clar gândurile, antrenorul Marius Băcăoanu traducând prompt.

Pentru că atunci când mergi la o competiție, toată lumea vrea să câștige, toți sunt antrenați, toți sunt pregătiți, toți vor să dea maximum pentru a ajunge în punctul cel mai înalt”, a spus cel căruia toți îi zic simplu Antonio.

„Dar noi suntem mai buni decât ceilalți pentru că nu suntem toți. Pentru că noi ne distrăm, pentru că în aceste următoare două săptămâni, pentru mulți sportivi va fi un infern. Nu vor dormi, vor fi nervoși, stresați, vor avea coșmarul și nerăbdarea de a atinge un rezultat.

Marius Cozmiuc, Ancuța Bodnar, Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Elisabeta Lipă - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Ciprian Tudosă - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
+8 FOTO

Noi doar ne vom distra, vom face singurul lucru pentru care suntem programați: vom zbura! Eu sunt sigur, nu sunt sigur – știu, că următoarele Jocuri Olimpice vor fi cele mai frumoase pe care le-a avut vreodată România pentru că sportivii noștri sunt cei mai frumoși pe care i-a avut România până acum”, a încheiat Antonio Colamonici.

Elisabeta Lipă: „Cred enorm de mult în voi!”

Înaintea lui, președinta ANS, Elisabeta Lipă, a mărturisit cât de fericită este pentru că România va alinia la Paris 107 sportivi, cu 3 mai mulți decât la Tokyo.

„Și asta înseamnă că poate ne-am dedicat mai mult, poate ne-am dorit mai mult, poate au crescut tineri care i-au înlocuit cu succes pe cei care s-au retras și sperăm într-o ediție frumoasă, într-o ediție care să ne facă mândri că suntem români și să ne bucurăm de succesul sportivilor noștri”, a detaliat ea.

Cât despre reprezentanții sportului său, le-a transmis un mesaj de sprijin și încredere. „V-ați dedicat, v-ați sacrificat, ați demonstrat că sunteți în stare să realizați performanțe de excepție.

Cred enorm de mult în voi și sunt ferm convinsă că România va fi mândră de performanțele pe care veți le veți realiza la Jocurile Olimpice de la Paris”, a punctat cvintupla campioană olimpică.

La rândul său, președintele COSR, Mihai Covaliu, a precizat că delegația va pleca spre Paris cu o aeronavă personalizată, care „va purta logo-ul și numele Nadia Comăneci și numărul 10”. A continuat spunând că „dacă ar fi să putem acorda o medalie, ar fi pentru cum v-ați pregătit. Cum ați tratat toată această perioadă de până la Jocurile Olimpice. Mergeți acolo și faceți ceea ce puteți să faceți!”.

Canotajul și-a prezentat lotul pentru Jocurile Olimpice » Mesajul emoționant al antrenorului Colamonici: „Vom face singurul lucru pentru care suntem programați: vom zbura!”
Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan

Campioană olimpică la Tokyo la dublu vâsle alături de Ancuța Bodnar, Simona Radiș și-a deschis discursul spunând că „ni se spune mereu să îmbrățișăm ceea ce este nou, fiindcă înseamnă evoluție. Vă încurajez să ne urmăriți la Paris și să aveți încredere că toate deciziile sunt luate cu un motiv și vor fi probabil surprize la Jocuri. Visăm departe, visăm la lucruri mari și rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor”.

Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic la dublu rame în 2020, a avut la rândul său câteva cuvinte de adresat. „La Tokyo eram tinerețea, acum mă consider a fi experiența din barcă și mă bucur de antrenamentele pe care le facem pe Snagov, de timpii care parcă sunt ireali, acele procente de 100% uneori ni se păreau imposibile. Acum, că le obținem, parcă sunt nemulțumitoare.

Să știți că suntem foarte pregătiți pentru Paris, chiar mai pregătiți decât la Tokyo, și cu siguranță vom face curse memorabile, pentru că competitorii noștri ne vor face viața mai ușoară, să fim mai rapizi și munca noastră va fi încununată cu cele mai strălucitoare medalii”, a spus Tudosă.

Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Elisabeta Lipă - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Ciprian Tudosă - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
Ionela Cozmiuc și Marius Cozmiuc - Prezentare lot olimpic canotaj Paris 2024 Foto: Raed Krishan
+8 FOTO

„Noi pe apă suntem nu doar familie, ci suntem și competitori unii cu alții. Suntem atât de răi cu noi încât mă bucur extrem de mult că aceste procentaje de care zicea Ciprian trec de 100% și plecăm foarte încrezători la Jocurile Olimpice de la Paris și vreau să vă transmit să ne urmăriți și susțineți pentru a observa noua forță și noua istorie a canotajului românesc”, a spus și Magdalena Rusu, dublă campioană mondială în barca de 8 plus 1.

La final, au vorbit cei care vor purta drapelul României la festivitatea de deschidere de la Paris, soții Ionela și Marius Cozmiuc.

„Cuvintele ar fi foarte puține și sărace în a descrie ceea ce simțim. Ne simțim mândri, bucuroși și cred că reprezentăm atât Federația Română de Canotaj, cât și întreaga delegație a României la aceste Jocuri cu cea mai înaltă onoare, cu multă demnitate, dar în același timp suntem și foarte modești, ne dorim să strălucim acolo și să vă bucurăm pe toți”, a spus Ionela, care este în căutarea aurului olimpic, singurul care îi lipsește din palmares.

„Sunt bucuros și fericit, bucuros că mă aflu astăzi aici, în fața voastră, și fericit că fac parte din cea mai frumoasă echipă, cea de canotaj a României, și cu siguranță după Paris vom fi și cea mai strălucitoare”, a declarat Marius, pecetluind speranța și încrederea care se leagă de acest sport. Apa olimpică îi așteaptă pe „tricolori”.

Lotul de canotaj pentru Jocurile Olimpice de la Paris

  • FEMININ: Simona Radiş, Ancuţa Bodnar, Gianina Van Groningen, Ionela Cozmiuc, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Andrada Moroşanu, Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Patricia Cireş, Larisa Bogdan, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Iulia Liliana Bălăucă, Adriana Adam, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Geanina Juncanariu, Andreea Popa, Amalia Bereş, Victoria Petreanu, Mariana Dumitru, Cristina Drugă
  • MASCULIN: Mihai Chiruţă, Andrei Cornea, Florin Enache, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu, Florin Arteni, Claudiu Neamţu, Ştefan Berariu, Iulian Chelaru, Andrei Mândrilă, Laurenţiu Danciu, Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Bogdan Baitoc, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, Alexandru Ciobică şi Cristian Nicoară
  • (P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (2)
doublem
doublem  •  16 Iulie 2024, 06:32

Felicitări doamna Roxana Fleșeru! Elisabeta Lipă pretinde că au fost 97 de participanți la Tokyo 2021 - cu 10 mai puțin ca acum, dumneavoastră ați scris că diferența este de doar 3 deci 104 au fost atunci. Aveți dreptate, nu vă corectați articolul! Sunteți mai informată decât șefa sportului românesc. Baschet 3x3 (4) + box (2) + gimnastică artistică (3) + ciclism mountain bike (1) + ciclism pe șosea (1) + canotaj (36) + kaiac-canoe sprint (2) + fotbal (22) + lupte (5) + atletism (9) + înot (4) + tir sportiv (1) + triatlon (1) + tenis de masă (4) + judo (3) + scrimă (2) + tenis (3) + tir cu arcul (1) = 104. Asta pentru doamna Lipă să afle și dânsa.

theo_s
theo_s  •  15 Iulie 2024, 22:56

E nevoie de o cercetare sociologica si de psihologie sociala serioasa pt. a afla de ce oamenii sunt mai interesati de un sport care nu produce nimic si care nu a produs niciodata mare lucru, se numeste fotbal si dau putina importanta sporturilor in care Romania e o putere mondiala. In canotaj, Romania chiar e una din marile puteri mondiale, e in top 5 pe planeta. Cetatenii isi consuma timpul privind mediocritate (meciuri de fotbal), comentand despre jucatori si echipe mediocre, iar presa de sport e, de fapt, presa de fotbal. Bizara societate. PS: desigur ca nici autoritatile nu inteleg nimic. Acest Colamonici trebuia decorat cu ordinul care se da pt. merit sportiv, in gradul cel mai inalt.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează